0 oy
1,848 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (533 puan)
Biraz korkumda olsa kendimi hazır hissediyor gibiyim cok hafif bi kanamam var. 40 gün beklemeyip ilişki yaşayan tecrübesi olan var mı? Bu arada 7 tane dikisim  vardı ve doğum yapalı 2 hafta oldu

16 Cevap

+5 oy
(394 puan)
Dinen de caiz degl. 40gun boyunca adetli sayiliyosun ve dinen adetliyken iliskiye girmek cok cok gunah. Dogumdan sonra rahim 40gunde anca kendimi toparlarmis. Yani erken iliskiye girersen saglik acisindan da cok zararli
(427 puan)
Gördüğüm en açıklayıcı yorum kınamadan bişgi vermek amaçlı açıklayıcı teşekkürler size herkes kınayarak dinen yasak yazmıştı bi gönderide ama sebebini yazmamışlardı merak etmiştim bende :))
(2,020 puan)
Katılıyorum dinen ve sağlık açısındn iyi değil canım sen yinede 40 nın çıkmasını bekle
-Reklam-
+1 oy
(527 puan)
Eğer imanlı isen şart değilsen şart değil dikişlerin iyileşince yani 3 hafta sonra falan girilebiliyor ama sağlık açısından 40 gün beklemekte fayda var beklemek gerekmeseydi dinimizde böyle bir hüküm olmazdi
+1 oy
İSLAMDA LOHUSALIK SÜRESİ 40 GÜN KAİDESİ YOKTUR!

Toplum olarak maalesef ezbere/alışılagelmiş şeyler aslında İslam'da olmayan sonradan uydurulmuş bidatlerden bir tanesidir doğumun kırkı,ölümün kırkı vb.  

Genel olarak 40 günlük süreye tekabül etse de birçok kadının lohusalığı kırk günden önce bitmekte. 

Bir aylık süre içinde kanama biter lekeleme durursa gusül abdesti alınıp namaza başlanabilir. Ve elbette kadın hazırsa ilişki de olur. Ancak sağlık açısından 6 hafta beklenmesi gerekir diye hep söylenir zaten.
+1 oy
(31 puan)
Caiz değil demeyin arkadaşlar kanama bittiği anda ibadetlerine ve ilişkiye devam edebiliyosun ama tabiki sağlık açısından bakılacak olursa bencede beklenmeli daha erken ama haram olmayan birseye haram demek büyük sıkıntıdır Allah muhafaza insanı dinden çıkarır o yüzden kesin hükmünü bilmediğiniz konular hakkında haramdır yada caizdir demekten kaçınınız.
Lohusalığı bitmiş olsa bitti diye yazardı emin ol ama sorma şekli yanlış ha 15 günde temizlendi de onu yazmak yerine saçma sapan dinden tıptan bi haber gibi sormayı tercih ediyorsa kendi günahı kendi boynuna yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren de kendisi. Zaten kanamasinin devam ettiğini de söylemiş ne desin insanlar??
(31 puan)
Ben soruyu soran kişinin üzerinden yazmadım yorumumu insanlar 40 günden önce haramdır caiz değil falan gibi kesin ifadeler kullanmışlar bu doğru değil anlatmak istediğim o. Bu cevapları başkaları da okuyor sonuçta kimse yanlış bilgilenmesin.
0 oy
(105 puan)
Benim kanamam 30 gün sürdü. Dikişlerim de vardı. Üstünden 2 ay geçti. Ben hâlâ hazır hissetmiyorum. 2 hafta çok erken. Dikişlere bir şey olmasın? 
0 oy
(572 puan)

40 günden önce ilişkiye girmek çok sakıncalı.

Rahime verdiği zarari bilselerdi şayet hiç bir bayan buna yanaşmazdı demişti doktor arkadaşım.

