+1 oy
200 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2,042 puan)
Merhaba kızlar ben fetal DNA yaptıracağım oda haftaya cumartesi yapılacak sorum şu ki fetal DNA yada ikili test yaptırmadan önce kontrol yapıyormu doktor genel muayene tarzı bana 20 gün sonra geldi 6+1 dım lekelenme oldu 7+4 gibi tekrar gittim gene 20 gün sonra gel dedi bence tarihleri karıştırdı gibi bir durum oldu eğer 6 ıncı haftayı baz aldıysa fetal DNA zamanıyla uyuşuyor 7 ıncı haftayı baz alfıysa testten sonra çağırmış oluyor testten önce genel muayene oluyor mu onu çözemedik 
Gebelik haftası 8+2

4 Cevap

0 oy
(2,042 puan)
Bilen varmı?? 
-Reklam-
0 oy
(518 puan)
11.haftada özel hastanede önce ultrasonda muayene etti, ardından aşağı laboratuvara inip test verdim. Test ucuz değil. 19.400 TL ödeme yaptım. O yüzden doktor da önce muayene etti. Bebeğin kalbi atıyor, kanama vs yok. Tutunmuş gidin testi yaptırın dedi. Bizde yaptırdık.  11.haftada yaptırmış olmama rağmen bebeğin dna si %3 çıktı. Internette yazana göre %4 alti güvenilir değil.  Keşke Bi hafta daha beklese miydim diyorum. Doktorum Bi sorun yok diyor ama internette okuduğum kafama takıldı. 

Sizin için sorun olmayacaksa 12.haftada ya da 11.haftanin sonlarına doğru gidin. 

Ayrıca özele gidiyorsanız doktorunuzun sizi ne zaman çağırdığı çok önemli değil. 10 günü aşınca zaten tekrar ödemeyi alıyor. Siz bebeginizi gormek istiyorsanız, kafaniz rahat etmiyorsa istediginiz zaman gidin.  Bana dna testi sonucunu telefonda söyledi doktorum. Tekrar sonuç için gitmedim. Cinsiyetini de aynı şekilde öğrendim.  
(2,042 puan)
Söyle dediler canım bana 10 uncu hafta yapılıyor 10 uncu hafta geçirmeyin risk görülürse farklı yöntemlere gidildiği için 11 e bırakmıyoruz heleki tekil gebelikse dedi 12 hafta ikizlere bakıyoeuz dedi 11.500 anlaştım ben yeditepe vakıf bakacak testte doktor konusunu da su yüzden sordum Allah korusun kalbi durur başka bir şey olabilir bilemeyiz anca ultrason gerek böyle bir durum karşıma çıkarsa ödediğim ücrete yazık günah bebişimede yazık günah bu testlerde zaten geçirelim de nasıl geçirelim mantığındalar doktora sonuç öğrenmeye gitmicez zaten canım direk laboratuvar açıklıcakmış bize zaten benim doktor ne kadar az muayene okadar iyi kafasında bir kadın oyüzden memnunum parada önemli değil muayene ne olacak nelere para vermiyoruz ama korkum var görüp yaptırırsam daha rahat ederim diye düşündüm bu devirde az paralar değil çünkü 7 ıncı haftada hafif lekelenme m'de oldu oyüzden de tedirgin oldum kayıplaeımda vardı çünkü şimdi kafayı kalbe taktım gibi bişey oldu burda çok kişide görünce Rabbim'in izniyle inşallah iyi ilerleriz sizede teşekkür ederim uzun uzun açıklamıssınız kendim sağlıkçıyım eşimde öyle ama iş kendimize gelince işte akıl tutulması yaşıyoruz
(518 puan)
Benim doktorum 11.hafta öncesi fetal dna testinin yapılmasını doğru bulmuyorum demişti. Bebeğin iyice tutunduktan sonra yapılması daha iyi demişti.  
Ben Bi önceki bebeğimi tam 11.haftada kaybettim. 8.haftada ultarasonda hiç Bi sorun yoktu. 11.haftada Bi anda sancı ve kanamayla acilin wcsinde düşürdüm.  O yüzden zaten bu testi de yaptırmak istedim. Doktorda 11 hafta öncesi uygun görmüyorum diyince bende doktorumu dinledim.

