0 oy
111 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (449 puan)
Kızlar ben geçen hafta arkadaşımın önerisiyle bir özel hastanede  kadın doktorla görüşmüştüm. Kadın çok iyi ama aşırı aceleci davranıyordu. Sanki her şeyi açıklamadı alel acele bakıp geçti. 

Dün de başka bir hastanede erkek doktora muane oldum. Adamla uzun uzun sohbet ettik. Ultrasonda detaylı her şeyi anlattı. Aklımda bir soru işareti kalmadı açılcası. Yaşı da 55lerinde var. Kadın doktor 40-42 falandır. 

Doktora nasıl karar vereceğiz aklıma çok takılıyor. Kadın doktor olsun çok istiyorum en azından daha rahat hissederim diye. Ama aklımda da soru işareti bırakmayacak bir doktor olsun da istiyorum. 

Ben böyle her hafta doktor mu gezeceğim :) ? 

Siz nasıl karar verdiniz? Nasıl araştırmalar yaptınız? 

Beni aydınlatın lütfen. 
Gebelik haftası 6+1

1 cevap

0 oy
(1,403 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım kadın ya da erkek olması farketmez tabii.kadin doktorda insan daha rahat ediyor erkek doktorda kasılıyor ama hangisinde için rahat ettiyse ona karar ver. İstersen kadın doktora bir şans daha ver bir kere daha muayene ol. Bazen doktorların da yorgun olduğu zamanlar olabiliyor. Belki öyle birşey oldu. Ben mesela doktorumdan çok memnunum arkadaşım gitmiş bela okuyacak kadına neredeyse. 
(449 puan)
Şu an için erkek doktora daha yakın hissettim. Kadın doktor yine izne çıkmıs 10gün süreli kontrolüme bile gidemedim. Hatta o hastanede şöyle bir olay yaşadım. 6 gün önce doktora muane olduğum için başka doktora yönlendirme yapamayacaklarını söylediler. doktorda izindeydi. Orda muane olamayınca yeniden ücret ödeyip başka bir hastaneye gittim. Bu da bana çok saçma geldi. Hastaneye karsı da olumlu tutum sağlayamadım. Takip ettiğim başka bir hastanede başka bir kadın doktor daha var. Ona bakacağım birde onu da sevemezsem erkek doktorla devam edecek gibiyim.
(1,403 puan)
Daha ilk haftalarındasın ilk birkaç kontrolde farklı doktorlara gitmen sıkıntı olmaz. Bende ilk gebeliğimde çok fazla doktor gezdim. Şehir değiştirmek durumunda kaldım filan o nedenle farklı doktor geziyorum diye strese sokma kendini canından öte kıymetlin bebeğin için sonuçta :) onun için en iyisi ilanı istiyorsun. Doğum için tecrübeli ve bilgili bir doktor olması çok önemli sonuçta. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
(449 puan)
İnşallah güzel ve rahatlatıcı yorumun için teşekkür ederim canım
(1,403 puan)
Rica ederim :)
-Reklam-

670,901 soru

3,508,150 cevap

4,365,704 yorum

189,030 üye

...