0 oy
146 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (53 puan)
Kizlar bn 17 sine randevu aldım nöroloji bölümüne ve basın çok kötü ağrıyor doktor kesin emar ister ve ben çok korkuyorum acaba gebeler emar cekebilirmi hiç bir bilgim yok bu konuda. Aranızda emar olsun filim olsun gebeler oldumu acaba??
Gebelik haftası 6

7 Cevap

0 oy
(681 puan)
Emarda radyasyon yok o çekilebiliyor zaten doktor çekilmeyecek olan şeyi istemez başka bı yol bulurlar bakmak için 
-Reklam-
0 oy
(4 puan)
Gebelik varsa canım emar çekmezsiniz 
(53 puan)
Var 6 haftalık yeni ama randevu aldım nasıl olacak bilmiyorum
0 oy
(1,452 puan)
Mr olmaz canım benim bildiğim tomografi olabiliyor doktora hamile olduğunu söyleyince o yönlendirir zaten bana diş için röntgen çekmişlerdi böyle radyasyon için yelek giydirdiler kocaman bişeydi
0 oy
(51 puan)
Emar isteyen doktor hamile olduğunuzu biliyor mu ? Genelde çekilmez diye biliyorum 
0 oy
(99 puan)
Bence yapmayın bebeğinizi düşünün cnm çok ağrı var ise ilaç ile dinlenin günah bebeğiniz bende geçenlerde çok şiddetli baş ağrısı çektim ölümden döndüm çok şükür geçti şuan bebeğim için ağrı kesici bile çok yiyemedim bebeğe bişey olur diye canımı biraz dişime taktım 
0 oy
(464 puan)

En çok radyasyon yayan şey tomografidir. En tehlikelisi budur, normal röntgene göre yüzlerce kat daha fazla radyasyon içerir. Buna sakın girmeyin. 


MR da radyasyon yoktur. Fakat hamileliğin ilk trimesterinde (özellikle 6 haftalık gibi erken bir dönemde), MR çektirilmesi konusunda dikkatli olunması önerilir. MR (manyetik rezonans) radyasyon içermez, bu nedenle genellikle hamilelik sırasında güvenli kabul edilir. Ancak, özellikle ilk üç ayda, bebek organ gelişimi aşamasında olduğu için herhangi bir tıbbi müdahalede riskleri en aza indirmek adına doktorlar genellikle MR gibi görüntüleme yöntemlerinden kaçınmayı tercih ederler.


Eğer MR gerekli görülüyorsa, doktorlar bebeğin güvenliği açısından manyetik alanın düşük olduğu bir MR türü kullanabilirler ve kontrast maddesi (gadolinum) gibi bazı maddelerden kaçınılması gerekebilir. Bunu sorunuz.



0 oy
(29 puan)
Benden istenmişti sanırım 24-25 haftalar civarında idim. Çektirmeden kadın doğum doktorumla görüştüm mr çektirebilirsin bi sıkıntı olmaz demişti. Beyin ve sinir cerrahı da gebe olduğumu bildiğini ve bebeğimi riske atacak bir şey tabi ki yapmayacaklarını söylediiiii amma velakin çektirmedim. El kol uyuşması yaşardım boyun düzleşmem vardı ondan bahsetmiştim. Doğumdan sonra geçti şükür ödemden de olabiliyormuş. Çok geçmiş olsun. Bi kadın doğum doktorunuzla görüşün bence sizde.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 386 göst.
16 Nisan 2021 Hamilelikte Testler kategorisinde Boranimm (1 puan) sordu
0 oy
4 cevap 275 göst.
16 Şubat 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hcrr (271 puan) sordu
0 oy
8 cevap 670 göst.
14 Eylül 2020 Hamilelikte Testler kategorisinde Merimer (285 puan) sordu
0 oy
4 cevap 448 göst.

667,705 soru

3,495,832 cevap

4,348,066 yorum

188,292 üye

...