0 oy
96 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (369 puan)
Yaa perinatoloji randevu bulmak çok zor haftaya randevu aldım 17 haftalık olcam ozaman detaylı ultrason yapar mi o haftada ve perinatoloji yan dal yazıyor o ne demek?

4 Cevap

0 oy
(511 puan)
Detaylı ultrason (anomali taraması) genellikle gebeliğin 18-22. haftaları arasında yapılır. Bu tarama, bebeğin anatomisini ayrıntılı olarak incelemek ve olası yapısal anormallikleri tespit etmek amacıyla gerçekleştirilir. Ancak bazı durumlarda, doktorunuzun önerisiyle, 17. haftada da detaylı ultrason yapılabilir.Perinatoloji Yan DalıPerinatoloji, maternal-fetal tıp olarak da bilinir ve yüksek riskli gebeliklerin yönetimiyle ilgilenen bir tıp dalıdır. Perinatoloji uzmanları (perinatologlar), gebelik sürecinde anne ve bebeğin sağlığını yakından izler ve yönetirler. Özellikle:Yüksek riskli gebeliklerBebekte tespit edilen anomalilerAnne adayının kronik hastalıkları (örneğin, diyabet, hipertansiyon)Çoğul gebeliklerGebelikte komplikasyonlarPerinatoloji uzmanları, detaylı ultrason incelemelerini yapabilir ve gerekli durumlarda ileri tetkik ve tedavileri planlayabilirler.
-Reklam-
0 oy
(904 puan)
Perinatoloji yan dal ne demek bilmiyorum ama detayli için 17.hafta erken daha bir aydan fazla zamanın var 20-24 hafta arası yapılıyor 26 ya kadar sarkabiliyor. Perinatoloji alanın yeşil alan acildiysa başka randevularda bulabilirsin
(369 puan)
Yesil alan açılmış ama randevu bulmak çok zordur
0 oy
(352 puan)
Bazı yerlerde perinatoloji doktoru detaylıya bakıyor. Bildiğim kadarıyla 18-22. haftalar arasında detaylı ultrason yapılıyor. 
(369 puan)
Kadın doğum doktoru banada dedi 18 22 haftalık arasi randevu bulmaya çalış ama 17 olcam bilmiyorum artık bakılır mi
0 oy
(352 puan)
Perinatoloji yüksek riskli gebeliklere bakıyor aslında. Yani kadin dogumculara göre daha detaylı inceliyor nu nedenle detaylı ultrasonada bakıyor kimi hastanede. Mesela benim detaylı ultrasonum tokat üniversitesinde yapıldı. Radyolojiden ultrason için randevu aldim bakıldı sonra bebegin kalbinde sorun var diye Perinatolojiye yönlendirdiler onun kontrolündeyim. 
(369 puan)
Burda detaylı ultrasonu perinatoloji yapıyorda her hastane yapmıyor onu ve randevu bulmak çok zor bulmuşken aldım ama 17 haftalık çok mu erken olur bilemedim :((

669,618 soru

3,503,925 cevap

4,359,100 yorum

188,749 üye

...