Şöyle Bi şey oldu. Buraya yazdım. Birisi ben 10.haftada yaptırdım. Eve kadar gelip kan aldılar dedi istanbulda. 10.500 ödemiş sanırım. Onun %8 bebek dnasi çıkmıştı.

Ben 1 hafta daha ileride olmama rağmen %3 çıktı.  Başka kadınların başka sayfalarda yorumlarını da okudum. 12.haftada yaptiranda var. Bence başka doktorlarda konuşun. İyice doktordan bilgi alın. Baktınız hepsi aynı yorumu yapıyor.

Birde özel hastanelerdeki doktorları hastaneden arayıp fetal dna yaptırmak istediğinizi kaçıncı hafta da gelmeniz gerektiğini sorabilirsiniz. Byle sorulara cevap veriyorlar. Sadece ücret söylemiyorlar.
(2,042 puan)
Bügün konuştum tekrardan 5 doktor görüşü aldık eşimde hastanede çalışıyor ordakilerlede görüştü testi yaptıranlarlada konuşmuş bir sorun göremedik açıkcası yani konuşmalar bizi tatmin etti doktor kontrolü içinde doktoruma ulaştım evet gelin bakalım dedi haftaya çarşamba randevu verdi bakalım nolacak zaten bilindik bir köklü bir hastane olmasa kesinlikle bin defa düşünürdüm inşallah bakalım aksilik olmaz
(518 puan)
Hadi şimdiden hayırlı haberler olsun inşallah. Doktorunuza cinsiyeti sormayı unutmayın dna sonucu bize gelende yazmiyormus.
Doktora özel soyleniyormus.


Bunun sebebi de bazı insanlar bebeğin cinsiyetini beğenmeyince aldırmak istiyormuş, düşsün diye biseyler yapıyormuş, hatta eşlerine zarar verenler bile oluyormuş. Bunu önlemek için doktor isterse söylüyormuş. Sizde doktora sormayı unutmayın bu sebeple. Benim doktor herkese söylemiyorum demişti. Bana söylemediler, bilgim yok falan diyormuş duruma göre artık.  
Allah sağlıkla kucağımıza almayı, sonrada hakkıyla büyütmeyi nasip etsin.
(2,042 puan)
Ay canım vallaha gizeme gerek yok çünkü 16 haftada cinsiyet öğrenseler beğenmeseler bir türlü kılıfını bulup yapan gene yapacağını yapıyor cinsiyet benim için önemli değil ya söylemese de merak etmem ama cidden bu tarz zihniyetler yüzünden neler yapılıyor dehşet verici Allah ne güzel sana evlat nasip etmiş neyini kurcalıyor bu millet anlamıyorum sağlıklı olsun geç yazık günah hasta çocuklar doğuyor insanlar onun derdinde bazılsrıda işte malesef cinsiyet derdinde şükür demesini bilmiyoruz bazen
0 oy
(307 puan)

Kuzum ben erken mi davraniyorum her seferinde adetime 1 hafta var umudumu kesmeli miyim nolur icimi rahatlatin cunku umudumu kesmis durumdayim artik :(

(307 puan)
Baciko yaaa insaAllah bebis vardir ya cok sklima gelmiyo bugun getirmemeyr calisiyorum
(2,042 puan)
Kız aşkımsu bırak artık sal bebeği az kaldı senleyse bir kaç güne el sallıcak zaten sana ❤
(307 puan)
İnsaAllah baciko yaa yarin adetime 5 gun kaiyo
(2,042 puan)
Az kalmış aşkım
(307 puan)
Gecmiyo gbi yaa ama adet olmaktan korkuyorum sanki adet olucakmisim gbi hissediyorum neden bilmiyorum
0 oy
(767 puan)
Fetak dna 8 haftada yapılıyor diye biliom bacimsu
(767 puan)
Canm bekleyim adet olmuşsun. Dedi gamze o belki biliyor bu işi doktor şuan müsait degil
(2,042 puan)
Bekle bakalım devamı gelecek mi normalde erken oluyor muydu
(767 puan)
Simsi bak acikmi ozel
(2,042 puan)
Anladım sonra devam ederiz yemek yapacam :)
(767 puan)
Bacim şu gamzenin postuna bi bakarmisin acil

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 132 göst.
0 oy
4 cevap 271 göst.

667,712 soru

3,495,849 cevap

4,348,107 yorum

188,294 üye

...