0 oy
1,424 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,304 puan)
Örneğin sabah uyandım bir muz yiyorum sonra kahvalti hazırlıyorum kaşar peyniri,süzme peynir,yoğurt, domates, yeşil biber, zeytin,yumurta ve buğday ekmeği yiyorum bazen haşlanmış nohut falan yiyorum.. Bugün öğlen et köfte yaptım patates fırınladim ve yeşillik yedim akşamları genelde hafif şeyler yiyorum. Bol meyve yiyorum kış meyvelerinin neredeyse hepsini mevsimine göre. Süt mısır yiyorum çok seviyorum napayim ama aşırısı zarar mı bilmiyorum hiç. Süt icemiyordum artık sütte içiyorum daha neler yapabilirim bebeğimin gelişimi çok şükür iyi önde gidiyoruz önce birden kilo aldım ama şuan kilomu koruyorum ve egzersiz yapmaya başladım kendime pilates topu falan sipariş verdim bunları yapıp doğumu da kolaylaştırmak istiyorum açıkçası :)) lütfen şimdi gelip biri aserecek keşke yazmasaydin bunları demesin burası soru platformu istediğimi sorarım hayattaki tek tesellim bebeğim o yüzden gözüm gibi bakmaya çalışıyorum saldırı şeklinde görüşleri umursamıyorum teşekkürler :)?
Gebelik haftası 15+1

16 Cevap

0 oy
(555 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

beslenmen süper canım devam et. haftana göre artık beslenmene haftada 1 balık eklemen lazım, çiğ badem ve çiğ ceviz de yemen gerekiyor. süt içmeye kendini çok zorlamana gerek yok bence. yoğurt ve peyniri bol bol tüket. zeytinyağı ve tereyağı ye mutlaka. eti az yağlı ya da yağsız yemeni öneririm.. tavuğu da bulabilirsen köy tavuğu almaya çalış. normal tavuklar hep gdolu yarardan çoook zararı var. ıspanak, pırasa, havuç, roka gibi sebzeleri ye. çiğden ziyade pişebilen sebzeleri tavsiye ederim. artık bebeğin senden beslenmeye başladı. çayı azalt, şekeri azalt :) kahve tüketimine dikkat et. günde bir kase yoğurda doğal pekmez katıp yiyebilirsin önümüz kış hastalıklara dikkat et. aynı haftada sayılırız ben de yavaştan bunları yemeye çalışıyorum

(555 puan)
tiroidin varsa beslenmen tabii ki değişir kuzum. koyu renkli sebzeler çok faydalı ama yiyemezsin doğru. pekmez yoğurtla yenince o kadar da kötü değil bence ☺️ balık yiyemiyorsan alternatif olarak sabah akşam birer avuç ceviz ye o zaman canım aksatma. ben de yiyemiyorum henüz çünkü. zeytinyağını da doğal değil de riviera kullan kokmaz, çiğden kullan salatalara falan. bi de maden suyu çok faydalıymış bebeğe çok güzel yaradığını duydum beypazarı olan ama. inşallah sağ salim kucağına alırsın❤️
(1,304 puan)
Balık yerine ceviz koydum aynen dediğin şekilde tavsiyelerin için teşekkürler inşallah sende sağ salim yavrunu kucağına alırsın rabbim yavrularimizi bize bağışlasın :)
(555 puan)
amin canım çok teşekkür ederim :)
(478 puan)
Canım balık girmiyorsan hiç doktoruna sor ve omega hapi kullanmamanı tavsiye ederim
Omega 3 önemli beyin gelişimi için
(1,304 puan)
Cevabı Yeni görmüşüm doktor ihtiyacım olsa verirdi diye düşünüyorum zaten şimdilik bebeğimin kemik ve beyin gelişimi iyi ölçümleri iyi ilerleyen haftalarda verebilir söylerim :)
-Reklam-
0 oy
(1,621 puan)
Gayet iyi besleniyorsun bence kzuucum :)
(1,304 puan)
Aynen sen bebisi büyüt bir süre öğretmenliğe ara ver bişey olmaz :)
(1,621 puan)
Aynen fıstığım :)
(381 puan)
Meslektaşlarımla dolmuş burası :) ben izne ayrıldım artık 2 yıl bebeğime bakıcam inşallAh
(1,621 puan)
En iyisi kuzum yaa anneyle büyüsün en azından anneyi tanıyana kadar fıstığım :)
(1,304 puan)
Bende kendim büyütmek istiyorum ama eşim görevini bırakırsa mecbur iki kişi çalışmak zorundayız herşey yine çocuk için :)
0 oy
(748 puan)

Gayet sağlıklı besleniyosun bence canım yoğurdunu da ihmal etme su çok iç gerisini zaten yapıyosun maşallah fazla kilo almamaya çalış :)

(1,304 puan)
Bebeğim günde 3-4 arası su içiyorum çok dikkat etmeye çalışıyorum ve bol bol dua ediyorum Allah'ım korusun yavrularımızı :)
(748 puan)
Amin canım inşallah sağ salim doğsunlar :)
0 oy
(289 puan)

Ahahaaa çok güzel yazmışsın kıyamam sana canın ne istiyorsa ye az az sık sık ye canım aklımda kalacağına karnında bebişinde yesin afiyet olsun :) 

(1,304 puan)
Teşekkürler canım yorumun için haklisinnn :))
0 oy
(62 puan)

Ohh misss :) en güzelinden besleniyosun canım. 

