0 oy
57 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (206 puan)
Bir hafta önce kızamık geçiren yeğenimin yanındaydım memlekette. Kızamık testinin pozitif çıktığını sonradan öğrendik yanındayken kızamık olduğunu bilmiyorduk. Direkt temaslıyım yani öptüm de sevdim de çocuğu. Şimdi biraz araştırdım gebelikte kızamık geçirmek bebeğin sakat doğmasına vs sebep olabilirmiş, çok korkuyorum çok canım sıkıldı moralim çok bozuk. 

Buradaki sorulardan da okudum geçiren birini göremedim, gebeliğinde kızamık geçirip de sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alan var mı lütfen birileri yazsın. Benden de kan aldılar bu arada, kızamık bana geçmiş mı sonuç bekliyoruz.
Gebelik haftası 6+1

1 cevap

0 oy
(387 puan)
Çocukken kızamık aşısı olmuş muydunuz?  Vücudunuzda antikoru vardır belki
(206 puan)
Küçükken aşı olmuşum. İlk gebeliğimde rubella igg pozitif 400 küsur
Bu sanırım bağışıklık olduğu anlamına geliyor değil mi.
Çok endişeliyim, internetten bakıyorum insanlar hastalığı geçirmiş ve sağlıklı çocuklar doğurmuş biraz rahatladım ama saatlerdir can sıkıntısından araştırma yapıyorum. Rabbim muhafaza eylesin mesele evlat olunca insan kafasına takmadan edemiyor maalesef.
(387 puan)
Korkmakta çok haklısınız ama antikor çıktıysa çok korkmayın o aşılar ömürlük koruyor. Yakalansanız bile bence çok hafif geçer. Belki hiç hasta bile olmazsınız çünkü iyi seviyede antikor var vücudunuzda.
(387 puan)
Evet bu antikorun olması bağışıklığınız var demek. Antikor seviyesi de baya yüksek çıkmış bence korur sizi panik yapmayın
(206 puan)
Teşekkür ederim, inşallah Rabbim muhafaza eylesin, bakalım sonucu bekliyoruz. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
-Reklam-

666,061 soru

3,489,168 cevap

4,338,426 yorum

187,922 üye

...