–1 oy
795 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (97 puan)
yeniden gösterildi
Daha erken evet ama her seye zam geliyor ve şimdiden taksitle almaya baslarsam iyi olacak suan calisiyorum belki ileride calisamicam. Cinsiyet belli olmadan neler alinabilir, Ornek cocuk icin bir dolap gerekir mi cok kiyafeti olur mu? Dolap alirsam nasil almaliyim? Nelerden kacar tane alinmali? O kadar bilgisizim ki bu konuda elim ayagim.birbirine dolasti not: bebek nisan ayinda dogacak
Gebelik haftası 6

30 Cevap

+1 oy
(40 puan)

Gardrop şifonyer beşik 3 lüsü bebek odası seti olarak satılıyor beyaz gri sarı gibi ortak renklerden seçip alabilirsin çünkü en pahalı şeyler mobilyalar ve gün geçtikçe fiyatlar uçuyor. 

Gardolabı 3 kapılı alabilirsin ben öyle yaptım yeterli geldi. 
Ortak renklerde ve hayvan desenli müslin örtüler battaniyeler alabilirsin
Korbell çöp kovası bebek bezi için al dursun
Ana kucağı cinsiyeti yok sonuçta alabilirsin istersen elektrikli istersen normal
Kanguru yada sling alabilirsin
Bebek bakım çantası ben 10 haftalıkken indirimde almıştım zebra desenliydi mesela
-Reklam-
+1 oy
(518 puan)
Benim tavsiyem Bi süre sadece araştır. 

Mesela beşik beğendin diyelim. O besigin negatif yönü var mı? Park yatak mi ahşap mobilya beşik mi nasıl rahat olurum gibi Detaylı araştır.  

Bebek arabası araştır. Arabanız varsa bagajda çok yer kaplar mi ? Hem oto koltuğu hem bebek arabasına olan model mi istersin, yoksa ilk aylar bebek arabası çok gerekli değil. Puseti olmasın mi dersin. 

Ebebek perşembe günleri haftanın 4 günü indirim yapıyor. O indirimleri takip ederek 1 tane 1 tane alabilirsin. Örneğin ben 1 biberon aldım. İlk oğlum emmedi. Kenarda dursun dedim. Cam biberon mu pp biberon mu almak istersin. Ben ilk pp almıştım. Bi süre kullanıp değiştirmek gerekiyor. Bu sefer Cam aldım. Rahat rahat yıkanır değişmesi gerekmez. Emzigi ayrı satılabiliyor. 

Göğüs pompası şart mı hayır değil. Bi ihtimal ihtiyacın olabilir o kadar para verip almaya gerek yok. Yine indirim denk gelince alırsın istersen.

Kendin için depend alıp kenara koyabilirsin. 

Bebek için sadece 1 tane paket bebek bezi az adetli 2 numara bez alabilirsin. Bebeklerin kimi pahalı marka bez severken kimi ucuz marka seviyor. Pişik yapma ihtimali sebebiyle stok maalesef yapmak mantıklı değil. Bebek doğdu pişik yok. Stok yapabilirsin. 

Bebeğin cinsiyeti ne olursa olsun beyaz çıt citli badi herkes giydirmistir. 

5er adet şeklinde 12 Aya kadar çıt citli badi alıp kenara koyabilirsin. 

Bebeğe dolap gerekir mi ? Aslında gerekir. Bezlerini, ıslak mendillerini, kıyafetlerini, oyuncaklarını hepsini bir yere toplamış olursun. Odanın büyüklüğüne göre 3-4 kapaklı Bi dolap gayet yeterli oluyor. Oğlum 4 yaşında bütün oyuncak, kitap, kiyafet hepsi sığıyor. Hatta ileride giysin diye aldığımız kıyafetleri de koyuyoruz. Büyük Bi dağınıklık topluyor. Beyaz tercih ederseniz başka mobilya almak isterseniz uyum sorunu yaşamazsınız. 

