0 oy
74 göst.
önce Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (0 puan)
20 yaşımdayım ve 22+5 haftalık hamileyim ve hamileliğin başlarında çok sıkıntılı dönemler yaşadım bir kere de panik atak geçirdim bebeğimi kaybettigimi sandım git gide doğuma da yaklaştıkça doğumla ilgili endişelerim ortaya çıkıyor. ya doğum sırasında panik atak gecirirsem ve bebeğimin ölmesine neden olursam?

5 Cevap

0 oy
önce (151 puan)
Canım lütfen iyi şeylere odaklan böyle düşünerek hamileliğini sen zorlaştırırsn bend ede normalde panik atak var nefes darlığı var hatta doğuma gittiğim gün doğum haneyi ayağa kaldırdım beni sezeyane alın dayanamıyorum diye neler yaptım neler ama hiçbir zaman bebeği doguramam demedim o kadar panik nefes darlığı üzerine acıya hassasligima rağmen ben doğurduysam herkes doğurur diyorum içinizi ferah tutun bir gün sürüyor doğum bitince de herşey geride kalıyor unutuyorsun bile o acıyı 
-Reklam-
0 oy
önce (604 puan)
Dogumhaneye girdiğin an bence sadece ebelerın dedıgını yap onlar ordan dogum yapıp çıkmanı ıstıyorlar sadece dedıklerını yap ve bebegını saglıkla kycagına al sancılar bıter agrılar dıner sen güzel sonu dusun
0 oy
önce (383 puan)
Kur'an oku , 

evi sirkele (içine bildigin süreleri oku öyle sirkeyi fıs fısla)

Sabah akşam düzenli zikirlerini yap 

Bol bol dua et 
0 oy
önce (304 puan)
Panik atağınız olduğunu doktora söyleyin, onlar gerekeni yapar. Beni sezeryana alıp bebek çıktıktan sonra uyutmuşlardı
0 oy
önce (482 puan)
Öncelikle istediğiniz kadar panik atak geçirin bebeğin ölümüne sebep olmazsınız, olamazsınız. Bebeği geçtim kendi ölümünüze de sebep olamazsınız. 

Panik atak tamamen beynin bir savunma mekanizması. Beyin bir şeyi tehdit olarak algılayıp savunmaya giriyor ama bu kesinlikle ne size ne de bebeğinize doğumda zarar verebilir. 

Yıllardır panik atak hastasıyım ve anksiyete bozukluğu da yaşıyorum. Ben de 21 haftalık hamileyim bazı günler ben de çok korkuyorum tabiki ama bunu kontrol altına alabildim eskiden çok daha kötüydüm neler yaşadım neler çektim anlatamam. 

Doğum korkutucu geliyor evet ama vücudunuz bunu yapmaya programlı ve en güvenilir ellerde olacaksınız, işin uzmanları sizinle olacak. Panik atağı kontrol altına almayı eğer öğrenirseniz psikolojik olarak daha rahat hissedersiniz YouTube ta Beyhan Budak adlı psikoloğun videolarını öneririm. 

Şunu unutmayın beyin her zaman en kötü senaryoyu yazar en kötüsünü düşünmeye odaklı ona kanmayın siz öyle düşündüğünüz için bebeğinizin başına bir şey gelecek sanıyorsunuz halbuki öyle bir şey yok. Ama bu durumu mutlaka doktora bildirin hem sizi kontrol eden doktora hem de doğuma gittiğinizde. Size nasıl yaklaşmaları gerektiğini bilsinler daha hassas davransınlar. 

667,835 soru

3,496,394 cevap

4,348,886 yorum

188,332 üye

...