0 oy
50 göst.
önce Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (329 puan)
Kızlar 25+4 haftalık hamileyim gecen hafta enfeksiyondan dolayı doktorum ilac vermişti geçmişti ama bu gün tekrar ağrılarım başladı akşam  tekrar sabah doktora gideceğim ama sizlerinde fikrinizi almak istedim. Enfeksiyon için sık sık iç çamaşırımı değiştiriyorum . Temiz ve kuru saklıyorum ama yine ağrılarım başladı aslında çok  akıntım yok başka nelere dikkat etmeliyim ? 
Gebelik haftası 25+4

1 cevap

0 oy
önce (482 puan)
Gebelikte enfeksiyonlar sıkça görülebilir ve özellikle vajinal enfeksiyonlar karın ağrısına neden olabilir. 25+4 haftalık hamile olduğunuz için bu ağrılar rahatsız edici olabilir, ancak enfeksiyonun tekrar etmesi veya geçmemesi durumunda doktora başvurmanız önemlidir.

Enfeksiyon tekrarını önlemek için dikkat edebileceğiniz bazı noktalar:

Bol sıvı tüketmek: Bol su içmek, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Cinsel ilişki sonrası temizlik: Eğer cinsel ilişkiniz varsa, sonrasında genital bölgenin temizliği enfeksiyon riskini azaltabilir.

Sabun kullanımı: Parfümlü sabunlar ve duş jelleri kullanmaktan kaçının, çünkü bu ürünler vajinal flora dengesini bozabilir.

Dengeli beslenme: Bağışıklık sistemini güçlü tutmak enfeksiyonlara karşı korunmada yardımcı olabilir. (Özellikle yoğurt)

Akıntı olmaması veya hafif olması her zaman enfeksiyon olmadığı anlamına gelmez; ağrılar ve karın bölgesindeki rahatsızlık enfeksiyonun belirtisi olabilir. Doktorunuza tekrar başvurmanız, özellikle devam eden ağrılarınız için önemli olacaktır. Ayrıca doktorunuzla enfeksiyonun kaynağını anlamak için daha detaylı testler yapılması gerekebilir.

Eğer ağrı çok şiddetliyse veya başka belirtiler (kanama, ateş gibi) ortaya çıkarsa, doktora gitmeyi geciktirmemeniz iyi olacaktır.
önce (329 puan)
Açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim suya dikkat etmiyordum ama tüketmeye calışıyordum .
Yoğurt peynir yumurta gibi ürünleri her gün tüketiyorum daha mı fazla tüketmem gerekiyor acaba.  
Cinsel ilişki hiç yok ben tedavi ile hamile kaldım ondan sebep 22 haftadan sonra doktorum yapabilirsiniz demişti ama açıkçası biz korkuyoruz .
Açıkçası cok fazla akıntım yok iç çamaşırımı ıslak fark ediyorum bundan rahatsızlık duydugum için nadiren de olsa şanbuan kulanıyorum ama hiç böyle sülükümsü flan değil cok özür dilerken söylüyorum sanki altıma çişimi kaçırmış gibi oluyor ama öyle bir şey yok tabi ki .
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 143 göst.
0 oy
1 cevap 183 göst.
0 oy
2 cevap 209 göst.
10 Ocak 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde &Ebruu (693 puan) sordu

667,955 soru

3,496,914 cevap

4,349,554 yorum

188,370 üye

...