0 oy
314 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (51 puan)
Arkadaşlar 34 haftalık hamileyim arkadaşımla beraber otururken iki yaşındaki çocuğundan kızımı kollamaya çalışıyodum vuruyordu o sırada alt karın bölgeme kafa attı baya sert bı şekilde o zamndan beri o bölgede pıt pıt kalp atışı gibi bişey var yani bı sorun olur mu ki ağrı sancı yok  ama rahatsız oldum 
Gebelik haftası 34+3

6 Cevap

+1 oy
(5,923 puan)
aman iki yasindaki cck neladar sert darbe vuracak sanki bi kafa atti yerinden uctun ayildin bayildinmiki. okadar abartcak durum yok. tabi deri gergin vs diye canin yanmistir . bebek de icerde suyun icinde sarsilmistir doing doing  bardagin icindeki buz kupleri gibi saga sola yuzmustur bebek o an okadar. abartilcak durum yok bnce
(208 puan)
Yorumlarını birçok sorunun altında görüyorum gerçekten mükemmel cevaplar veriyosun hayranım ya :)
(5,923 puan)
:)))❤️seçmece  sorulara seçmece cevaplar:)
(208 puan)
Çok evham yapıyo insanlar ya bazen gerçekten saçma sapan sorular soruyolar bende seninki gibi cevaplar veriyorum direk engelliyolar galiba cevap alsam da göremiyorum soruyu:)
(217 puan)
Ben özellikle sayfanıza girip verdiğiniz cevaplara bakıyorum sürekli gerçekten çok iyi :D
(5,923 puan)
kiz beni sevenlerde varmis tas yagacak basimiza:) bikac bana takik var ben ne yazarsam yazayim eksiyi verip sessizce benle muhattap olmadan gidiyor:) kim oldugunu hala bulamadim var uc dork takindirigim:)
(208 puan)
Bana da biri ekşi atmış
-Reklam-
0 oy
(398 puan)
Benim kızım karnımda zıplıyo 23 haftadır:))
0 oy
Ne ola bilir ki iki yaşında ki çocuktan 
0 oy
(281 puan)
İki yaşındaymış okadar sert vuramaz 
0 oy
(464 puan)

Bu tür darbeler her zaman ciddi sorunlara yol açmaz. Bebek, amniyotik sıvı tarafından korunduğu için birçok darbe bu sıvı tarafından emilir ve etkisi azaltılır. Ancak yine de dikkatli olmak önemlidir. İşte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar ve öneriler:


Belirtileri İzleyin: Ağrı, sancı, vajinal kanama, sıvı sızıntısı veya bebeğin hareketlerinde azalma gibi belirtileri izleyin. Bu tür belirtiler varsa, hemen doktorunuza başvurun.

 

Aldığınız darbe sonrası endişeleriniz varsa ve pıt pıt hissi devam ediyorsa, doktorunuza danışmak en güvenli yoldur. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu kontrol etmek için ultrason veya başka testler yapabilir.


Dinlenin: Dinlenmek ve kendinizi fazla yormamak, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir. Stresten kaçının ve mümkünse bu tür kazaların tekrar yaşanmaması için önlemler alın.


Fetal Hareketleri İzleyin: Bebeğinizin hareketlerini izleyin. Normalde bebeğinizin hareketlerinde bir azalma hissederseniz, bu durum doktorunuza başvurmanız gerektiğinin bir işareti olabilir.

Hamilelik döneminde alınan darbeler her zaman ciddi sonuçlar doğurmaz, ancak dikkatli olmak ve belirtileri izlemek önemlidir. Eğer herhangi bir şüpheniz veya endişeniz varsa, doktorunuzla iletişime geçmekten çekinmeyin. Sağlıklı bir hamilelik dilerim.


0 oy
(1,073 puan)
Canım ağrın sancin yoksa bebeğinin harketleride iyide bişey olamistir 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 133 göst.
13 Mart 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Elif19971993 (109 puan) sordu
0 oy
5 cevap 273 göst.
8 Haziran 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde esengulhlc (291 puan) sordu

667,674 soru

3,495,729 cevap

4,347,958 yorum

188,289 üye

...