(1,304 puan)
Öyle yapmaya çalışıyorum valla bakalım neler olacak hehe :))
0 oy
(395 puan)
Yedikleriniz zaten bebeğe kilo aldıran yiyecekler.  Milleti takmayın. Her kafadan bir ses. Siz ulaşılamayacak gıdaları söylememişsiniz ki....
(395 puan)
Cebinde 1500-2000 TL lik telefonu, interneti vs. Olan kimseler peynir zeytin buğday ekmeği domates biberi mı alamıyorlar. Öncelikleri farklı demek ki. Dağın başındaki insanlar bile (dikkat edenler) sürekli çikolata kreması yiyor ( Sarelle, çokokrem vs)
(1,304 puan)
Yuru beee iç sesimmisin nesin :)))
(395 puan)
Ayyy çok alemsin :)))
(1,486 puan)
Konusma tarzina bakarmisiinn indirimi takip etsinmiiss. Resmen kinadim suann sizi alay eder gbi yazma tarziniz hosuma gtmedi kmsenin ne sartlarda oldugunu sen bilemezsiinn. Indirim takip etsinmiss. Edepp biraz
(1,304 puan)
Duyar kasmayin kardeşim bizimde iyi günlerimiz oldu kötü günlerimiz oldu biz kimsenin sorusuna gidipte edep su bu demedik çünkü bizi ilgilendirmez
0 oy
(1,012 puan)

Gayet iyi besleniyorsun bende sabahları uyanıp bir bardak süt sonra kahvaltıda yumurta zeytin peynir ara öğünlerde meyve akşamları bir kase yoğurt ama hetgğn bir olmuyor tabi yada her ay :Ddüzenli yedikten sonra bebk kilo alıyor bende 38 haftalığım 4 kiloya yakın doğacak galiba bakalım <3

(1,304 puan)
Ohh ohh maşallah valla bende kahvaltı düzenli de öğle yemeği değişiyor tabiki ekstra ceviz fındık fıstık falanda yemeye çalışıyorum benimkide tombiş olsun bakalım :))
(1,012 puan)
İlk gebelik benim korkuyorum tutmaya biraz tombik olsunlar da tutabilelim:)
(1,304 puan)
Benimkide ilk valla hiç böyle düşünmedim hahaha sadece beyaz tenli tombiş bir oğluşum olsun istiyorum :)))
(1,012 puan)
Benimde kızım olacak Allahın izniyle çok merak ediyorum bakalım nasıl birşey :)
0 oy
(134 puan)
Ayy ne güzel yaa maşallah keşke bende bunların 4de 1ini yiyebilsem
0 oy
(245 puan)
Masallah cok iyi besleniyorsun ben hic dikkat etmemistim 
0 oy
(98 puan)
Kiz tamam guzelde boyle devam edrsen cok kilo alrsin ama:)))
(1,304 puan)
Şuan 57 kiloyum bir aydır aynıyım :))
0 oy
(940 puan)
Suan bebek cok kilo almaz canim protegin ,kalsiyum vs vitaminleri aliyor ileriki haftalarda kilo alir bebisin .
(1,304 puan)
Ama olsun ilk zamanlardan önemli beslenme ayrıca ölçülü yiyorum
(940 puan)
Afiyet olsun vitaminleri sen al ki senden de bebisin alsin canim
(1,304 puan)
Haklısın işte baya eksikti vitaminlerim
0 oy
(1,032 puan)
Masallah kız ne güzel besliyon kendini afferin ben ozmanlar hiç yiyemiyordum ama fazla kaçırma gebelik şekeri çıkar bebek iri olur dikkatli bir şekilde besle kendini. Plates topu için çok erken al dursun kenarda şimdiden ziplatma çocuğu:))))
(1,304 puan)
Ya kuzum yazdiklarimi tabiki de ölçülü yiyorum örneğin 5 zeytin kibrit kutusu kadar peynir ekmeği iki dilim gibi ayrıca şeker çıkacak bişey yemiyorum ki meyveyi de ölçülü yiyorum yani
(1,032 puan)
Dikkat ediyorsan sorun yok canım
0 oy
(96 puan)
zaten sağlıklı beslendiginizin farkındasınız kim neyi eleştirecek onu anlamadim 
(1,304 puan)
Sağlıklı beslenmemi değil yok onu alamayanlar var bunu bulamayanlar var diyip gelip sorumu işgal edenlere diyorum çünkü başıma defalarca kez gelmiş birşey.
0 oy
(5,417 puan)
Erken baslmissin canm bu dediklerini 30 haftadan sonra düzenli uygularsan bebeğin çok güzel kilo alır ek olarak kuruyemiş ve pekmez de yiyebilirsin 
0 oy
(1,431 puan)

Menüne mantarıda ekleyebilirsin, önemli olan sağlıklı beslenme. Zararlı yiyeceklerden uzak durman, günde bir iki meyve, salata, baklagil, kırmızı et, balık yemeyi ihmal etme,birde çiğ fındık,ceviz, badem günde bir iki tane yersen çok iyi olur. İlerki haftalarda mide yanması ve rahat bir uyku için de küçük bir bardak gece uyumadan önce bozayı tavsiye ederim. Ben 33 oldum hamd olsun şimdilik bebeğim gayet iyi. 

0 oy
(638 puan)
İmrendim valla olması gereken bu ama bizler yapmıyoeuz işte canımız ne çekerse onu yiyoruz

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,202 göst.
0 oy
13 cevap 711 göst.
0 oy
16 cevap 919 göst.
21 Ocak 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gumbhill (417 puan) sordu

654,308 soru

3,440,066 cevap

4,273,751 yorum

184,871 üye

...