0 oy
367 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (42 puan)
Arkadaşlar nasipse inşallah ocak ayında bebeğimi kucağıma alacağım. Kış memleketinde yaşıyorum ve ilk bebeğim. Ne tür alış vermişler yapmalıyım? Hem kıyafet hem de elektronik emzik biberon vs neler almalıyım? Bilgi verebilir misiniz lütfen 
Gebelik haftası 15

9 Cevap

0 oy
(71 puan)
Bnm de ocaktir şimdi anlamayız çünkü kışlık kıyafetler yok daha 
(42 puan)
Sosyal sitelerden bakıyorum. Kundak vs aldım ama kıyafet bulamıyorum cidden
-Reklam-
0 oy
(1,400 puan)
Normal yenidoğan takımları ve tulumlardan al 1-2 tane yenidoğan kalanı 3-6 ay olanlardan al. İçine giydirmek için çıtçıtlı bodylerin kısa kollu olanlarından al. Çevrende örgü bilen varsa örgü yelek hırka filan yaptır. Onun dışında battaniye al iki üç tane. Zaten ilk doğduğunda küçücük oluyorlar. Biz hep battaniyeleri 4 e katlayıp örtmüştük. Emzik çok pahalı olanlardan alma ilk etapta emziği tutarsa daha kaliteli birşey alırsın. Biberon da ben en küçük olanından aldım. İhtiyaç duyarsam mama kullanmak zorunda kalırsam büyük alırım dedim. Bezini hangisini uygun görüyorsan öyle al ben uygun fiyatlı bulduğum için baby turco aldım. 2 numara aldım nasıl olsa bebek ortalama 3 kg doğuyor. Benim aklıma gelenler bunlar.
(42 puan)
Çok teşekkür ederim sağolasın. Bunlara da dikkat edeceğim
(1,400 puan)
İlk aylarda çok kalın kıyafetler aramaya uğraşma örgüyle battaniyeyle halledersin. Zaten yenidoğan kıyafetleri hep uzun kollu ve penye aynı kalınlıkta oluyor aşağı yukarı. 3 aylık olduğunda da Nisan ayına girmiş olacaksın ona göre baharlık alışveriş yaparsın.
0 oy
(167 puan)
Bende Aralık ayında doğum yapacağım daha almadım kışlık kıyafet yok bizimkiler kış bebeği o yüzden bence biraz bekleyin 
0 oy
(224 puan)
İlkini ocak ayında doğurdum ikinci de ocak şubat gibi nasipse gelecek yani ev doğalgazlı ise pek bi şeye gerek yok. Uzun yenidoğan takımları var üzerine örme yelek giydirdim altına patik tamam. Battaniyeler zaten mevsime göre oluyor. Diğer malzemeler için internette hazır listeler var kendinize göre uyarlayabilirsiniz
0 oy
(1,226 puan)
Canım saglikla kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim. Benimkide ocak evvelinde olucak. İlkide 28 aralikta dogdu. Kollu zıbın, kollu bodi, yeni dogan kiyafetler, belemek için bezler, şapka, eldiven,corap, patikli zibin , 5li dest, bez, emzik, biberon, battaniye, kundak , ağız mendili ,yakalik,   meme ucu slikon, meme ucu kremi ( muhtemelen her kadında yara çatlak olusuyo).  Çok yenidogan  kiyafeti alma  kalanini 3-6aylik al çabuk büyüyorlar.  zaten kalaninida zamaninda alirsin. 
0 oy
(1,276 puan)
Şubat'ta doğum yaptım normal uzun kollu takımlardan aldım 2-3 örgü yelek birde 4-5 tane kalın kundak almıştım onun dışında kendim battaniye ördüm üzerini örtmeye ev zaten sıcak oluyor kat kat sarmaya gerek yok ☺️ dışarı çıkarırken de kendim zarf kundak yapmıştım ona koyup çıkardım hep sorun yaşamadık 
0 oy
(84 puan)
Kızım ocak doğumlu. Bir tane peluş battaniye bir tane müslin battaniyesi vardı. Pamuklu hastane çıkışı ve pamuklu uzun kollu zıbınlar almıştım. Çeşit çeşit şapka kız olduğu için süslü bandana lar ayaklı ve pamuklu tulumlar çoraplar ve bir kaç tane havlu çorap(lazım olmadı hiç) külotlu çorap (tulumların içine dışarı çıkarken giydiriyordum. Herkes tutamıyor açılıyor her yeri diye) çeşit çeşit de eldivenlerimiz vardı. Çok şükür hiç üşütmedi. Mesela ağzını hiç kapamadım soğuk havayı hep teneffüs etti. Şimdi 8 haftalığım nasipse bu da şubat sonu gibi doğacak inşallah. Artık cinsiyetine göre saydıklarımın yarısını kışlık yarısını da yaza giyilecek gibi alacağım. 
0 oy
(168 puan)
Benim Mart ayıydı ve tam soğuk zamanlariydi.İlk etapta çokça battaniye almanı öneririm.En kalinlari tüylü olanlar değil.Doktor kontrolüne gidip gelmek te kolay olsun diye kalın tulum alabilirsin,tek seferde ince tulumun üzerine giydirirsin kolay olur.Birde bebekken her muaynede komple çocuğu soyman gerekiyor.Onun için içine ince bir şey üzerine kalın tulum pratik olur.Mama kullanma ihtimaline karşı gece ya da dışarda zor olmasın diye küçük termos alabilirsin(e bebekten almıştım elim kolum oldu resmen)
0 oy
(767 puan)
Siz ne giyiyorsaniz bir fazlasını bebeğe giydireceksiniz

İlgili sorular

668,493 soru

3,499,314 cevap

4,352,956 yorum

188,520 üye

...