0 oy
191 göst.
önce Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (29 puan)
Merhabalar. Özel sektörde çalışıyorum.Gebeliğin 32. Haftasında çalışamaz raporu alınıyor normalde ama ben bebekle daha fazla vakit geçirebilmek için doktorumla bu raporu uzattım. Yanı 35. Haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Şu an 37. Haftadayım. Çalışan anne ile çalışmayan annenin alacağı doğum ücreti arasında ne fark var? Daha önceden çalışan annelerden tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Mesela biz çalışan anneler analık ücreti alırken yanında rapor ücreti de alacak mıyız? Haklarımız neler? 
Gebelik haftası 37+0

5 Cevap

0 oy
önce (308 puan)
önce seçti
 
En İyi Cevap
Çalışan anneler rapor parası alıyor. Ben de 37.haftaya kadar uzatmistim raporumu. Sonrasinda aldığınız raporun parası yaticak. Çalışmayan o ödeme yok. Bir de hem SGK bir de kaymakamlıktan cüzi bir tutar yatıyor onları da hem çalışana hem çalışmayana veriyorlar 
önce (29 puan)
Anladığım kadarıyla doğum parası ve rapor parası alıyoruz. Diğer tutarlar zaten cüzi miktarlar. Emzirme ödeneği vs.
önce (308 puan)
Aynen raporu 2 parça aliyorsunuz. Doğumdan önceki bi yatar sonrakiler ister toplu ister aylık yatar. İşveren nasıl onaylarsa ona göre. Rapor parası harici tutarlar cüzi rakamlar. 300-400, TL gibi rakamlar.
önce (29 puan)
Tamm çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
önce (308 puan)
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
önce (41 puan)
Çalışmayan annelrde alabiliyor mu bunu bende merak ediyorum 
0 oy
önce (80 puan)
Valla ben çalışmıyorum hiçbir ücret vermiyorlar süt parası veriyorlar 200 TL tek seferlik ben ilk dogumumda asker esiydim sadece o yüzden aylık bı ücret verdiler eşim gelesiye kadar şuan tekrar hamileyim muhtemelen yine bir ücret alamayacağım süt parası da 800 TL olmuş o da eşlerimize yatıyor birazda belediyeyle alakalı bu durum bizim bağlı olduğumuz belediye de bu tarz Şeylere önem verilmiyor ama bir kaç arkadaşim var belediyeden belli ücret alan 
önce (80 puan)
Tabii siz hamiş olarak o kadar çalışıp emek veriyorsunuz çok daha fazlasini almalısınız
önce (121 puan)
Neden dalga geçer gibi cevap veriyorsunuz. Doğurganlığın teşvik edildiği bir ülke olarak devlet desteğini her kadın ve bebek hakeder. Avrupa ülkelerinde neler neler veriyor devlet.
önce (80 puan)
Pardon ne dalgası çok ciddiyim o kadar hamile hamile çalışıyorlar evde durmakla 8 aya kadar çalışmak bir olur mu
önce (121 puan)
Pardoon ben yorumun sizin yaptığınızi görmemişim yanlislik olmuş '(
önce (80 puan)
Olabilir hiç önemli değil
0 oy
önce (2,032 puan)
Merhabalar. Bende su an 28+0. 32 de de calisamaz alacagm. O zamana kadar normal rapor aldm. Analik raporu adi altinda bu odemeyi alacagiz. Bir de emzirme odenegi 857 tl. Bu kadar haklarimiz. 2.gebeligim. 
0 oy
önce (121 puan)
Bende bir özel sektör çalışanı olarak bunu araştırmıştım. Sanıyorum asgari ücret üzerinden 60 bin tl gibi bir doğum parası alınıyor. Fakat hamile olduğum için işten çıkarıldım ben o yüzden hiç bir şey alamayacağım diye biliyorum.

667,883 soru

3,496,633 cevap

4,349,185 yorum

188,351 üye

...