0 oy
225 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (246 puan)
Kızlar 22 haftalık hamileyim doğumum kışa geliyor alışveriş yapacam acaba kaç takım Yenidoğan alayım 5li  olarak 15 âdet zıbın aldım ilk üç aylık için çorap ve yelek almam gerekiyor mu neler lazım oluyor en çok bu arada bebeğim erkek ince battaniye aldım kalın gerekiyor mu 
Gebelik haftası 22

7 Cevap

0 oy
(195 puan)
Bence kalın batanye de gerekiyor dediğiniz gibi kış bebeği benimde kış bebeği 18 haftalık hamileyim daha alışveriş yapmadım kış bebeği olacak diye şuan yaz diye çok çeşit yok 
-Reklam-
0 oy
(431 puan)
Bebeğinizin gelisimine gore alın cunku iri olduğunda elinizde kaliyor eşyalar . Tulum yerine patikli alt ust takim secin,surekli alt acildigi icin tulum komple ac kapat zor ve vakit kaybı. Alttan citcitli atlet alın hem kisa kollu hem tisort kollu, zibin pek rahat degil agzi burnu kayiyor. Yelek de ince secin evler malum sicak terletiyor. Eldiven kullanilmiyor genelde ellere corap takiliyor ve bere olarak dikişsiz seçin. Çorap olarak havlu corap ve normal corap ideal oluyor ama yine az alin.Battaniye olarak en hafif olanı secin cunku disarida hazir kundaga koyunca battaniyeyle kalın oluyor, bol bol müslin örtü alın ve büyük boy alın hemen büyüyorlar. 
0 oy
(524 puan)
Az alın herseyden yetmezse online olsun, mağazadan olsun alınır. 

Benim Bi taktığım var. Çıt citli badi 5 tane 0-3 aldım, 5 tane 3-6 yetmezse büyükleri giydirdim. Böylece uzun süre giydirmiş oldum. Çıt citli badileri yarım kol ya da askılı şeklinde aldım. Mevsime bakmaksızın uzun süre giydirebildim. 

Coraplara gelince İnce çorap ters giydirdim iplik vs parmağına dolaşmasın diye üstüne kalın çorap giydirdim. Giydirmesi en kolay ne diye sorarsan değişir. Çıt citli hadisini çiş kaka yaptığında toptan bütün üstü çıkarmak gerekiyor. Tulum ya da takım fark etmiyor. 

Patikli kıyafetlerin boyları sıkmaya baslayabiliyor. Uzun boylu bebeklerde sorun oluyor patikli kıyafetler. 

Set almak yerine 2li takım ya da 3lu takım şeklinde satilanlari tercih ettim. 

Ev kaloriferli olunca bebek üşümesin diye diye oda sıcaklığı 24 derecelerde oluyor hatta abartıp daha yükselten var. Eviniz kaloriferliyse çok kalın şeyler tercih etmeyin.
0 oy
(1,642 puan)
Canım ben sana hatırladığım kadarıyla liste yapayım evinde kurutma makinesi yoksa eğer kıyafeti az al diyemem kışın çok zor kuruyorlar ve sık değişim oluyor. 

Yenidoğan serisi değilde 03 aylık olanları daha uzun süre giydirirsin biraz büyük gelmesi sorun olmaz zaten bebekler çabuk büyüyor.

Ben 

10 13 takım aldım hastane çıkışı gibi değil ama alt üst şapka gibi düşün

1 kalın battaniye 1 ince triko battaniye 1 çift katlı penye battaniye.

10 taneye yakın çorap 5 6 tane patik 5 tane yelek 

Gerektiği kadar yaka önlüğü kusuyorlar ve üstüne gelmemesi için bir nebze iyi oluyor 

1 adet dışarısı için kalın kundak peluş oluyor hastaneye giderken çok rahat ediyordum. 

Müslim örtülerden aldım evin içinde kullandım bebeğim 15 aylık şuan hala kullanıyorum 

Çıtçıtlı badi olarak ay ay yer boyundan almıştım fazlasıyla hiç göz çıkarmadı

Fermuarlı tulum 5tane kadar aldım gece alt almada çok kolaylık oluyor. Çıtçıtlı tulumlarda hiç rahat edemedim tek tek uğraştırıyor insanı 

Aklıma gelen bunlar canım sağlıkla al kucağına 
0 oy
(1,403 puan)
Canım benim ilk gebeliğim Mart ayındaydı kalın battaniyeler, yorganlar filan aldık hep ilk torun diye annem de bir sürü aldı. İlk doğduğunda o kadar küçük oluyorlar ki battaniyeleri dörde katlayıp örttük üstüne. Sonra zaten havalar ısındı. Büyüdükçe de terleyen bir çocuk olduğu için doğru düzgün ne kalın battaniye örttüm ne yorgan. Ki zaten büyüyünce üstünü açtığı için tulum giydirmek zorunda kaldım. Bunlar benim tecrübelerim tabii. Senin yaşadığın yer nasıl çok soğuksa gerekebilir. Ben Maraş ta yaşıyorum mesela ona göre de değişir ihtiyacın. 
0 oy
(229 puan)
Ben hiç 5li 10lu takım almadım .çok pahalıya geliyo .tane tane aldım .
0 oy
(56 puan)
Çorap vs tabiki gerekli 5 li 3 tane aldım ben çok diyemiyor zaten tulum al kalın olanlardan kalın giyeceği için 3 6 aylık almanı tavsiye ederim örme yelekler çok sıcak tutuyor onlardan alabilirsin birde zıbın lari uzun kol tercih et bere bol bol al patik alabilirsin aklims gelen bunlar ama yeni doğan çok alışveriş yapma 0 3 aylık olanları en fazla 2 hafta giyiyor 

İlgili sorular

670,901 soru

3,508,156 cevap

4,365,716 yorum

189,031 üye

...