0 oy
318 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (27 puan)
Arkadaşlar hamile oldugumu yakin zamanda öğrendim öncesinde ailemin yanina gitmek icin karar almistim cok ozledim ve gitmrk istiyorum esim de bebeğe  bir sey olursa diye korkuyor yolculuk 8 veya 9 saat surecek bugun doktora sordum sıkıntı olmaz daha cok kucuk dedi benim gibi olup ta yolculuk deneyimi olan var mi ?

14 Cevap

0 oy
(556 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Tam 4 haftakikken 24 saat surem cok zorlu bi yolculuk yapmıştım sukur yavruma bisey olmadi ama 7 ve 8. Haftalarda lekelenme yasadim ona bagliyorum ben bence doktor onayi alin ilk 3 ay her gebe icin risklidir.
-Reklam-
+1 oy
(533 puan)
Ben çok yolculuk yaptım düşük riskini yoksa gidebilirsin en önemli zaman 28. Haftadan sonra mesela şuan pek bir yere kimildayamiyorum :(
+1 oy
(628 puan)
Ben de 5 haftada gittim ailemin yanına üstelik gebeliğim de riskli ama gitmek gerekiyodu gittim çok şükür bi sıkıntı olmadı 11 haftaligim şu an bu senin verebileceğin  bi karar malesef canım 
+1 oy
(1,733 puan)
Yani daha cokyeni. Cok riskli ben onceki bebegimde bi yolculuk yapmak zorunda klmistim erken donemde ve kanamam baslamisti. Temkinli olmakta fayda var. Yinede sizin karariniz tabi 
(2,298 puan)
Ben hamileligimi 6 haftalık öğrendin ve spora gidiyodum o ara hemde fitnesse hiç bişe olmadı rizki varmis demekki
(1,733 puan)
Saglikli gebelikte peksorun olmuyo ama yinede ilk3ay herkes risk altinda sayilir
+1 oy
(1,048 puan)
Sanırım gidebilirsin ama ağır iş yapma. B3n hamile oldupumu bilmiyordum. Annem hasta olmuştu ona bakmaya gittim evi derin temizlik yaptım çekyat kaldır indir dolap çek sök tak... yavaş yavaş yapıyordum hep annem nolur nolmaz kızım b3lki hamilesindir diyordu.  Neyse ama sonra isim vermiyim birisi gerizekalı, üstüme yürüdü yumruk attı bayağı  bi şeyler yaşadım o hafta. Sonra babam evden kovdu beni o şahıs yüzünden isim vermicem o da bir kadın... Neyse geri döndüm adet olmadım. Strestendir d2dim neler yaşadım bir haftaya on yılın acısı sığdı sanki... Bu kez şaşırdım doktora gittimgebelik var dedi ama o bebeğimi 7-8 haftalıkken kaybettim. Nasıl üzüldüm.Geçen yıl nisan oldu bu olay. Tam bi yıl olucak. Bu ola5dan beş ay sonra tekrar hamile kaldım daha psikolojim mafolmuştu onu atlatamamıştım. 5 ay sonra tekrar nasip etti Rabbim inşallah bunu sağlıkla doğurmak nasip olsun. 
+1 oy
(609 puan)
Ilk 3 qy dikkqt etmen gereken en onemli zaman bence yol tehlikeli
0 oy
(698 puan)
Bence riske atma canim. Tabi en iyisini sen bilirsin ama biraz buyusun bebegin bence.
0 oy
(1,047 puan)

Ben 6 ci ayınma kadar anneme otobüsle çok gidip geldim çok şükür birşey olmadı 2kere ev taşıdım hamileyken doktorun izin verdiyse Allah in izniyle hicbirsey olmaz

Şehirde hamile olanlar çok evhamlı

Ben Düzce' de yaşıyorum yukarda köyde tarlada çalışan kadınlar hamile hamile çalışan insanlar ne yapsın sakınan göze çöp batar . lütfen biraz daha cesaretli olun derim dikkat tabii ki edin...

0 oy
(1,742 puan)

Benim düşük tehlikem vardı. 12 haftaya kadar musade etmedi doktor. Sonrasında yaptım 6 7 saat. Ailemin yanına gittim 2 3 kez. Şimdi 27 haftalık. Bu ara yine gitmeyi düşünüyorum. Bir şey olmaz inşallah ama yinede doktoruna danış canım:)

0 oy
(234 puan)
birsey olacaksa olur  allah ne demsisse o olur. Ama yine de temkinli olmakta fayda var. Doktorum önermedi kendi aracınla bol mola vererek olur ama otobüsle izin vermiyorum dedi 12 haftaya kadar.
0 oy
(27 puan)
Arkadaslar hepinize cok tesekkur ediyorum verduginiz cevaplar icin esimi ikna edebilirsem gidecem o cok panik
0 oy
(1,493 puan)
Bende 4 haftalık iken 10 saatlik yolculuk yaptım canım iki saate bi indim yürüdüm lavoboya gittim dinlendik yemek yedik derken hiç yormadı beni çok şükür bi sıkıntıda olmadı. Asıl son haftalarda sıkıntı oluyor kıpırdayamıyorsun rahat edemiyorsun yol bitmek bilmiyor. 

Eşinde arabayı çok sarsmadan dikkatli kullansın yani ani frenler olmasın inşallah Rabbim korur :) 
0 oy
(1,493 puan)

Bende 4 haftalık iken 10 saatlik yolculuk yaptım canım iki saate bi indim yürüdüm lavoboya gittim dinlendik yemek yedik derken hiç yormadı beni çok şükür bi sıkıntıda olmadı. Asıl son haftalarda sıkıntı oluyor kıpırdayamıyorsun rahat edemiyorsun yol bitmek bilmiyor. 

Eşinde arabayı çok sarsmadan dikkatli kullansın yani ani frenler olmasın inşallah Rabbim korur :) 

0 oy
(1,115 puan)
düzenledi
Ne güzel erken öğrenebilmişsiniz. Ben öğrenemediğim için o ara süreçte adet söktürücü bile kullandım. Uzun yola gittim geldim. 2 ayın sonunda doktora gittim ki hamile oldugumu öğrendim 6 haftalık. 

İlgili sorular

644,217 soru

3,402,459 cevap

4,230,014 yorum

182,189 üye

...