2 hafta olmuş daha. Bu acele neden:O

Hamilelikte bile 3 ay ilişki girmedigimiz günler oldu. Degilki dogum birde:ermm:

(905 puan)
Kesinlikle katılıyorum hamilelik riskli diye hiç yaklasmadık o konuda birbirimize , normal dogum yaptım ve dikişim hiç yok ona rafmen bile 2 ay olmus daha hazır hissetmiyorum :(
0 oy
(224 puan)
Kanaman dindiyse tamamen gusul abdesti alip bir sakıncası yokmus azami sure 40 günmüş 40 gunden sonra dinmezse artik bi özrü yokmus hocalar böyle söylüyor
(766 puan)
Lohusalıkta hergün kan gelmeyebiliyor..1_2 gün arayla tekrar bir miktar gelip devam edebiliyor..Riske atmaya gerek yok bence..
0 oy
(1,431 puan)
Biz 3 ay sabrettik. Sonuçta doğum bu normal bir adet görme değil. En az 40 gün sağlık açısından çok önemli. Dinde haram olduğunu söylemiyorum bile. Gerçekten çok büyük günah.
0 oy
(588 puan)
Sen bekleme o zaman ne diyelim caiz olmadigini biliyorsundur heralde
0 oy
(766 puan)
Dikişlerinde ağrı olmayabilir ama kanamanız devam ediyor..Vücut ben hazır değilim diyor daha ne olsun..Sabredin..
0 oy
(238 puan)

Umarim aciklamadan tatmin kalirsiniz :)

image

image

image


0 oy
(1 puan)
Zaten herkez caiz degil yazmis arkadasim onu nen demiyeyim ama acidan ölürsün ben oglumda 2 ay sonra yanmalara doyamadim acidan 2 hafta sonra ne olur düşünemiyorum bile
0 oy
(2,896 puan)
Rahim duvarın 20 gün rahim ağzın 40 gün de toplanır 40 günden önce cinsellik yaşarsan rahim in bolluğu 3 kat fazladır 40 gün caiz dinen değil-dir zaten .rahimin tekrar eski haline gelmesi 40-50 gun arasıdır.
0 oy
Yani kendini hazır hissetmen değilde doktorunda dinin de ki eğer müslümansan buna izin vermiyor ama müslüman değilsen din le ilgili tarafına takılmazsın doktor kısmını da doktora sorman gerek çünkü ben sormamiştım ilk ilişkim doğumdan iki ay sonra olmustu ama doktorum ilk haftaki dikiş kontrolünde uyarmıştı 40 gübden önce kesinlikle ilişki yok demişti dini kastettiğini sanmam öyle olsa haram derdi demekki tıp da islam la aynı görüşte takarsın takmazsın o senin bileceğin konu ama bunu danışman gereken kişi doktor
0 oy

Aşağıda bir yorumda insanların başka bir kullanıcının açtığı aynı konuyu kınadıklarıni fakat nedenini yazmadıklarini söylemişsiniz!!!


Sebebini yazmalarına gerek yok bence müslümansaniz mutlaka duymussunuzdur değilseniz inancınızı belirtirsiniz kimse de sizi kınamaz elhamdülillah müslümanım ve bunu bildiği halde müslüman olduğu halde ben kendimi hazır hissediyorum 15 gün oldu doğum yapalı ilişkiye girebilirim diyen birini kınayanı tebrik ederim ve bende kınarım ama bilmiyordur müslüman değildir ona bişey demem müslümandır bilmiyordur yurt dısında büyümüş aile anlatmamış öğretmemiş vs. anlatırım anladıktan sonra yine önemsemiyorum derse yine kınarım kınayanları suçlamak yerine olaya doğru noktadan bakmanızı öneririm..

0 oy
(1,309 puan)
Vallahi dini kismini ben bilmiyorum, dindar bir insan degilim, sen oyle misin onu da bilmem, oyleysen de zaten herkes yeterince akil vermis ama kiiiiiz 7 dikisim var demissin acidan geberirsin! Azcik sabret bu ne heyecan massallah lohusa lohusa :)))

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 751 göst.
16 Ocak 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
1 cevap 71 göst.
0 oy
13 cevap 1,001 göst.

651,016 soru

3,427,224 cevap

4,259,752 yorum

183,999 üye

...