0 oy
168 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (29 puan)

32 haftalık 1940 gram dedi doktor nasıl sizce erken doğum olacak 1 2 hafta içinde 4 cm açılmam var neler yesem bebek hızlı kilo alır

5 Cevap

0 oy
(120 puan)

İns ertelenir doğum sağ salim sorunsuz kuvezesiz alırsın kucagina . Ciğeri iyi durumdayda ciğer geliştirici de vurulduysa ve kilosu 2 üstünde olursa görmez kuveze diye düşünüyorum. Günde iki muz ye bı sabah aç karnına bı akşam ye eğer süt sende sindirim sorunu gaz yapmıyorsa kakaolu su mutlka ama mutlaka iç bu 15 günde . Gaz yapiyorda da laktozsuz süt al toz nesguik ile iç.  Doğum zamanına kadar bıkmadan kesinlikle günde yarım avokado ve 3-4 tane ceviz kesinlikle kahvaltıda ye ve tanı yanında kaşar peyniri tam yağlı olsun peyniri sade yemek zor olursa yarım ekmek bol kaşar olcak şekilde tost yap . Kahvaltı da bu üçünü asla eksiltme. Muzu iki tane yemek kabızlık yapma ihtimali olabileceği için kuru kaysi ya da kaysili meyvesuyu gün içinde tüket . Yoğurtta hızlı kilo aldırır bulgur pilavı et doğuma kadar da öğle yemeğin bu üçünden oluşsun gör bak haftada 250 grm kadar alır doğuma kadar +500 kilo alır inşallah. 2 bucuga yaklaşırsin inşallah erken olursa 🤲 bu yazdıklarımı hamileliğimin başından beri bıkmadan her gün düzenli yiyorum aksatmadan bebeğim 3 hafta ileriden gidiyor 29 haftalığım bebeğim 2 kg yakın . 1800 kusur boyuda 43 cm . Boyu zaten 1 ay kdar önde nerdeyse kiloda 2-3 gafta kdar .benm de erken doğum riskim var+ planlı sezeryan olcak bide ona rağmen doktor 35 i görmeye zorlamaliyiz diyor yani 36 sonrası bile mucize gibi düşünüyor hedefimiz 34 u atlatıp 35 i görme çabası bende o yüzden mecbur kilosu 2 buçuk üstü olsun dihe uğraşıyorum çoğu zaman midem ahzima geliyor herşeyi yiyorum dihe ama mecburum . Ciğer geliştirici iğneyi de dün bir doz bugün 2.dozu vurdurdum ins 36 yi bari görürüz diye ümit ediyorum.  

(29 puan)
İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla kavuşalım teşekkür ederim
(120 puan)
Amin inşallah ne demek inşallah faydasını görürsün ki ben görüyorum çok şükür . Her gittiğimde doktor bile bu çok hızlı kilo alıyor diyor ki biz de iriuiz eşimle ben 170 boy 90 kilo eşim 190 boy 98 kilo . Yani belki genetikte etkilidir aile geneli hep kaba . Ama ben bu yediklerimin etkisini olduğunu geçen hafta anladm 27+3 te çok fena bı gribe yakalandım bı hafta ne yeme ne içme çok kötüydüm ve bebek o hafta sadece 100 grm tek almıştı . Sonra toparlandım kendime geldim 10 gün sonra gittiğimde 350 -400 grm almisti o zaman anladım cidden fayda ediyor
-Reklam-
0 oy
(1,606 puan)

kilosu iyi bence. süt, kaşar peynir, çiğ kabak çekirdeği, muz tavsiye ediliyor. ama bunlar yüzde yüz etki edecek diye bişey yok.

onun dışında sakin ol stres bebeği kötü etkiler. özellikle doğum sürecinde sakin ol ki bebeğin solunumu sıkıntıya girmesin. sezeryan da olsa normal de olsa annenin sakin olması çok önemli. ciğer geliştirici yapıldıysa bebeğin de 1, 2 hafta daha dayanabilirse belki direk kucağına bile alabilirsin. hiç canını sıkma.


29 haftalıkken ikizlerini doğurmuş bir anne olarak 2 buçuk aylık yoğun bakım gözlemim: anne ne kadar güçlü ise bebek o kadar savaşçı oluyor. 

0 oy
(538 puan)

Benimki 31+5 TE 1730 gramdi seninki gayet iyi ceviz kadar yumurta balık et filan ye bebeğe faydası olsun  inşallah sağlıkla kucağına alırsın canim

0 oy
(206 puan)

İncir ve kefir bebeğe kilo aldırıcı olarak biliyorum 🙂

0 oy
(58 puan)

Bebeğinin kilosu mükemmel bence tam haftasıyla uyumlu Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bol bol ceviz bal badem çiğ badem özellikle yumurta olabilir ve avakado sağlıklı olsun da doğduktan sonra da kilo alıyorlar

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 346 göst.
27 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Elif1997 (437 puan) sordu
0 oy
13 cevap 701 göst.

1,460,404 soru

23,944,868 cevap

324,905 kullanıcı

...