0 oy
269 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (43 puan)
Arkadaşlar merhaba ben 28 haftalık hamileyim bir buçuk aydır mide asididen mahfoldum doktorum rennie verdi onu kullandım iyi geliyirdu bugün randevum vardı doktor bana lansor önerdi mide koruyucu olarak aceba etkisini gören varmı bide ne kadar sağlıklı aceba icmek teşekkürler şimdiden.
Gebelik haftası 28+3

2 Cevap

0 oy
(847 puan)

Hamileyken kullanıldığını bilmiyordum ama doktor soyledyse tabi ki kullanabilirsin. Çok faydalı bir ilac sabah aç karnına yemekten en az bir saat önce al ilacı tüm gün yanma falan yaşamazsın benim normalde reflum vardı onun için kullaniyodum. Onun dışında rennie ve gaviscon kullanmanda da sorun yok yediklerine dikkat et bol su iç.  Yağlı acı baharatlı kızartma tüketme. Çikolata kahve çay da mide yakar. Asitli asla tüketme.  Maden suyu tüketme.  Sut içme sade olarak bir şeyin içine koyup tüketebilirisn. Mevsimi değil ama portakal mandalina da mideye gelmiyor. Akşam uyumadan 3 4 saat önce de yemek yemeyi bırakırsan miden bir hayli rahatlar bana güvenebilirsin :)

(43 puan)
Yani elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum maden suyu tüketiyorum mecbur biraz acımı bastirsin diye lansoru benim ablamda kullaniyir oda mide hastası ama hamile olarak ne kadar içmek iyi bilmiyorum kağıdında hamilelere önerilmiyor yazıyordu tabi doktor yazdı artık deniyip etkisinin nasıl olduğuna bakicam artık teşekkürler yorumun için.
-Reklam-
0 oy
(681 puan)
Lansorun hamileler üzerinde bilenen olumsuz bı etkisi yok ama şuan dikkat edin etken maddesi lansaprozol olsun bazen eczaneler nasıl olsa aynı diye farklı etken maddeli ilaç veriyor mesela pantoprozol etken maddeli  ilaç var o gebelikte kullanılmıyor 
(43 puan)
Evet bazı eczaneler öyle yapabiliyir ben her zman doktorun veridigi değilse almam kullanmam zaten teşekkürler yorumun için.

İlgili sorular

667,707 soru

3,495,839 cevap

4,348,077 yorum

188,293 üye

...