0 oy
46 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
Merhaba kızlar 17 haftalık hamileyim sol böbreğimde şişkinlik oluştu ve buna bağlı aşırı derecede bel ağrısı var bir haftadır aranızda bunu yaşayan varmı ne tür tedaviler aldınız 
Gebelik haftası 17 hafta

2 Cevap

0 oy
(482 puan)
Hamilelik sırasında böbreklerde şişkinlik (hidronefroz) oluşması, büyüyen rahmin idrar yollarına baskı yapması nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu durum, idrar akışının yavaşlamasına veya durmasına neden olabilir ve sonuçta böbreklerde şişkinlik ve ağrıya yol açabilir. Gebeliğin ilerleyen haftalarında, özellikle 17. hafta civarında bu tür durumlar daha sık görülebilir.

Belirtiler arasında bel ağrısı, yan taraflarda baskı hissi, idrar yolu enfeksiyonu belirtileri (sık idrara çıkma, yanma hissi) bulunabilir. Tedavi, durumun ciddiyetine bağlı olarak değişir. Doktorunuz öncelikle enfeksiyon olup olmadığını kontrol edebilir. Enfeksiyon yoksa, bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve belirli pozisyonlarda yatmak (sol tarafa yatmak) rahatlama sağlayabilir. Bazı durumlarda ise daha ileri tedavi gerekebilir.

Bu konuda doktorunuza danışmanız ve böbreklerin ultrasonla kontrol edilmesini istemeniz önemlidir. Özellikle ağrı şiddetliyse ve geçmiyorsa, bu durumu göz ardı etmemek gerekir.
-Reklam-
0 oy
(98 puan)
Sol böbreğin şişse sağ tarafına yat daha çok doktor demişti ilk gebeliğimde de yaşadım ikincide de yaşıyorum 35 haftalık oldum ilkinde stent takicaklardi son çare özel hastaneye gittim oradaki doktor ağrı dayanılmaz hale gelirse öyle stent takılır yoksa bebeğe zararlı demişti takılmadı doğurunca geçiyor zaten ikincide de stent takicaklardi ben taktirmadim dayanabilirim diye ki sürekli olmuyodu zaten genelde idrara çıkınca falan çok oluyodu ama her hafta kontrol ediyolardi benim doğuma 3 hafta kaldı artık ağrım da çok olmuyor gitmiyorum kontrole 

İlgili sorular

667,870 soru

3,496,555 cevap

4,349,091 yorum

188,346 üye

...