Bebek yıkamak için küvet almak istersen alıp kenara koyabilirsin. Onlarda çeşit çeşit. Fiyatına göre.  Bazılarının alt tıpasi var. Tipayi açınca akıyor. Biz küveti çok kullanmadık. Ben bebeği kucağıma alıp banyoda yıkıyordum. Bebekler balık gibi oluyor, kayiyorlar dikkatli olmak lazım. İster kucakta ister küvette. 

Yine arabanız varsa oto koltuğu. Oto koltukları da çeşit çeşit.  

Biz ilk 0,9 ay kullanacağı puset şeklinde olandan aldık. Sonra 36 kg a kadar olanı aldık. 

Şuan düşününce kilosu degistikce yenisiyle değiştirmek çok uzun süre kullanmamak daha iyi. Çünkü isofix yerlerinden ses gelmeye başladı. Sıkı tutuyor ama sanki eskidikce güvenlik azalıyor gibi gelmeye başladı. 

Bebek havlusu, ağız mendili, battaniye gibi cinsiyetsiz şeyler tercih edebilirsin. 

Mama sandalyesi kaliteli bisey olunca bebek içinden kaçmaya kalksa bile zor olunca kaçmaya çalışmıyor. Bende kaliteli ve kalitesi düşük olan 2 tane vardı. Kalite düşük olandan kaçıp kurtuldu, kirdi vs diğerinde sabit kalmak zorunda kaldı. 

Alt açma örtüsü ebebekte ki uygundu, 2 ye bölüp kullanıyordum. Kaka kaçınca katlayıp atıyordum. 

Islak mendilde aynı bez gibi, pişik yapabiliyor. 1 -2 paketten fazla alma. Pamuk kullanmak istersen onu stoklayabilirsin. Bide su değince  büyüyüp mendile dönüşen yuvarlak kapsüller var.  Onlardan da stok yapabilirsin. 

Kendin için daha sonra eczanelerden süt arttirici damlalardan alabilirsin. Son kullanma tarihini her zaman kontrol et. 
(518 puan)
Aklıma gelenleri yazdım.
(518 puan)
Göğüs pedi alabilirsin 2 paket. Emziremezsen sütün Bi süre sonra kesileceği için çok fazla stok yapmana gerek yok.
Göğüs kremi alabilirsin. Bu gerçekten çok iyi oluyor. Bebeğin burnunu temizlemek için olan şeyler var. Yenidogan Bebeğin burnu nasıl temizlenir YouTube video izlemeni öneririm.


Ve hepsinden çok daha önemli olan bisey var. Emzirme, süt geç gelme, bebeğin  emmemesi

Eds yontemi ile emzirme nedir, gögsu süt damlatip nasıl emzirilir gibi gibi... bu konuda ne kadar hazırlık yapsan az kalıyor. İyice öğren.
+1 oy
(557 puan)
Başlarda insan nerden baslicani hic bilmiyor ne gerekli ne değil bilemiyor buda gereksiz alisveris yapmanıza neden olabilir bence biraz araştırın. İlk dogdugunda neler muhakkak gerekli olur onlara bakmak lazım gerisi zaten dogduktan sonrada alınır. Fiyatlar arttigi için büyük parcalardan başlayabilirsiniz ufak seyler kiyafetler zamanla da alinir ki her zaman alincak zaten. Bez stogu yapmayın pişik yapabilir hangi bez yarar belli olmaz dogmadan.

