0 oy
787 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (45 puan)
23 haftalık ve 53 kiloyum sinir oluyorum hamile gibi değilim ya:(

15 Cevap

+6 oy
(1,452 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bizde almasak diye uğraşıyoruz   
-Reklam-
+2 oy
(2,300 puan)

Bebeginin sagligi gelisimi iyiyse uzulme cunku bizim kg almamiz degil bebegin kg onemli :)

+2 oy
(4,855 puan)
Decavite kullanmaya başladın mı bende senin gibi ilk aylarda almadim sonradan fazla fazla aldım :)
(686 puan)
Decaviti benim doktorum bıraktırdı, içeriğinde sıkıntı çıkmış, regenesis diye bir vitamine başlattı.
(124 puan)
Ne gibi bi sıkıntı cnm bilgi verir misin ya bnde kullaniorumda
(686 puan)
İçeriğiyle alakalı dedi, ben de çok sormadım ilk aylar hep onu kullandırttı sonra birden değiştirdi canım, bir sorarsın istersen doktoruna.
+2 oy
(632 puan)

İç karnın genişse zaten bebek bir süre içeride gelişeceği için dışarıya geç fırlar ve hamileliğin geç belli olur canım. Tamamen vücut yapısıyla ilgili. Eğer bebeğinin gelişimi iyiyse gerisini düşünme canım, protein vitamin ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Kızartma hiç yeniyor gibiyim çok az miktarda. Bol meyve, sebze, bakliyat, süt ve süt ürünü :)

(632 puan)
O zaman şükürler olsun demek ki kiloyu bebeğiniz almış. Mutlaka ileriki haftalarda belli olur hamileliğiniz bence kafanıza takmayın önemli olan ikinizinde sağlığı :) sonra boşa alınan kilolar birde verilmek için uğraşılıyor. Üzmeyin kendinizi :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)
(45 puan)
Amin canım teşekkür ederim bu çevredeki insanlar ortasini istiyor çok alsak çok kilo almışin der az alinca da senden ne çıkacak der değişikler bu milletimiz:)
(632 puan)
Aynen, ilk bebeğimde bana o baskıyı kurmuşlardı. Zaten oldukça minyon tipliyim senden kedi enciği çıkar ancak, bari 2800 doğur diye gülüşüyorlardı. 3200 ü görünce hepsinin ağzı açık kaldı. Onlar zayıf beklerken gayet normal bir bebek doğurdum şükürler olsun. Boşver kimseyi takmaya gerek yok. Şimdi 2. Hamişliğim kimseyi takmıyorum sağlıklı olsun Allah bize bağışlasın :)
(45 puan)
Maşallah canım 3 kilonun üstünde gayet iyi bebek almış kilo ne güzel bende takmicam artik önemli olan bebeğimin kilosu
(632 puan)
Allah razı olsun canım kesinlikle :)
+2 oy
(799 puan)

Bebeğin gelişimi iyiyse bence almaman daha iyi :) keşke bende almasam

+2 oy
(967 puan)
Kilo iyi bişey değil canım hiç özenme . Bebeğin alsın yeter keşke bende almasaydım bebişim alsaydı sadece oturup kalkamıyorum 36+2  yim geçen hafta 82 kiloydum umarım veririm doğumdan sonra :)
+2 oy
(606 puan)
Bu aydan sonra başlıcaksın kilo almaya . Zaten iti bişey değil kilo almak  sonra o kiloları vermesi var önmli olan sağlıklı beslenmek . Günde  bir kilo süt ve yogurt  tüketmen her sabah 2yumurta yemen lazm . Sabah kan hapı  gece de omega ve d vitamini  alıyorsun haliyle  kilo  alıyorsun bn 10 kilo almışım henüz 30+6  oldum  
+2 oy
(686 puan)
33. haftamdayım 5 kg aldım, ama bebek 2-3 hafta önden gidiyor, ne yediğinle alakalı değil bence, aksine diyet yapmak zorundayım doktorumun tavsiyesi üzerine kilo almamak için. Bence mızmızlanma keyfini çıkar :)
(45 puan)
Haklısınız kızlar kimseyi takmamak lazım bebeklerimiz iyi olsunda..
+2 oy
(1,559 puan)
Bendd 15 haftalik hamileyim su an 45 kiloyum henuz 1 kilo aldim. Ben sahsen almasam diye bakiyirum sadece bebek saglikli olsun o kilo alsin yeter ben almayayim :)
+2 oy
(731 puan)
İlk hebeligin mi canim ilk gebelikde karin fazla bilinmiyor.bende oyle oldum ama suan 2ye hamileyim karnim 3 aydan erken cikti.onemli olan ne ne yemek degil salikli yemek ben muzu cok severim ve her gun yerim.bebise kilo aldirir muz
+2 oy
(217 puan)
Son aylara doğru da keşke almamış olsaydım diye pişman olursun.. İkinizde gayet iyiyseniz , güzel güzel yemek yiyebilirliyorsan hiç sorun değil bence.. Kafaya takılacak bir sürü şeyin olacak buna takılma bile ...
+1 oy
(1,226 puan)

