–1 oy
1,218 göst.
Doğum kategorisinde (12 puan)
kapalı
Merhabalar, 12+2 haftalık gebeyim. Bu haftada bebeyi aldırmak risklimidir? 
Gebelik haftası 12
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

28 Cevap

+2 oy
(43 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Soyleyeceklerime nasil baslayacagimi bilemedim :) ben üç kere bebeğini kaybetmiş biriyim şu an 4aylik hamileyim ilk defa bu kadar ilerledim gebeligimde. Hala doktora her gittiğimde ödüm kopuyor kötü haber alır mıyım diye. Aldırmak tabi ki günah tabi ki cana kıymak bunlar hoş şeyler değil aslında buradaki annelerimiz de haklılar ama ben senin yaşadıklarını da düşünmek istiyorum senin açından da bakmak istiyorum. Sana bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum. Kendisi 94 senesi doğumlu. Annesi ve babasının tartışmalı bir ilişkisi varmış, aşırı kıskançlık ve şiddet yasaniyormus. annesi bu duruma katlaniyormus. Bu arada bu kadın ayakları üstünde duran bir kadın. Neyse.. annesi hamile olduğunu eşine soylediginde eşi çocuğun kimden olduğunu sorgulayıp dövmüş, hastanelik etmiş kadını. Boşanmış kadın bunun üstüne. Arkadaşım der ki "eminim aldırmayı düşündü beni ama bana söylemez söyleyemez. Sonra da yoldaş oldum ona zaten." Arkadaşım babasını bilmiyor tanımıyor bı soyadini almış o kadar. Adını bile anmaz. Ana kız gayet iyi bir hayat sürdürüyorlar baş başa. Dediklerini okuduğumda arkadaşım geldi aklıma :) eminim o da düşündü, ama kızı doğduğu andan itibaren aldirsaydi çok pişman olacağını düşünüyor. Hayat senin karar senin. Herkes günahtan bahsetmiş ama inancın farklı olabilir ben buna saygı duyuyorum, herkes cana kıyma demiş şu an bunu dusunemediginin farkındayım, sana acımasız davranmak istemiyorum. Ama sen de kalbini temiz tut, annelik tartışmalarıni düşünmekten dolayı henüz sana yüklenmemiş olabilir, ama biraz konuş onunla o çok savunmasız bı tek sana güveniyor inanıyor unutma. Ben önceki hamilelikleri min hepsinde çocuklarımı hissettim hepsinin yeri o kadar ayrıydı ki, şunu unutma o kadar seveceksin ki sana herşeyi unutturacak çocuğunu kaybetme acısını kendine yaşatma. Şu an belki bunu anlamazsın ama ileride?
-Reklam-
+7 oy
(369 puan)
Günahı düşünmüyon riskini düşünüyorsunuz insan nasıl evlat katili olmayi düşünüyor anlamıyorum eşinizle madem sorununuz var niye çocuk getiriyorsunuz niye şimdi canına kıymak istiyorsunuz Allah ıslah etsin 
(281 puan)
Artiladim
+3 oy
(847 puan)
İnsanlar hamileyken ya da lohusayken farklı ruh hali ve düşüncelere sahip olabilirler. Bugün eşimden ayrilicam deyip yarın barisabilirsin ama bir anlık sinirle bir cana kıymış olacaksın. Sapasağlam bebek. Eğer biraz zaman geçmiş olsaydı ve bebeğin doğmuş olsaydı onu eşinden boşanıyorsun diye öldürmeyi tercih eder miydin? Şu an başka bir psikolojik evredesin seni anlıyorum ama önce psikolojik destek al lütfen sonra esinle boşanmak istiyorsan tekrar boşanirsn 
+2 oy
(1,730 puan)
5 ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor.

Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya! Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.

19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.

23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne!" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim, Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya, Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem!

27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor musun anne?

2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasım: Ah evet, Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah'ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.

20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım.

25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..

10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var, Anneme benziyorum galiba.

13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız,. Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..

24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı, Hiç duymadığım bir şey bu, Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka, Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?

28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne, Anne, Anneciğim, Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap, Anne, Kolumu çekiyorlar anne, Canım yanıyor anne... Anne, Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne, Anne kalbimi parçalıyorlar, Anneciğim, Anne, Anne, An..

Ah! Kürtajınız tamamlandı hanımefendi. Geçmiş olsun !..




