0 oy
71 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (57 puan)
kapalı
Arkadaşlar bebegimin başı 14mm kadar su birkmis ne kadar olursa tehlikelidir su birnkintisi
Gebelik haftası 18
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

2 Cevap

0 oy
(458 puan)
Hiç bilmiyorum postun üste çıksın. Geçmiş olsun 
-Reklam-
0 oy
(487 puan)

Gebelikte bebeğin başında su birikmesi, "ventrikülomegali" veya "hidrosefali" olarak adlandırılabilecek bir durumun işareti olabilir. Bu tür durumlar, beyin ventriküllerinde normalden fazla sıvı birikmesiyle karakterizedir ve sıvı miktarının artması, bebekte nörolojik sorunlara yol açabilir.


Normalde, fetuslarda beyin ventriküllerindeki sıvının genişliği (ventrikül genişliği) 10 mm'nin altında olmalıdır. 10-15 mm arasındaki genişlemeler, "hafif ventrikülomegali" olarak kabul edilir ve yakından takip edilmesi gerekir. 15 mm'nin üzerindeki genişlemeler ise daha ciddi kabul edilir ve daha ileri tetkik ve değerlendirme gerektirir.


14 mm'lik bir su birikmesi, sınırda bir durumdur ve doktorunuzun bu durumu yakından takip etmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda doktorlar genellikle periyodik ultrasonlar ve belki de ek tetkikler isteyebilirler. Ayrıca, bu durumun ilerleyip ilerlemediğini, bebekte başka anomalilerin olup olmadığını ve bu durumun doğum sonrası dönemde bebeği nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için detaylı bir inceleme yapılması önemlidir.


Bu gibi durumlarda en iyi yaklaşım, doktorunuzla düzenli olarak takipte kalmak ve onun önerilerine uymaktır. Doktorunuz gerekli görürse, sizi bir perinatoloji uzmanına (yüksek riskli gebelik uzmanı) yönlendirebilir.


Bu konuda en doğru bilgiyi ve yönlendirmeyi gebeliğinizi takip eden doktorunuz verecektir. Kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için doktorunuzla iletişimde kalmanız çok önemlidir.

İlgili bir soru bulunamadı

668,801 soru

3,500,632 cevap

4,354,480 yorum

188,581 üye

...