Kan hapı kullan yıl başı hindisi gibi olursun canim merak etme kilolu olanlar da gecenin bu saatinde kalksın kepekli çubuk yesin işte dünya hali kimse halinden memnun değil :)

(93 puan)
Alemsin yaa o ne tatlı benzetme öyle ehh bende tam o dedigin gibi olmak istedim ama dedigin gibi şimdiden bogazımı tutmam lazım benejte kilolu olunca sıkıntı oluyor insanı anam bunun çıkışını düşünüyorsun haliyle şuan elimde elma mutfaga gitmemek in kendimi zor tutuyorum :)
(1,226 puan)
Sende kan hapı kullanıyor musun valla şöyle kendime baksam bi göğüslerim var bide karnım gerçi midem karnimdan daha büyük hiç doymuyorum ne canim istiyorsa onu yiyorum nys ki 2 3 gündür ekmeği bıraktım ama ne çare yine çok yiyorum. Bu hafta ici kontrolüm var inşallah bebekte kilo almıştır daha 18 haftamdayım 40 haftasını düşünsene:( sen bitişe gelmişin valla ben ne yapacam
(93 puan)
Evet cnm kulanıyorum bide ben 4.5 ay kusmaktan bişey yiyemedim and miştim bi bulantılar geçsin önümden ekmek alanı vurum diye odur budur aynen karnım yoktu bile ama deli gibi yemek yiyordum merhaba cnm bu arada ekgi kesitiysen bak muz özelikle ve meyve tüketmeye bak Alhın izniyle bebe işinde kilo alır ayrıca bitişe geldim ama şu son 2.3 hafta bile kilo almasın diye ugraşıcam aklıma gelmezdi hepimizin sancısı başka işte ama minoşlar saglıklı olsun da gerisi hal olur bu arada eşim de yeme diyor bana artık önceden agzıma tıkayan adam ben onun derdini biliyorum gerçi bütün kıyafetleri 03 aldım ben bi ay dan fazla giyemiycek yaa onunda sansı tekrar masraf çıkacak tabi bende bu bebek nasıl çıkacak diyorum
+1 oy
(93 puan)
Cnm bende hiç almadım çok yememe ragmen bogazım hiç bosş durmadı gece 4te kuru saat gibi kalkıp yemek yerdim meyveyi aşırı derecede tükettim ve şuan 38 Haftalıgım bebek 3.500 dedi Dr şimdide bogazım tutmaya özen gösteriyorum bunun bide çıkışı var bebek artık kilo almasın diye etrafımdakiler dalga geçiyor benle dedem o ki sen kafana taktıkça psikolojik olarak bünye ters tepki veriyor bende tombiş bi anne olmak için yedin osaki ama içerde ki tosun beslenmiş hep sadece ye gerekirse sen alma bebegin saglıklı olsun yeter bunları kafaya takma :) 
+1 oy
Kilo iyi bisey degil ki sen niye almaya calisiyosun :))) 
(93 puan)
Yok cnm ben almaya çalışmadım aslında sadece alamamak için ugraşmadım habire yedim durum ama azcık tontiş olmak istedim hep böyle yüzü vucudu hamişleri görüp heves ederdim ondan yani ama olmadı biraz gögüs lerim şişti bi de kocaman göbek var tabi herkes ikiz çıkacak diyor kilosuna göre göbekte büyük görünüyor yaa okadar yedim bende alsaydım demeden edemiyorum napıyım hep bebege gitmiş bende minak bebekleri daha çok seviyorum kıyafetleri de hep 0.3 aylık ya onun sancısıda başka tabbi:)
0 oy
(105 puan)
Bende tartıya çıktıkça psikolojim bozuluyor. Senin ki veli nimet  Ben beş aylık hamileyim 5 buçuk kilo aldım ileriki süreçte daha şişerim. En iyisi kilo almamak kilo bebeğe yarasın boşver.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 209 göst.
8 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gamzealdic (158 puan) sordu
0 oy
5 cevap 291 göst.
0 oy
5 cevap 113 göst.
0 oy
1 cevap 55 göst.

644,153 soru

3,402,212 cevap

4,229,658 yorum

182,162 üye

...