0 oy
85 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (88 puan)
Merhaba kızlar unutkan mı diyim.tuhaf mı diyim değişik bı doktorum var. Ya ilacı yanlış yazar ya miligramını tutturmaz. Neyse 18. Haftadayım kalsiyum yazicam sana dedi yazmamış eve gelince eczaneye uğradığımda eczanedeki kadın doktorunuz kalsiyum yazmamış dedi bir dahaki gidişimde 22 haftalık olacağım o zaman a kadar kalsiyum almamak sıkıntı olurmu. Aile hekimine söylesem yazarlar mı acaba. Tabi buda o doktora son gidişim.
Gebelik haftası 18+3

2 Cevap

0 oy
(285 puan)
Kalsiyum neden verildi genelde kasılma kramplar içim mesela sırt ağrım vardı söyledim yazdı verdi 
(88 puan)
Şimdilik öyle sıkıntılarım yok. Kabızlıktan çok şikayetçiyim diyince zaten kalsiyum başlatıcam sana o zaman sıkıntın son bulacak dedi. Ama yazmamış kalsiyum.
(459 puan)
Kabızlık tedavisinde doğrudan kalsiyum ilacı verilmez. Hatta kalsiyum takviyeleri bazen kabızlık yapabilen bir yan etkiye sahip olabilir. Kabızlık tedavisi genellikle lifli gıdalar, bol su tüketimi ve gerekirse laksatif (müshil) gibi ilaçlarla yapılır.Hamilelik döneminde kabızlık yaygın bir sorundur ve kalsiyum takviyesi kullanıyorsanız, kabızlık şikayetinizin artabileceğini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Kabızlığı hafifletmek için daha fazla su içmek, lifli gıdalar tüketmek ve düzenli egzersiz yapmak önerilir.
(88 puan)
Demekki sevgili doktorum bunu pek bilmiyor kabızlık durumum var diyince nedense aklına kalsiyum ilacı yazmak geldi.
-Reklam-
0 oy
(459 puan)
Aile hekimleri, hastaların ihtiyaçlarına göre reçete düzenleyebilir ve gerekli gördükleri durumlarda kalsiyum takviyesi gibi ilaçları reçete edebilirler.22. haftaya kadar kalsiyum takviyesi almamak genellikle büyük bir sorun yaratmaz, ancak bu durumu doktorunuzla tekrar konuşmanız en doğrusu olacaktır.Aile hekimleri de yardımcı olur. Beslenmenizde kalsiyum açısından zengin yiyeceklere (süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler gibi) yer vermek de kalsiyum ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olabilir.
(88 puan)
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Aile hekiminle bir görüşeyim o zaman. Çünkü tekrar aynı kadın doğumcu ya gitmeyeceğim.
(459 puan)
Bence de gitmeyin her doktor maalesef mesleğine hakim değil, bazıları yanlış yönlendiriyor bazıları yanlış teşhis koyabiliyor. Aile sağlık merkezlerinde bildiğim kadarıyla ebe de oluyor, en kötü ona yönlendirirler. Kabızlık için de kuru kayısı, incir, kefir gibi şeylerin düzenli tüketimi ile beraber bol bol su içmek bağırsaklarınıza iyi gelebilir. Geçmiş olsun
(88 puan)
Teşekkürler önerileri dikkate alacağım.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 282 göst.
0 oy
4 cevap 429 göst.
18 Ağustos 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ebru0119 (510 puan) sordu
0 oy
0 cevap 62 göst.

667,417 soru

3,494,726 cevap

4,346,528 yorum

188,226 üye

...