0 oy
221 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (17 puan)
Hanımlar merhabalar. 7+3 gebeyim. Geceleri hiç huzurlu uyuyamıyorum, sürekli kötü rüyalar görüyorum ve korkuyorum. Bu durum bebeğimi etkiler mi. 

10 Cevap

0 oy
(650 puan)
Bildigin butun sureleri oku ayetel kürside dahil cnm hamileyken ve lohusayken korkuturlar
(17 puan)
Okurum tabi
(650 puan)
Oku canim oyle o sekilde cok korkuturlar
-Reklam-
0 oy
(71 puan)
Amena resulü Ayetel Kürsi ihlas nas Felak okuyup etrafına üfleyip uyu Allah'ın izni ile zarar gormuyeceksin
0 oy
(11 puan)
Canım onu bende yaşadım halende devam ediyor o sıkıntı.  Ben dua okuyordum ama sürekli geçmiyordu tabe varmış gittim dua yaptırdım şükür görsem bile korkmuyorum tavsiye ederim bi bebeğimi 15 haftalık kaybettim önce bilmediğim korktum gitti. Şükür şimdi 28+6 haftalık olduğum dua ile korunuyorum çok şükür  Allah'ma 
(17 puan)
Bende daha önce kürtaj oldum bebeğimin kalp atışı durdu
0 oy
(248 puan)
Canm öyle olanlar bizim burada bir hoca var gidip kendine bir kolye yaptırıyor artık o rüyaları görmüyor ben de başta görüyordum..bir rüya gördüm bana diyor namazını kıl sana zarar veremezler ben de artık hiç aksatmadan namazlarımi vaktinde kılmaya başladım Allah'ın izniyle çok şükür artık görmüyorum sürekli dua ediyorum geceleri Felak nas Ayetel Kürsü oku eline üfle ve vücudunu sıvazla elini vücudunda gezdir öyle yat inşallah sende görmezsin artık 
0 oy
(345 puan)
Bende görüyordum da etkisinde kalmıyordum. Rüya görüyorum,  bu gece de görür müyüm diye düşünüp bilinçaltına yerlestirirsen gördüğün kabuslarin ardı arkası kesilmez. Uyumadan önce fon müzikleri dinle, beynini boşalt. Dinleyince uykuya daliyorsun zaten. 
(17 puan)
Deniyim onuda. İnşallah bir sıkıntı yaşamam dhaa. Psikolojim bozuldu çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye
0 oy
(134 puan)

Siyah düz boncuktan kolye yap tak doğuma kadar boynunda kalsın bol bol dua et <3

(17 puan)
Takarım oda var:)
0 oy
(464 puan)
Benim 19 haftalık hamilelik her gün görüyorum yani oturup yazsam film senaryoları çıkar. Bazen korkutucu bazen gıcık rüyalar ve çok gerçekçi görüyorum. 

Hamilelikte kötü rüyalar, hormonal değişikliklerin, artan stresin ve duygusal dalgalanmaların bir sonucu olarak oldukça yaygındır. Özellikle hamilelik sırasında vücut hem fiziksel hem de duygusal olarak büyük bir değişimden geçer, bu da bilinçaltınızda korku ve kaygıların rüyalara yansımasına neden olabilir. İşte hamilelik sırasında kötü rüyaların yaygın olmasının bazı nedenleri:

1. **Hormonlar**: Hamilelik sırasında östrojen ve progesteron seviyeleri artar, bu da uyku düzenini ve rüya görme sıklığını etkileyebilir.

2. **Kaygılar ve endişeler**: Bebeğin sağlığı, doğum, annelik gibi konularla ilgili endişeler bilinçaltında rüyalara yansıyabilir.

3. **Fiziksel rahatsızlıklar**: Hamilelikte yaşanan vücutsal değişiklikler, uykusuzluk ve rahatsızlık hissi sık sık kötü rüyalar görmenize neden olabilir.

### Kötü Rüyaları Azaltmak İçin Ne Yapabilirsiniz?

1. **Rahatlama teknikleri**: Meditasyon, derin nefes alma egzersizleri ve yoga gibi rahatlatıcı aktiviteler uyku öncesi gevşemenize yardımcı olabilir.

2. **Uyku düzeni**: Düzenli bir uyku rutini oluşturmak, rahat bir yatakta uyumak ve uyumadan önce ekranlardan uzak durmak kaliteli uykuya katkı sağlayabilir.

3. **Duygularınızı paylaşın**: Korku ve endişelerinizi eşinizle, bir arkadaşınızla ya da bir uzmanla paylaşmak sizi rahatlatabilir.

4. **Pozitif düşüncelerle uyuyun**: Uyumadan önce olumlu şeyler düşünmeye çalışın, sakinleştirici müzikler dinleyebilir ya da pozitif bir kitap okuyabilirsiniz.

5. **Günlük tutma**: Duygularınızı ve rüyalarınızı yazıya dökmek rahatlamanıza ve endişelerinizin nedenini anlamanıza yardımcı olabilir.

Hamilelik dönemindeki bu rüyalar genellikle geçicidir ve doğumdan sonra azalır. Eğer rüyalar uyku düzeninizi ciddi anlamda etkiliyorsa, bir uyku uzmanına ya da doktorunuza danışmanız faydalı olabilir.
0 oy
(160 puan)
Çok geçmiş olsun canım valla bende öyleyim 5.ayima girdim korkuyorum uyuyayim ama kafana takma öyle ruyalari ve süre oku gerekirse hiç namaz bırakma eminol iyi olacaksin
0 oy
(199 puan)
Bende öyleydim biliyor musun belki hurafe falan dersiniz ama eskilerde gerçekten iş var hamile kadın hassas olurmuş annemin köyde eskiden ebelik yapmış birtane yaşlı kadın dım snaa o kadına gecmiş olsuna gitttiğimzde konusu tesadüf eseri açıldı bana dedıkı yatağının senin yattığın taraf olsun veya komidinin üstünde örtü varsa oda olabilir ama benim yattgm taraf olacak şekilde çengelli iğne tak dursun ne alaka dedim içimden güldüm dediğimi yabana Atma dedi sen korkutulursun ve o tarz şeyler demir çengel iğneli şeylerden tiksinir gelmezmiş ben hiç aldırış etmedm bi gün inanınlmz derece korkunç rüya gördüm okuyorum korkum geçmiyor sabaha inan Baş ağrısı ile uyandım gün boyu geçmedi snra dedim yapayım ne kaybederm alt tarafı iğne inanırmıısnz çok sık rüya gören ben hiç rüya görmedim görsem bile hatırlamıyorum belkide cengelli iğneyi 5 ay olacak asla orda çıkarmıyorum
(17 puan)
Nereye takayım tam olarak
(199 puan)
Yastıgınıza takabilirsnz veya sizin tarafta komidinin üzerinde örtü varsa ona da takabilirsnz ben öyle yaptm
0 oy
(47 puan)
Bunun için gidip dua yaptırdım iki tane ayrı ayrı  cevşen gibi takıyorum işe yarıyor  varsa çevrende  yaptırabilirsin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 152 göst.
0 oy
4 cevap 166 göst.
0 oy
5 cevap 199 göst.

667,651 soru

3,495,641 cevap

4,347,808 yorum

188,284 üye

...