Hamilelik döneminde yapılan ayrıntılı ultrason ile bebekte oluşabilecek anomalilerin birçoğu ekarte edilebilmektedir. Ultrason ile bebeğin beyin içerisinde tümör, kist gibi oluşumlar var mı diye bakılmaktadır. Aynı şekilde beynin arka kısımlarındaki boşlukları ölçüp kafa içerisinde su toplama olup olmadığı ölçülebilmektedir. Kafa içerisinde su toplaması geri dönüşü olmayan anomalilerden biridir.
Beyinciğin normal pozisyonda olup olmadığına ultrason ile bakılır. Omurgada oluşabilecek anomalilerin belirlenmesinde ultrasondan yararlanılabilinir. Aynı şekilde orta beynin gelişiminin nasıl olduğuna da ultrason ile bakılmaktadır.
Anne karnındaki bebekte görülen en sık anomali kalp ile ilgilidir. Bu sebeple ultrason sırasında kalp detaylı şekilde incelenmelidir. Örneğin kalpteki delikler. Tespit etmesi zor bir anomalidir. 1 - 2 mm'lik delikler çok önemli olmamakla birlikte doğumdan belirli bir süre sonra kendiliğinden kapanır. Daha büyük olan delikler görülmeyebilir ve bu ameliyatla çözülmesi gereken bir durumdur.
Ultrason ile diyaframın sağlam olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bazı durumlarda doğuştan göğüste fıtık problemi yaşanabilir. Mide ve bağırsakların göğüs kafesine gelmesine bakılabilir. Midenin sağda ya da solda olduğuna bakmak gerekebilir. Böbreklerde genişleme ya da çıkışlarında darlık var mı yok mu diye bakılmalıdır. Aynı şekilde el, kol bacak, parmak sayısı gibi olgulara da bakmak gerekir.