Ne zaman kürtaj konusunu duysam hep bu yazı aklıma geliyor. Sebebi nedir bilmiyorum kararınız da kendinizi bağlar ama keske herhangi bir sağlık sorunu yoksa sırf aldırmak istediğiniz için aldıracaksanız onun öncesinde korunma yöntemleri var uygulasaydınız. Bir can var ediliyor günahını şeyini bilemem orasına Allah karar verir ama meydana gelmiş bir canın yaşama hakkını elinden almış oluyorsunuz bunu sadece bencillik olarak düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun 
(281 puan)
Yazıyı okuyunca ağladım 10+4 haftalık hamileyim bende üstelik diyabet hastasıyım doktor aldır sakat olur dedi şekerin çok yüksek dedi Hayir asla aldırmam o benim yavrum canım kanım nasıl böyle canice aldırmayı dusunyolar
(146 puan)
Bu yaziyi youtubda vidyo olarak gormuwdum.aglamiwdim cok etkileyiciydi.Cocuk istemiyorsaz korunun kardewim cokca yolu var
(2,252 puan)
Ayy benımde sureklı karsıma cıııkar bu yazı allah kımseyı pısman etmesın
(1,730 puan)
Amin inşallah Rabbim herkese sağlıklı bebekler ve o bebeklere bakacak akıl sağlığı vicdanı yerinde anne babalar versin
(2,252 puan)
Amın cumlemızın saol cnö
+1 oy
(72 puan)
Size birşey dimi 

Seni anlıyorum 

Ben 2 yılık evliyim  evligim boyunca aldatıldım 

En son dayanamadım gidecektim 

Sonra ne oldu biliyosun 

Rabim bana bir evlat nasip eti

Ama onun canına kıymak hiç bir zaman akıma gelmedi 

Ve eşimden boşanmadim çünkü evladim babasız kalmasın diye

Çok kotu bir duygu

Keşke hiç o düşünceye girmeyeydin bacim boşan

Gene bosan ama sanaa verilen bir evladın canına sakin kıyma ömür boyunca vebalini kaldramasin sakin  hata etme o çocuğu rabim sana boşuna nasip etmezzz emin ol  bir doğur eline al beni anlarsın 

Neden eşinden bosanmak isiyosun 
+1 oy
(54 puan)
Ben gecen sene agustos ayinda mecburi kurtaj oldum.kalp atisi yoktu kese asiri buyumus bebek gelismemisti.kanamada olunca mecbur kaldim kurtaja

Tam 1 yildir vicdan azabindayim.keske bekleseydim belki kalbi atardi belki saglikli olurdu belki kanama dururdu onemli bisey degildi belki diyee diye kendimi yedim bitirdim pisikolojim bitik durumdaydi.bircok doktora gittim belki biri iyi bisey der diye ama olmadi.sagliksiz mecbur kurtaj dediler.ben mecbur kaldigim halde etkisinden cikamadim.anti depresanlar kullandim yeni yeni kendime geliyorum ve haftaya tedaviye baslayacagim insallah

Herkes esiyle sorun yasayabilir esinin ailesiyle sorun yasayabilir kendi pisikolojisi bazen hamileligi kaldirmayabilir.ama sen sorunlar yasiyosun diye Allahin sana emanet olarak gonderdigi cani kafana gore aldiramazsin.oyuncak degil bu.

biz sana dua edelim arkadasim belki sorunlarin agir geldigi icin bi anlik ofkeyle bu karari aldin 

