0 oy
432 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (42 puan)
İdrar yolu enfeksiyonu var ilaç kullanmama rağmen geçmiyor doğal olarak ne tüketsem ne yapsam azalır acaba
Gebelik haftası 33+2

11 Cevap

0 oy
(464 puan)

1. **Bol Su İçmek**: Su, idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur. Bol su içmek, bakterilerin idrar yolundan atılmasını kolaylaştırır ve enfeksiyonun hafiflemesine yardımcı olabilir.


2. **Kızılcık Suyu**: Kızılcık suyu, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Ancak, kızılcık suyu tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir çünkü gebelikte bazı meyve suları dikkatli kullanılmalıdır.

Ya da cranberry kurusu alabilirsiniz veya gıda takviyesi olarak satılıyor onu alabilirsiniz.


3. **C Vitamini**: C vitamini, idrarın asiditesini artırarak enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir. C vitamini açısından zengin gıdalar (portakal, limon, kivi vb.) tüketmek yararlı olabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan yüksek dozda C vitamini almaktan kaçının.


4. **Probiyotikler**: Yoğurt gibi probiyotik açısından zengin gıdalar, bağırsak ve idrar yolu florasının sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bu, enfeksiyon riskini azaltabilir.


5. **Sıcak Kompres**: Alt karın bölgesine uygulayacağınız sıcak bir kompres, enfeksiyona bağlı ağrıyı hafifletebilir. Ancak, sıcak kompresin çok sıcak olmamasına dikkat edin.


6. **Tuvalet Alışkanlıkları**: Tuvalete gitmeyi geciktirmemek, mesanenin tamamen boşaldığından emin olmak ve özellikle cinsel ilişkiden sonra tuvalete gitmek, bakterilerin idrar yoluna girmesini önlemeye yardımcı olabilir.


Bu yöntemler semptomları hafifletebilir, ancak enfeksiyonun tamamen geçmesi için yeterli olmayabilir. Eğer ilaç tedavisi etkili olmuyorsa, mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Hamilelik sırasında antibiyotik tedavisi bile doktor kontrolünde güvenle uygulanabilir ve bebeğin sağlığını korumak için önemlidir. Doğal yöntemleri denemeden önce de doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın.

(271 puan)
Ay kız ne güzel yazmışsın öyle allah razı olsun sadece postu atan kişi değil hepimiz yararlandık tabi okuyana tşkr ederim ben yararlandım ve denicem... :))
(620 puan)
Bende çok var ozleikle yeride sızlıyor 2 ay oldu benimde idrarda sarılık var çok su iciyom  bu aralr normal döndü gibi elimde tos var emziryom.korkuyom içmeye
-Reklam-
0 oy
(10 puan)
Çamaşırınıza 2 3 damla nioli yağı damlatabilirsiniz. Ama enfeksiyon çok yüksekse takılmayın benim iki gebeliğimde de kronik idrar yolu enfeksiyonum vardı doktor antibiyotik vermedi doğum yapınca geçer dedi 
0 oy
(45 puan)
İlaçsız hayatta geçmez kendimden biliyorum gerçekten 
0 oy
(452 puan)
Bende de aynı sorun var 1aydır geçmiyor. İlaç da kullandım
0 oy
(616 puan)
Gun icinde bol bol su içmen cnm en doğal yolu bu enfeksiyonla bas ede bilmek için 
0 oy
(97 puan)
Doğal yoldan kesinlikle geçmiyor bn çok çektim antibiyotik kullandım düzenli iki haftada geçti 
0 oy
(47 puan)
Bana sirkeli su iyi gelmişti bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi katıp karıştırıp içmiştim gece yatmadan önce üç gün boyunca yanmam falan geçmişti tamamen bir dene istersen 
0 oy
(51 puan)
Merhabalar hanımlar ben ne kadar çamaşırını  kullandığım bezi utuledim olmadı heo sıcak suyla yikandim olmadi sirkeyle yikandim olmadi acile gittim bir toznilac verdiler idrar yolun kiymis içtim az fayda yani 100/10 diyim  size sonra baya çektim hem şişkinlik hem ağrı hem kaşıntı berbati tekatr gittim 6 gecelik fitil ve başka toz ilaç verdi işte kullanıyorum sonra Allah'ım nasıl akıntı katı katı lime lime resmen günde 2.3 bez değiştiriyorum şimdide homm bitkiselin intim vajina sampuanini kullanıyorum iyiyim biraz daha ama tam bitmiş değil doğum nitmeden bitmeyecek 
0 oy
(2,252 puan)
Benim gecmedı bebegın suyuda olmuştu doktor antıbıyortık verdı onu kulandım ama fıtıllerı kulanma dim
0 oy
(139 puan)
Elma sirkesi ile taharet al ben böyle rahatladim vallahi
(139 puan)
İlkin yanıyor ama mimroplar ölüyor sabırlı olup dene
0 oy
(2 puan)
Dut suyu ve karnabahar suyu. Bana tek çare bu ikisi oldu
(126 puan)
Hangi sikayetleriniz vardir bende idrardan sonra vagina girisinde yanma oluyor bazen gun boyu davam ediyor sizde nasildi?

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 520 göst.
0 oy
3 cevap 335 göst.
0 oy
15 cevap 561 göst.
0 oy
15 cevap 510 göst.

667,704 soru

3,495,830 cevap

4,348,065 yorum

188,292 üye

...