0 oy
346 göst.
önce Doğum kategorisinde (892 puan)
Günlerimizi tamamladık çok şükür yarın sabah sezeryana giricem dualarinizi beklerim. İlk ameliyatım genel anesteziydi bu sefer belden yapalım dedi doktor çok gerginim o iğneden dolayı. Bel ve baş ağrısı yaşamamam ve kolay atlatmam için önerileriniz var mı? Herkese hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden.

8 Cevap

0 oy
önce (231 puan)
 Şimdiden  geçmiş olsun Allah'ım  analı babalı büyütsün sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah ilk sezeryanım 41+3 de  oldu ağrım oldu ama bebeğimi kucağıma aldım ya hiçbir acı ağrı hissetmedim kaçıncı haftada siniz haftaya perşembe  ye gün aldım bende tm 38 ci hafta olacak 36+5 de kızım 3350 gramdi  
önce (892 puan)
38+5 benimde ilk kızımı 39 da almışlardı.
-Reklam-
0 oy
önce (89 puan)
Öncelikle hayırlı ve sağlıklı bir doğum diliyorum. Spinal anestezi genellikle güvenli bir yöntemdir ve ameliyat sonrası iyileşme süreci genel anesteziye göre daha hızlıdır. Ancak, doğal olarak endişeleriniz olabilir. İşte bel ve baş ağrısı yaşamamanız ve süreci daha rahat atlatmanız için bazı öneriler:

1. **Hidrasyon**: Ameliyat öncesi ve sonrasında bol su içmek, vücudunuzu iyi bir şekilde nemlendirir ve baş ağrısını önlemeye yardımcı olabilir.

2. **Başınızı Düz Tutun**: Ameliyat sonrası ilk 24 saat boyunca yatarken başınızı düz tutmaya çalışın. Bu, spinal baş ağrısının riskini azaltabilir.

3. **Kafein Tüketimi**: Doktorunuz izin veriyorsa, ameliyat sonrası kafein içeren içecekler (kahve, çay) tüketmek bazı kişilerde baş ağrısını hafifletebilir.

4. **Dinlenme**: İlk birkaç gün mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın. Fazla hareket etmemek, vücudunuzun iyileşme sürecine yardımcı olacaktır.

5. **Doktor Talimatlarına Uyun**: Doktorunuzun ameliyat sonrası önerilerine dikkatle uyun. Eğer ağrı ya da başka bir rahatsızlık hissederseniz, hemen doktorunuza bildirin.

6. **Doğru Pozisyon**: Ameliyat sonrası yattığınız pozisyonu ve hareketlerinizi doktorunuzla konuşarak belirleyin. Yan yatmak veya uygun pozisyonda dinlenmek rahatlamanıza yardımcı olabilir.

7. **Psikolojik Hazırlık**: Meditasyon veya derin nefes alma gibi rahatlama teknikleri, ameliyat öncesinde gerginliğinizi azaltabilir.

8. **Ağrı Kesiciler**: Doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanmaktan çekinmeyin. Bu, iyileşme sürecinde daha rahat olmanıza yardımcı olabilir.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur ve doğumunuz sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Sağlıklı bir doğum ve hızlı bir iyileşme dilerim!
önce (892 puan)
Çok teşekkür ederim. İlk doğumumda böyle değildim bu sefer çok gerginim napicamimsasirdim uyuyamıyorum bile stresten.
0 oy
önce (356 puan)
Bilgim yok canm sağ salim kucağına alırsın inşallah 
önce (892 puan)
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
önce (1,464 puan)
Sağlıkla kucağınıza alın. Ben bekarken yine ameliyat olmuştum ve belden yapılmıştı hiçbir sorun olmadı. İlk hamileliğimde de aynı şekilde oldu herhangi bir şey hissetmedim. Herkeste aynı olacak diye bir şey yok. Mesela ablamda da bel ağrısı olmuştu. Baş ağrısı olmaması için nescafe öneriyorlar 
önce (892 puan)
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
önce (904 puan)
Rabim sağ salim kucağına almayı nasip etsin darısı basimiza
önce (892 puan)
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
önce (392 puan)
Gözün aydın şimdiden basini cok sağ sol verme aynı yukarya bak kuru kaysi yanina al eğer varsa gaz için. Ve bitter cikolata diyorlar burda ve nescaffe saade  canım gerçekten emzirmek istiyorsan ilk saat içinde emzir ve ten tene temas bol süt sana anne 
önce (892 puan)
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
önce (2 puan)
Ay kazaszca çık sağ salim al kucağına minakı darısı iki ay sonra bna ben bütün bayılma taraftariyim
önce (892 puan)
Amin çok teşekkür ederim. Ben ilkinde genel anestezi almıştım ama bu doktor kabul.etmedi bir sorun olmadığı sürece belden ameliyat yaptığını söyledi. Sakinleştirici yaparız dedi ama bakalım inşallah kolay atlatabilirim.
önce (392 puan)
Gerçekten daha iyi inşhallah bebeğin ağlar benimki ağlamadi mutluka şöyle bebeğimi görmek istiyorum 2saniye bile olsa  benimkini göstermediler ameliyat bittikten sonra asansörde gördüm benimki kabul etmek biraz zordu
0 oy
önce (137 puan)
Doğdu mu bebişiniz
önce (892 puan)
Doğdu çok şükür ikimizde saglikliyiz ama ikinci sezeryanim çok zor oldu çok ağrı acı çekiyorum o kadar da ilaç veriyorlar ama geçmedi. İlkinde hiç böyle olmamıştım hemen ayaklanmistim
önce (137 puan)
İnşallah tez zamanda toparlanırsın canım Allah analı babalı büyütsun
önce (892 puan)
İnşallah çok teşekkür ederim..darısı sizlerin başına. Sağ salim almayı nasip etsin Rabbim yavrularinizi
önce (137 puan)
Teşekür ederim kuzum ama bende 2 tane var biri 2 yaşında diğeri 20 günlük yeni doğum yaptım artık istemiyorum 2 tane yeterli

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 138 göst.
0 oy
0 cevap 148 göst.
15 Şubat Doğum kategorisinde T.A. (230 puan) sordu
0 oy
5 cevap 221 göst.
11 Ocak 2023 Doğum kategorisinde Minekycnyy (3 puan) sordu
0 oy
2 cevap 160 göst.
28 Aralık 2022 Doğum kategorisinde Sibelce (321 puan) sordu

657,390 soru

3,452,428 cevap

4,288,840 yorum

185,660 üye

...