Sana tavsiyem guzel bir abdest ile namaz kıl dua et ve uyu.mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler.benim bugun duam da sen olacaksin insallah sende dogum yaptigini esinle aranizin duzeldigini yazarsin buraya bi gun.bizde senin icin sizin icin seviniriz insallah 
0 oy
(257 puan)
Sagliksal bir sorunmu var
(257 puan)
Vallah kim nederse desin anlamaz sormaz hala uzatmaz
(1,597 puan)
O zmn cehennemin dibine kadar yolu var millet bir evladı olsun diye dünyaları veriyor servetlerini dağıtıyor dünya kadar borç altına giriyor Allah bazılarına veriyor kıymet bilmiyor bende bu gebeligimi istiyerek olmadı eşimle büyük sorunlar yaşadım bosamaya kadar geldim bir baktım ki hamileyim sevinsem mı uzulsem mı çok kararsizdim ama rabbim vermiş vardır bir hikmeti dedim ve gebeligimi sürdürüyorum asla asla pişman değilim rabbim bana vermiş başımın gözümün üstüne aç kalsam açıkta kalsam yine aldirmazdim doktor yaş riskinden dolayı down sendorumu olabilir sıvı aldiralim dedim ben asla aldırmam bebeğime zarar verecek hiç bir şey yapmam engelli olsa bile ben bakarım dedim bnm iki evladım daha var onlara nasıl baktimsa buna da bakarım yani ben engelli olacak diye aldirsaydim rabbim elimdekini de benden alırdı binlerce şükürler olsun rabbim bana bu bebeği verdi o bana uğur olacak kıymetli olacak onu hep sevecek bir anne olacağım ben yaşadığım süre boyunca sevgiden eksik etmem diğer evlatlarım gibi onu da sevgiye aç birakmam
(257 puan)
Bitti gitti işte ne olursa olsun rabbimin verdi bizlere en güzel hediye bizlere benimde birtane oğlum var şükürler olsun bir tanede kızım olcak inşallah çok zorluk çektim ilk aylardan belli düşük riski yatak dan kalkamadım beş ay boyunca hastalandım sürekli kusdum Rabbime çok dua ettim ona bişey olmasın diye halada riskim var gebelik zehirlenmesi ama asla pes etmedim etmicem de son haftalara geldim kızımı alicam kucama Allah'ın izniyle rabbim gerçekten isteyen anne ve babaya evlat nasip etsin
(298 puan)
Çok yazık ne hale gelmiş dünya iman yoksunluğu yüzünden ebedi cehennem hem bu dünyada hemde öteki dünyada cehennem yeri Allah çok büyük imtahan edecek eğer öyle birşey yaparsa başkasıyla evlenir ileride o eşi ondan çıkarır acısını merak etmeyin yada ondan olan çocuklar hep imtahani olur Allah bir şekilde çıkarır o bebeğin gunahini yazık Allah annelik duygusunu da nimet olarak veriyormuş herkese o nimet nasip olmuyormus hamile kalmak marifet değil anne olabilmek marifet kimileri cennetin ayaklarına serildigi annedir kimileri cehennem annesidir belli olmuyor kendi bencillikler için günahsız bir cana kıymak iman meselesi Allah'tan korkmamak meselesi bizlik birşey kalmadı Allah hidayet eylesin de şu cana yazık bende hamileyim bir kızım var şuan ayaklarımda salliyorum kendi evladına baktım ağladım resmen abim yillardir evladı olsun diye amelyat masasina yattı tedaviler gördü hala görüyor ne için bir evlat için kurban olduğum rabbim de böyle insanlara evlat veriyor hak eden isteyenlere versin Allah o tür insanlardan alsın daha iyilerine versin Allah
(158 puan)
Ya Allah aşkına benim 5 ci geliyor geliyor 3+2 banada dows riski var dediler hayır dedim kıyamam yavruma 10 tanede olsa kıyamam yavrums
0 oy
(280 puan)
Sağlık sorunu yoksa aldırmak cinayettir, bide evli misiniz bekar mi 
0 oy
(497 puan)
Yasal süre 10 hafta. Sonrasinda kabul etmiyor doktorlar. 
0 oy
(32 puan)
Sırf eşiniz için bebeği aldırmayın çok günah. 3 aylıksa almazlar die biliroum. 
0 oy
(55 puan)
Yasal olarak aldiramazsin artık.
0 oy
(840 puan)
Bebek aldırmak ne diye riskli olsunki ama katil oluyorsun unutma, o atan kalbe nasıl kıyabilceksin yazık yaa sorman bile yanlış 
0 oy
(431 puan)
Risklidir gunahtir canlanmış sonuçta kalbide olusmus öyle seyler düşünme gerçekten insan esimden bosanacam diye bebeği aldırmak istiyor ama şeytani dinleme aldırma günahtır aldirsan ömür boyu o azapla yaşayacaksın her akşam rüyana gelecek gunahtir şükret yine insan bebek için neler yapıyor  
0 oy
(58 puan)
Yasal süre gecti almazlar merdiven altı yerlere de gitme canından olursun. Ne yaşadığını ne durumda oldugunu bilemiyorum sorgulamak yargılamak bana düşmez ama o bir canlı yapma bunu.
0 oy
(172 puan)
Bosanirsan boşan eşinle bağlarını kopar ama karnında sana bağlı olan biri var atan bir kalbi var sana iyi gelecek belki öyle düşün
0 oy
(159 puan)
Ya arkadaşım nasıl bir başlık bu böyle ?? Madem eşini istemiyorsun onla bir bağın olmasını istemiyorsun eeee adama sormazlar mı? Onla ilişkiye girip çocuk neden yaptın diye?? O bebeği hakkına girersen Allah'ım seni öyle bir sınar ki... Bir çok kadın bebeğim olsun diye neler neler yapıyorlar neyse yaş kime ne anlatıyorum ki...
0 oy
(49 puan)
Son bi cocuk yaoayim sonra bosanayim dedn heralde
0 oy
(49 puan)
Burda kimse akil veripte gunahina ortak olmaz
0 oy
(11,857 puan)
yasal kürtaj süresi ilk 10 haftadır, sonrası yasak. gizli yaptırmak suç 
0 oy
(281 puan)
Eşinle bağları koparman çocukla ne ilgisi var Allah aşkına üstelik 12 haftalık koca bebek olmuş artık eşinle anlasamiyon niye korunmadin neden öyle bı adamla yattın yziklar olsun dicek kelimem yok 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 292 göst.
0 oy
5 cevap 343 göst.
0 oy
3 cevap 158 göst.
2 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nefesimm.216 (303 puan) sordu

667,393 soru

3,494,622 cevap

4,346,384 yorum

188,218 üye

...