0 oy
432 göst.
Doğum kategorisinde (164 puan)
Doğum dan sonra bebeğin odasını ne zaman ayırdınız

9 Cevap

+3 oy
(251 puan)
Benim ilk gebeliğim ama bence 2 yasinda falan ayrılması doğru olur. Çünkü hemen ayırdığınız zaman bebek henüz çok küçük olacak onu emzirmeniz gerekecek ağlayacak surekli öbür odaya gidip gelmek hem sizi yorar hemde rahat rahat uyuyabilceginizi düşünmüyorum üstü açıldı mi bişey oldu mu diye düşünmekten. Hem ilk zamanlar bence bebeğin annenin yanında beşikte olması bebek içinde iyi olur. 2 yaşında falan ayrılınca hem artık büyümüş olacak ve kendine olan güveni de gelecektir tabi en doğru kararı anne olarak siz bilirsiniz. 
-Reklam-
+2 oy
(1,160 puan)
6 aylıkken oğlumu ayirmistim şuan 3 yaşında kardeş geliyor Ağustos'ta doğacak kızım kismetse bir dahaki Mayıs gibide onu ayırırim muhtemelen 8-9 aylık falan olmuş olur 
+1 oy
Ben 2 yasında ayırmayı düsünüyorum
+1 oy
(868 puan)
Şuan 3 aylık yanımda yatıyor emziyorum insallah 2-3 yaşında ayırmayı dusunuyorum
+1 oy
(827 puan)
Oglum 7 aylik odasi var ama daha tek kalmadi. Gece emmek icin kalkiyor. Telsiz var ama duyamam diye endise ettim. Suan yatak odasinda yatagi var orda uyuyor. Hamileyken 6 aylik olunca kesin odasinda kalcak diyordum ama cesaret edemedim. 
+1 oy
(1,710 puan)
Kızım 4 ay 6 günlük bayramdan sonra odasında yatırmayı düşünüyorum 
+1 oy
(106 puan)
Kayınanamlarla aynı evdeydik ayıramadım odayı kısım 5 yaşında yine bizle uyuyo ayrı yatakta. Ama şimdi kardeş gelcek yatacak yer yok diye napıcaz bilmiyorum 
(632 puan)
Biz aynı şekilde 2 yaşına kadar birlikte yattık ve gerçekten zor oluyor. Ne çocuk rahat edebiliyor ne ebeveyn. En sonunda odasını ayırmaya karar verdik. Daha yeni yeni alışıyor yatağına diyebilirim. İlk zamanlar gecede kaç kez kalkıp yanımıza geliyordu sizinle yatacağım diye. Çocuğu ikna etmek adapte olması da zor oluyor. Şimdi şükürler olsun sadece bir kere kalkıyor tuvalet ihtiyacı için. Sonrasında tekrar yatağına yatırıp uyuyana kadar onunla kalıyorum daha sonra tekrar yatağıma geçiyorum. Bazı geceler hiç uyanmadan uyuyor. Zor bir süreç ama başardıktan sonra daha kolay. Allah yardım etsin size de bebeğinize de.
0 oy
(632 puan)
Kızımın yatağını hemen ayırdım. Odasını ayırma gibi bir imkanım olmadı çünkü kayınvalidemle bir oturuyordum, 2 odam vardı ve öteki odam ayırmak için uygun değildi. Şükür şimdi evin ayrı, ikinci gebeliğim. Kırkım çıktıktan sonra direk ayırmayı düşünüyorum. Annemde bizi aynı şekilde büyütmüş. Çünkü algılar açıldıktan sonra horlama sesi falan çocuğu hemen uyandırıyor ve çok zor oluyor 
(273 puan)
Bizler bile bir odada tek kaldığımızda gece korkarız minicik bi bebeği nasol bırakacaksın ki anneye en çok ihtiyaç duyduğu dönemler o anne kokusu ile uyuyacak anne nefesi ile huzurlu olacak ki sen nasıl rahat edeceksin ya kusarsa boğazına giderse ateşlenirse sen bebekten daha huzursuz olursun. Ayırırsın da kırkı çıkınca çok erken canım ya.
(632 puan)
Bir bebeği nasıl alıştırırsanız öyle gider. Evet katılıyorum 40 ı çıkana kadar yani 1 ay 1 günlük bir buçuk aylık olana kadar aynı oda da kalmak çok mantıklı. Çünkü sürekli kalkıp emzirme ritüelleri derken odadan odaya gitmek çok zor. Fakat bir buçuk aydan sonra algıları açılan bebek. Oda da ki en ufak bir nefes sesinize uyanıyor. Ne siz rahat uyuyabiliyorsunuz ne de kendisi. Üstüne üstlük uyku düzeni de oturtulamıyor. Sürekli beşikten sizi görmeye alışan bebek bir süre sonra gece uyandığında anne babayı görmeyince uykuya dalamıyor. Bebeklikten itibaren ayrı yatakta uyumaya alışan bebek zorluk çekmez. Biz kendimiz için değil bebek için en mantıklı olanı düşünüyoruz. Tabi ki uyanıp ağladığı zaman yanında olup sakinleştireceğim, uyumasına yardımcı olacağım. Küçücük bebeği odasına terkedip bir başına bırakacak halim yok. Bu analık olamaz zaten. Ki benim 3 yasında bir kızım var abla kardeş birlikte kalacaklar. Gece de kaç kere kalkıyorum uykusuzluğa da alışkınım. Kızımı bile bir bebek gibi gece de kaç kere kontrol ediyorum.  Acaba üstünü açtı mı? İyi mi? Nefes alıyor mu? Üstüne üstlük hastayken hiç yalnız bırakmam. Ama normal rutininde sağlıklı bir bebek içinde sırf evham yaptığım için düzen oturtmamak ona yaptığım en büyük kötülük olur ki, bebekler zaten düzeni severler. Düzenleri bozulduğunda huysuzlukları başlar. Odasını ayıracağım ama dediğim gibi gece de kim bilir kaç kere kontrol edeceğim. :)
(273 puan)
İşte diyorum sen daha çok yıpranacaksın. Benim kızım iki bucuk aylık aynı odadayız babası horluyor boya etkilenir sandım etkilenmedi. Sen çocuğun için en doğrusunu düşünürsün tabikide :)
(632 puan)
Benim kızım zamanında çok etkilendi. Ayırma şansımda olmayınca... Derler ya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye... Kısmet yine de bakalım :) O mutlu sağlıklı olsun ben yıpranmaya razıyım sorun yok  :)
0 oy
(2,298 puan)
En ideal yaş 1 yaş pedagoglarA göre bende 1 yaşında ayirmayi düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 273 göst.
15 Haziran 2022 Doğum kategorisinde Berenibeklerken (541 puan) sordu
0 oy
9 cevap 502 göst.
0 oy
5 cevap 419 göst.
17 Kasım 2021 Doğum kategorisinde zelisgul (314 puan) sordu

644,234 soru

3,402,497 cevap

4,230,052 yorum

182,195 üye

...