Oda hazirlayacaksaniz mobilyadan baslayabilirsiniz. Bebek arabasi puset canta setler var onu alabilirsiniz. Beşik, ana kucağı bakabilirsiniz. Zaten ufak ufak basladiginizda eksikler belirginlesecektir. Alisveris icin acele etmeyin ama illa baslamak istiyorsaniz büyük parcalardan baslamanizi öneririm. Saglikla kucağınıza almayi nasip etsin Allah
0 oy
(159 puan)
Beyaz renkte bebek odası takım olarak ala bilirsin. Renkli kıyafetler, cinsiyyetine baka bilirim istersen
(12 puan)
Nasıl bakıyorsun
(139 puan)
Banada bakarmısınız 10+5 haftalık gebeyim
(4 puan)
Banada bakar mısınız
(154 puan)
Canim durumlar nasl senle ayniyiz konusmustk bebiş nasl
(159 puan)
Kendi doğum tarihini yaz bide hangi ay gebe kaldığını yaz . Söyleyeyim
(139 puan)
27.01.2000
16.06.2024
(21 puan)
Nasıl anlıyosunuz acaba bnde 7 haftalığım çok merak ediyorum
(58 puan)
Kan değişimi muhabbetine göre yapıyorsanız babanın da doğum tarihi lazım ama herkesinki doğru çıkmayabiliyor.
(114 puan)
Bana da bakar mısın. 09.11.1987
15.05.2024
(159 puan)
Kızın olucak canım.
(24 puan)
Bana da bakar mısın cnm
(159 puan)
Hemen söyle
(24 puan)
01.09.1993. Baba doğum tarihi 01.01.1998
11.06.2024
(159 puan)
Ayfer123
Seninde kızın olucak inşallah
(24 puan)
Yanlışın ykmu cnm
(24 puan)
01.09.1993.
11.06.2024
(114 puan)
Evet doğru bildin doktor da kız demişti tebrikler;) çin takviminden mi bakiyorusn
(21 puan)
Banada bakarmısınız
29.11.2000
08.07.2024
(159 puan)
Sdnrr sana bakmadım mı ?
(21 puan)
Yok bana bişey demediniz
0 oy
(440 puan)
Ben puşet, beşik, reflü yatağı, anne bebek çantası, pişik kremi, beyaz zıbın almıştım. 
0 oy
(677 puan)
Ben dolap olarak ilerde kullanılacak 4 kapaklı bı dolap almayı düşünüyorum çocuk odası şeklinde olan dolaplar biraz küçük oluyor 3-5 yıl sonra yeni dolap alacak durumum yok o yüzden tek seferde alacağım bebek odası yapmayacağım büyük ahşap beşikte almayacağım park yatak alacağım sizinde böyle bı planınız varsa düşünebilirsiniz onun dışında bebek arabası gibi beşik -yatak -nevresim gibi parçaları alabilirsiniz ama nacizane tavsiyem 12 haftayı tamamlayınca başlayın en azından şimdi iki ay kalmış zaten birikim yapın iki ay 
0 oy
(38 puan)
 Aynı haftalarda doğuracak 
0 oy
(287 puan)
Siz bilirsiniz ama daha çok erken benim 15+3oldum daha bir tek şey almadım ama illa almak niyetiniz varsa ortak renglerde alabilirsiniz mesela beşik gri olabilir iki cinsiyete kullanılır battaniye tarzı şeyler turuncu sarı renkte olabilir hastane çıkışı vs de krem rengi olabilir emzik biberon gibi şeylerde krem rengi sarı yada krem rengde olabilir size kalmış ne alınabilir denisiniz ama ortak renglerde istediğinizi alabilirsiniz size kalmis
0 oy
(96 puan)
ama amaaa haftan cok erken bir sey alma cinsiyetini ogren oyle al belki bebege bisey olur diyip diyip butun gecmisini anlatip bizide bu gunlerde strese sokan anne adaylarimizi hice sayarak benim aldiklarim muslin ortu unisex tabikide bere aldim bebekler icin bere cok onenliymis biberon kurutucu dis kasiyici falan aldim sende boyle ufak seylerle baslayabilirsin ayrica asiri keyifli oluyor marka olarak da ebebek ve chakra yi oneriyorum kesinlikle ;)
0 oy
(868 puan)
15 hafta olmadan önce bence alışveriş yapma cunku bebegin tutmasi zaten 12 haftalik bir surec

667,654 soru

3,495,657 cevap

4,347,839 yorum

188,284 üye

...