0 oy
8,252 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (805 puan)
Kızlar iyi akşamlar, hamileyken birçok şey çekebiliyor canımız bunların başında da pizza/hamburger gibi fastfood yiyecekleri olabiliyor. Peki bunlar hamilelikte zararlı mıdır, aşırıya kaçmamak şartıyla yenebilir mi? Hamilelikte kola içen var mı?

9 Cevap

0 oy
(320 puan)
Kendin yap cnm onu ye
(805 puan)
Haklısın canım ama iş üşenmeye gelince vazgeçiyor insan ister istemez. En iyisi aşırı yememek. :)
(320 puan)
Bazen öyle oluyor dogru :)))
-Reklam-
0 oy
(462 puan)

Bn yedim kola da içtim valla ona kalırsak bu devirde herşey zararlı abartmaya gerek yok benim fikrim :) 

(805 puan)
Ben de yolun başın da olduğum için endişeleniyorum, internetten falan araştırıyorum ama net cevap çıkmıyor fastfood yiyecekleri için.  Haklısın, her şey zararlı bu devirde internet yorumlarına bakacak olursak. :)
0 oy
(858 puan)
Valla yediğimiz ne yararlı tamamen doğal ki canım. Canım çok çekince yedim valla bende napıyim :) kendi kararın seninde tabiki :)
(805 puan)
Aşırı kola bağımlısıyım ama içemiyorum bizimkiler sağolsun, fastfood yiyeceklerine de engel olamıyorum. Haklısın valla canım, yediğimiz yiyeceklerin ne kadarı yararlı zaten? :)
(858 puan)
Aynen canım şahsen benim düşüncem öyle :) bı taneden de bişey olmaz heralde :))
0 oy
(2,627 puan)
Pizzasiz bir hamilelik olmaz diye düşünüyorum :))) 29 haftalığım pizza da yedim hamburgerde ama tabiki de abartı değil :) yararlı mi tabiki değil ama can bu çekiyor işte :)) abartmadigimiz sürece sorun olduğunu düşünmüyorum yine de senin kararin:)
(805 puan)
Bana kalsa ben kola da içerim ama ister istemez endişe ediyorum daha yeni olduğu için, eşim falan da kolaya hiç izin vermiyor. Fastfood da zor ikna ediyorum, haklısın can bu istiyor eh bize de yemek düşer. :)
(2,627 puan)
Ben ilk 3 ay çok dikkat ettim inanılmaz hem de kolayı bırak hazır meyve suyu dahi tüketmedim benim eşim de izin vermiyordu şimdi 29 haftalığım arada çekince yiyorum içiyorum :)))) sağlıklı dogumlarr
(805 puan)
Amin, hepimize sağlıklı doğumlar. :))
0 oy
(7,099 puan)
Çok aşırı canım çektiyse az olarak tüket mayonez tüketme

Hazır gıda her zmn risk oluşturuyor 
(805 puan)
Tamamdır, bunu dikkate alacağım. Mayonezden vazgeçme vakti. :)
(7,099 puan)
Çiğ yumurta içeriyor bu yüzden iyi değil
Bir de evde kendin aynı fastfoodlarin doğalını yapabilirsin
(805 puan)
Haklısın ama üşengeçlik gelince vazgeçiyor insan, en iyisi fazla tüketmemek fastfood yiyecekleri. Mayonezi hamilelik boyunca hayatımdan çıkartıyorum, bunu bilmiyordum çünkü.
0 oy
(1,512 puan)
Canimin her cektigini yedim pizza hamburger ciger kokorec kumru cok sukur rabbime bi sknti yasamadim abartmamak sartiyla yenebilir bence ama tabi genede kararini etkilemek istemem ben kendim icin dedim 
(805 puan)
Bana kalsa da yenir abartmamak şartıyla ama bunu bizimkilere anlatmak zor. :)
0 oy
(691 puan)
Bende 25 haftalık gebeyim hamburger pizza çok olmamak kaydıyla canım isteyince yedim aşırıya kaçmamak şartıylada kolayı bende çok içerdim ilk hamileliğimde hamile kalmadan önce hamilelikte canım istediği zaman tadımlık içtim abartmadan sonrada koladan soğudum oğlum içmesin diye misafir gelmesiği sürece eve dahi sokmuyoruz şimdide ikinci gebeliğim tadımlıkta içsem üzülüyorum bırakıyorum kolayı 7 yaşındaki oğluma zararlı diye eve kola almazken karnımdaki su gibi bebeğime neden zarar vereyim diye bildiğin yudum yıdum içiyorum yada bazen soğuk çay içiyorum.
(805 puan)
Keşke ben de koladan soğuyabilsem ama canım bazen o kadar çok istiyor ki, şuan bile içmeden durabilmeme şaşırıyorum.
(691 puan)
Doğrudur ben bildiğin bir oturuşta 2,5 litreyi tek başıma içerdim düşün  şimdi aklıma dahi gelmiyor zaman aman bebeğime zararlı çocuğum içmesin diye diye çocuğunu sakınırken kendinde vaz geçersin emin ol. Rabbim sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
(805 puan)
Amin inşAllah.
0 oy
(1,455 puan)
Hamile olmasan da bunlar zararli ama tabiki hamilelikte daha önemli konu. 

Ben üç defa falan kola içtim toplamda. Ayda bir sefer olacak şekilde. Onun dışında sağlıklı da beslendigim oldu sagliksiz da ama aşırıya kacmadikca bence sorun olmaz. 
(805 puan)
Katılıyorum, her şeyin dozunu ayarlamak lazım.
0 oy
(1,000 puan)
Vlla bn çok yedim hiç bseyde olmadi. Masllah oğlum çok iyi 2 aylık kolada içtim pizzada yedim hamburgerde:)
(805 puan)
MaşAllah, ben de aşırıya kaçmamak şartıyla yiyeceğim. :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 801 göst.
0 oy
5 cevap 137 göst.
0 oy
2 cevap 213 göst.
27 Haziran 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Btgl_41 (141 puan) sordu

644,036 soru

3,401,716 cevap

4,228,981 yorum

182,127 üye

...