0 oy
102 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (264 puan)
40 haftalık oldum bir haftadır çamaşırım ıslanıyor ama şeffaf kokusuz birşey değil. Gece acile gittim zaten akıntıya baktılar bebeğin suyu değilmiş. Sancım da var gibiydi ama nstde sancı olarak yansımadı. Büyük ihtimalle gaz sancısıydı. Sancı geçti ama akıntı devam ediyor. Koku var ama kaşıntı yanma yok. İlk başta aktığında rengi süt gibi biraz kuruyunca sarıya ve yeşile dönüşüyor. Normal midir acaba. 
Gebelik haftası 40

2 Cevap

0 oy
(296 puan)
38 haftaligim Bende de var iki haftadan beri doktor geçen fitil yazdı bide suya karıştıracak bi toz verdi kullandim ama hala aynı bende bazen suyum geldi gibi hissediyorum o kokulu bi şu geliyo gibi oluyo bu hafta soracagim doktora 
(264 puan)
Benim de randevum var Perşembe günü. Ama o güne kadar bekler mi bilmiyorum. Üçüncü gebeliğim ve ilk kez bu haftaya kadar gelebildim. Diğerleri 35 ve 38 haftalık doğdu. Olaki enfeksiyon falansa ve ben doktora görünmeden doğum yaparsam bebeğe birşey olmaz değil mi
(296 puan)
Bisey olur mu inanın bilmiyorum benm ilk gebeligim
-Reklam-
0 oy
(570 puan)

40 haftalık gebelikte akıntıların yoğunlaşması normal olabilir, ancak akıntının özelliklerine göre dikkatli olunması gerekir. Şeffaf, kokusuz bir akıntı genellikle vajinal sıvıların artışıyla ilgili normal bir durumdur. Ancak, akıntı süt gibi başlayıp sarı ve yeşile dönüyorsa ve koku varsa, bu enfeksiyon belirtisi olabilir.


Hamileliğin ileri dönemlerinde enfeksiyonlar daha ciddi olabilir çünkü hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkileyebilir. Özellikle suyun gelmesiyle karışabilecek akıntılar veya enfeksiyon belirtileri, doğumun yaklaştığı bu dönemde önemlidir. Kaşıntı ve yanma gibi belirtilerin olmaması her zaman enfeksiyon olmadığını göstermez.


Ne Yapmalısınız:


1. Doktora Başvurun: Akıntının rengi ve kokusu değiştiği için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bunu muayene ve kültür testleriyle incelemek enfeksiyon olup olmadığını belirleyecektir.



2. Enfeksiyonun Bebeğe Etkisi: Vajinal enfeksiyonlar doğum sırasında bebeğe geçebilir. Bu nedenle, bir enfeksiyon tespit edilirse doğumdan önce tedavi edilmesi önemlidir. Antibiyotik veya antifungal tedavi ile bu durum kontrol altına alınabilir.



3. Hijyen: Kişisel hijyeninize dikkat etmeye devam edin. Pamuklu iç çamaşırı giyin ve sık sık değiştirin. Vajinal duşlardan kaçının, çünkü bu durum enfeksiyon riskini artırabilir.




Eğer enfeksiyon tespit edilirse, doktorunuz gerekli tedaviyi düzenleyerek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını korumaya yönelik adımlar atacaktır.



671,472 soru

3,510,207 cevap

4,368,371 yorum

189,131 üye

...