0 oy
159 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (330 puan)
Kızlar benim kolumu kaldiracak halim yok acaba doktora gitsem ilaç falan verir mi havalarda sıcak bayılacak gibi oluyorum
Gebelik haftası 8+0

5 Cevap

0 oy
(21 puan)
Benimde öyle ne zaman kolumu kaldirsam sanki 10 kilo ağırlık koyuyorlar kaldırmym dye o derece ne yapcam bnd bilmiyorum 
(330 puan)
Ne olacak böyle bir oğlum daha var yemek falan bile yapamiyorum ya
(21 puan)
Bide beni düşün cnm 23 yaşındayım iki kızım var bide ev üstündeyim daha zor kaynana kayın peder kayın babaanne hepsine bakyrm
-Reklam-
0 oy
(281 puan)
Şimdi bununla ilgili post açtım yanlız değilmişim bakabilirsin
(330 puan)
Gördüm şimdi canım bı çözümü yokmu ya
(281 puan)
Yok gülüm malesef
(281 puan)
Ufak çocuklarım var benim oğlum büyük kızlarım var ikiside ufak zor bakiyorm onlara
0 oy
(53 puan)

Canım bende aynı öyleyim nefes alamıyodum resmen astım hastasıyım 3 yıldır ilaçlarımı kullanmaya ihtiyacım yoktu ama bu hamilelikte tekrar atağa geçti sanırım üstüne sıcak ve burun tıkanıklığı var doktor burun spreyi bile veremem dedi 2 hafta önceydi serum ve ağrı kesici ilaç verdiler bilmiyorum o serum iyi geldi bana burnum tıkalı diye sprey aldım kullandım mecbur çünkü gerçekten boğulacak gibi oluyodum dün de kontrolüm vardı kan ve idrar tahlili yapıldı 

image

image

(124 puan)
Kan sonucunuza doktor yorum yaptı mı?
Ben sizin için analiz yaptım. Kan sonucu yorumunuzu aşağıya yazıyorum.



### İdrar Tahlili (Tam İdrar Analizi)

- **Dansite**: 1.021 (Referans değeri: 1.003 - 1.030) – Normal aralıkta.
- **Eritrosit**: 1.2 p/HPF (Referans değeri: 0-2 p/HPF) – Hafif yüksek ama kabul edilebilir sınırlar içinde.
- **Lökosit**: 22.35 p/HPF (Referans değeri: 0-5 p/HPF) – Yüksek, bu durum enfeksiyon veya iltihap göstergesi olabilir.
- **Lökosit Esteraz**: Pozitif – İdrarda beyaz kan hücrelerinin varlığını gösterir, bu da idrar yolu enfeksiyonunu (İYE) işaret edebilir.
- **Nitrit**: Negatif – Genellikle önemli bir bakteriyel enfeksiyon olmadıkça negatif çıkar.
- **Urobilinojen**: 1.0 (Referans değeri: 0.1-1.0) – Normal aralıkta.
- **Yassı Epitel**: 9.1 p/HPF (Referans değeri: 0-5 p/HPF) – Yüksek, bu durum örnek kontaminasyonu veya hafif bir enfeksiyonu işaret edebilir.

### Tam Kan Sayımı (CBC)

- **Lökosit (WBC)**: 10.58 x10^9/L (Referans değeri: 4.0-10.0 x10^9/L) – Hafif yüksek, enfeksiyon veya iltihap göstergesi olabilir.
- **Eritrosit (RBC)**: 4.61 x10^12/L (Referans değeri: 3.8-5.2 x10^12/L) – Normal aralıkta.
- **Hemoglobin (HGB)**: 8.5 g/dL (Referans değeri: 11.7-15.5 g/dL kadınlar için, 13.8-17.2 g/dL erkekler için) – Düşük, anemi belirtisi.
- **Hematokrit (HCT)**: 23.1% (Referans değeri: 34.9-44.5% kadınlar için, 40.7-50.3% erkekler için) – Düşük, anemi belirtisi.
- **Ortalama Eritrosit Hacmi (MCV)**: 50.1 fL (Referans değeri: 80-100 fL) – Düşük, mikrositik anemiyi (genellikle demir eksikliğine bağlı) işaret eder.
- **Ortalama Hemoglobin Miktarı (MCH)**: 18.5 pg (Referans değeri: 27-33 pg) – Düşük, mikrositik anemiyle uyumlu.
- **Ortalama Hemoglobin Konsantrasyonu (MCHC)**: 32.0 g/dL (Referans değeri: 32-36 g/dL) – Normal aralıkta.
- **Trombosit (PLT)**: 324 x10^9/L (Referans değeri: 150-400 x10^9/L) – Normal aralıkta.
- **Nötrofil Yüzdesi (NEU%)**: 73.1% (Referans değeri: 40-70%) – Hafif yüksek, bakteriyel enfeksiyonu işaret edebilir.

### Özet

- **İdrar Tahlili**: Lökosit ve lökosit esterazın varlığı, olası bir idrar yolu enfeksiyonunu işaret eder.
- **Tam Kan Sayımı**: Anemi (düşük hemoglobin ve hematokrit) ve muhtemel demir eksikliği (düşük MCV ve MCH) belirtileri görülüyor. Hafif yüksek beyaz kan hücreleri ve nötrofiller, devam eden bir enfeksiyon veya iltihaplanma göstergesi olabilir.

### Öneriler

1. **Olası İYE Takibi**: Bakteri türünü belirlemek ve uygun antibiyotik tedavisini başlatmak için bir idrar kültürü yapılmasını düşünün.
2. **Anemi Tedavisi**: Demir eksikliğini ve diğer olası anemi nedenlerini değerlendirin. Demir çalışmaları (serum ferritin, demir, TIBC) yapmayı ve bir sağlık uzmanıyla tedavi seçeneklerini tartışmayı düşünün.
(53 puan)
Sağol canım aile hekimine gönderdim kanın çok düşük yarın gel dedi yarın gideceğim inşallah
0 oy
(383 puan)
Gebelik genel anlamda halsizlik yapıyo bu bi gerçek, ama aile hekimine gidip kan değerlerine baktır bi, demir falan düşükken de aşırı halsizlik oluyo
(383 puan)
17+5 oldu saat itibariyle senin
önce (53 puan)
30+4 ama iki hafta önde gidiyo benim
önce (383 puan)
İyi maşallah doğuma çok bişey kalmamış senin Allah hayırla doğurup büyütmeyi nasip etsin
önce (53 puan)
Amin canım hepimize inşallah bugün yine gittim kan sonuçları için 2 kutu ilaç yazdı sabah akşam iç iki hafta sonra tekrar bakalım 2 ayda düzene girer inşallah dedi
önce (383 puan)
Umarım
0 oy
(124 puan)
11 haftalık hamileyim. 1 aydır aynı durumdayım. Duş bile alamıyorum... Bir yandan da hiç geçmeyen mide bulantısı ve kusma... Siz yine de kan tahlili verin belki değerleriniz de düşmüş olabilir.
(53 puan)
Mide bulantin için bi iki dilim limon ye canım ben bu hamileligimde kusma yaşamadım ama bulantı oldukça tuzlu limon yedim iyi geldi bana
(124 puan)
Teşekkür ederim her yolu denedim iyi gelmedi maalesef. Prilam hala başladım şimdi

İlgili bir soru bulunamadı

658,878 soru

3,458,565 cevap

4,297,214 yorum

186,042 üye

...