0 oy
113 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (9 puan)
Arkadaşlar merhaba 19+4 haftalık hamileyim. 15+1 de 3lü taramaya girdim yüksek risk çıktı. 1/49. 28 yaşındayım. Amniosentez önerdiler ama sonuçla yüzlesmeye korkuyorum. Bugün de kalpte parlaklık görüldü. Ne yapacağımı bilmiyorum benzer şeyler yaşayanlar oldu mu?

4 Cevap

0 oy
(43 puan)
Merhaba öncelikle kendinizi korkutmayin bende 27 haftalık olucam az kaldı özelde detaylı ultrasona girmiştim sonuçlarımi doktoruma gösterdiğimde bebegin kalbinde parlaklık olduğunu söyledi ve fetal Ekoya randevu al dedi, gittim ve bebeğin kalbinde parlaklık görmedi gayet iyi dedi durumu ekstra perinatolojiye de randevu alıp göründüm aynı şekilde o doktor da görmedi ve tek taraflı olunca anlamsız bişey diyor korkulcak bişey olmadığını söyledi.
(9 puan)
Benim 3 lu test de yüksek riskli çıktığı icin perinatoloji doktoru yarın gel amniosentez yapalım dedi
-Reklam-
0 oy
(17 puan)
Amniyotik sıvı aldır ak hiç sağlıklı bir şey değil daha farklı şeyler bende yaşadım bunun benzerlerini çevrem de de duydum bu testler asla yuz de yuz dogeu olan testler değiller hiç korkma dua et tevekkül et bunlar ihtimal sağlıkla bebeğim var diye inan sağlıkla gelsin insalalh
(206 puan)
Amino sentez hakkında çok onyargili herkes.hamilelik boyunca süpeyle yaşamaktansa gercegi öğrenmek daha mantıklı bence.amino sentez yüzde 99 doğruluk payı var .ulturoson görüntüleri hasta çocuklarda a normal görüntü verebilir ama amino sentezin yanılma payı nerdeysw yok.isini iyi bilen bi dr bulursanız aminosentezden korkmayın.
0 oy
(328 puan)
Bende 29 yaşındayım benim riskim bu kadar yüksek degildi.400/1 di o yüzden amniyosentez yerine nipty kan testi önerdi doktor ucretli bi kan testi onu yaptırdık 8 günde sonucu çıktı sağlıklı olduğunu öğrendik çok şükür. Eger sonucu ne olursa olsun ben dogurucam diyorsan canım hiç işlem yaptırma o isleminde bi riski var çünkü bebek açısından.

bi de kalpte parlaklık görmüştü doktor bi hafta sonra bi daha bakalım dedi bi dahaki kontrolde parlaklık yoktu. geçmişti.
0 oy
(123 puan)
amniyosentez tanı testidir. yani tarama testleri gibi ihtimaller değil net tanı koymak için yapılır. normalde elbette durup dururlen yapılması çokta sağlıklı bir şey değil ama böyle durumlarda riskli çıkan tarama testi sonuçlarında yapılması kesin tanı için öndm teşkil eder. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 137 göst.
0 oy
4 cevap 133 göst.
0 oy
4 cevap 148 göst.
2 Mayıs Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nilayy22 (70 puan) sordu

667,719 soru

3,495,897 cevap

4,348,178 yorum

188,294 üye

...