0 oy
92 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (4 puan)
Merhaba 15 haftalık hamileyim bebeğimde doktor bağırsakta parlama farketti ve bunun down sendromu riskini arttırdığını söyledi 2 farklı test önerdi tabi ki eşimde bende ne olursa olsun aldırma fikrinde değiliz testte yaptırmayı düşünmüyorum bu şekilde daha önce olup doğum yapan varmı? Doktor 3 hafta sonra tekrar çağırdı eğer gecmez ise tam olarak down sendromu olacağını söyledi çok endişeliyim.
Gebelik haftası 15+2

4 Cevap

0 oy
(46 puan)
Kızıma da aynısını demişlerdi hiç umursamadım koktum çünkü eşim böyle şeylerin aldırma taraftarı dünyaya getirip onun günahına niye gidelim niye okulda dalga geçsinler kafasında velhasıl 9ay onun acısıyla yatıp kalktım doğum yaptım şuan 2 yaşında yaşıtlarına göre 3 yaş ileride geliyor zeka olarak maşallah kızıma görenleri hayrete düşürüyor hiç bir sorunuda yok 
(4 puan)
Maşallah herhangi bir test yaptirdiniz mi peki yumurtadan sıvı aldırmak gibi
(46 puan)
Hiç bir şey yaptırmadım valla tarama testleri dahil
(4 puan)
İnşallah sizin gibi olur benimde çok dua ediyorum teşekkür ederim bilgi verdigin için
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
Bağırsakta parlama (hiperekojen bağırsak) ultrason sırasında görülebilir ve bu durum genellikle endişe yaratır. Bununla birlikte, her zaman ciddi bir sorun olduğunu göstermez. Hiperekojen bağırsak, farklı nedenlerden kaynaklanabilir ve çoğu zaman bebek sağlıklı doğar. Doktorlar bu durumu Down sendromu gibi genetik anormalliklerin potansiyel bir belirtisi olarak değerlendirebilir, ancak bu tek başına kesin bir tanı koymak için yeterli değildir.

**Endişelerinizi hafifletebilecek birkaç bilgi:**

1. **Farklı Olası Nedenler:** Bağırsakta parlama, bazen fetusun amniyotik sıvıyı yutmasına, bağırsaklarda küçük bir kanamanın olmasına veya basitçe ultrason cihazının ayarlarına bağlı olabilir.

2. **Ek Testler:** Doktorunuzun önerdiği ek testler (örneğin, amniyosentez veya NIPT) daha kesin bilgi sağlamak için yapılır. Bu testler bebeğin genetik durumunu anlamak açısından yardımcı olabilir. Ancak, bu testleri yaptırıp yaptırmamak tamamen sizin ve eşinizin kararına bağlıdır.

3 hafta sonra yapılacak olan takip muayenesi, bağırsaktaki parlamanın devam edip etmediğini değerlendirmek için önemli olacaktır. Bunun yanı sıra, doktorunuz size Down sendromu ihtimali hakkında daha net bilgi verebilir. 

Doktorlar her türlü ihtimali söylemek zorunda bu sizi korkutmasın 
(4 puan)
Teşekkür ederim diğer herşey normal görünüyor ama duyduğum an sanki dünya başıma yıkıldı gerçekten zor bir dönemden geçiyorum umarım geçici bir parlama olur denilen gibi. Daha önce kanamalarim oldu çünkü buda etkenmis ama insan yinede tedirgin oluyor sağol bilgilendirmelerin için
0 oy
(55 puan)
Bana da detaylı ultrasonda dediler parlaklık var diye ama yanında başka belirti olması lazım dedi doktorum mesela ense kalınlığı veya burun kemiğinin olmaması gibi, kızım maşallah sapasağlam doğdu hiçte alakası yoktu. 
(4 puan)
Benimkide kız olacak umarım senin gibi bende sagsalim doğurup kucağıma alabilirim ense kalınlığı normal görünüyor ama 10. Haftada başka bir doktor da parlamayı farketmisti umarım 3 hafta sonra geçer geçerse burada paylaşacağım teşekkür ederim anlattığıniz durum için biraz da olsa içime su serpildi Allah razı olsun
(55 puan)
Çok kişiden duydum, parlaklık olabiliyor, eğer ense kalınlığı normalse hiç takmayın parlaklık çokta önemli değil dedi doktorum geçiyormuş,siz düşünmemeye çalışın çünkü çoğu anneye söylüyorlar.
(4 puan)
İnşallah geçmiş olacak bende öyle umut ediyorum ben ilk defa duydum parlaklık durumunu ikili testimde de herhangi bir problem yoktu sagsalim dogurup şu stresten kurtulmak istiyorum çok zor bir dönem benim icin
0 oy
(106 puan)
Hemen farklı bir doktorun ultrason aletine gidin. Bazılari ultrason kaynaklı olabiliyor. Ayrıca test yaptırmanız bebeğinizi aldiracagi iznanlamina gelmiyor. Bazen anne karnında  tesbit edilen hastalıklar ,bebek hemen doğar doğmaz tedavi edilebiliyor. 
(4 puan)
Daha önce 10 haftalıkken devlet Hastanesi'ne gittim acile kanama nedeniyle orda farketti bir doktor fakat ultrasondan kaynaklı demişlerdi tekrar böyle bir durum yaşadığım için bende korkmaya başladım 3 hafta sonra tekrar gideceğim testin riskli olduğunu belirtti doktorum bende yaptirmama kararındayim aldırma gibi bir düşüncem yok ne gelirse Allah'tan umarım dediğiniz gibi ultrason yaniltmasi olur

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 207 göst.
3 Temmuz 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Busra4141 (21 puan) sordu
0 oy
1 cevap 225 göst.
0 oy
6 cevap 628 göst.

667,679 soru

3,495,736 cevap

4,347,971 yorum

188,289 üye

...