0 oy
228 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
Merhaba, doğum parası başvurusunu nasıl yapıyoruz nereye müracaat ediliyor ve ne kadar süre içinde başvuru yapılabilir yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler

3 Cevap

0 oy
(24 puan)
Bende merak ediyorum çalışmayan kadın doğum parası alabiliyor mu yada herhangi bı yardım ve şartları var mı 
-Reklam-
0 oy
(446 puan)
E devletten herhalde çalışan için mi bağkurluya ben muhasebeci hallediyor ama ilkinde çalışmıyordum sadece 600 tl alabildim oda sosyal hizmetlerden başvurmuştum
0 oy
(177 puan)
Canlı doğum gerçekleştikten sonra nüfus müdürlüğüne başvurularak çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi kaydı yaptırılır.

       Ardından doğum yardımı başvuru dilekçesi eksiksiz biçimde doldurulur.

       Dilekçe, ilgili il müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezleri’ne ulaştırılır.

       Ebeveynler dilekçeyi ilgili kurumlara bizzat ulaştırabilecekleri gibi taahhütlü posta ya da kargo aracılığıyla da iletebilirler.

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışan ebeveynler, doğum yardımı için doğrudan çalıştıkları kuruma başvurmalıdır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ya da Mavi kart sahipleri ise büyükelçilik ya da konsolosluklara başvurabilir.

Ebeveynler, doğum yardımı başvurusu takip işlemleri için e-Devlet uygulamasını kullanabilirler. Ödemeler ise başvurunun Doğum Yardımı Sistemi’ne dâhil edildikten sonraki ay PTT şubeleri aracılığıyla yapılır. Ebeveynlerin yapılan ödemeyi 1 yıl içerisinde alması gerekir. Aksi takdirde 1 yıl boyunca alınmayan ödemeler bakanlığa iade edilir.

İlgili bir soru bulunamadı

671,512 soru

3,510,372 cevap

4,368,612 yorum

189,143 üye

...