0 oy
2,027 göst.
Doğum kategorisinde (315 puan)
Evet arkadaşlar sonunda bende doğurdum :) 37. Haftadan beri ne zaman gelicek ne zaman gelicek doğumdan korkuyorum neden hala dogmadi gibi postlar açmıştım (boş yere kendimi yipratmisim ) ;) 

  Vakti zamanı gelince öyle bı oluyor geçiyor ve unutuluyor hatta . 

  16 Aralık pazartesi günü tam 41+1. Gunumdu ve yatış için gün verilmişti suni sancı alacaktım ama nasıl korkuyorum . 15 Aralık Pazar sabahina uyandım ve pazartesi alacağım suni sancı korkusu icimi sarmıştı. Heyecan yerini korku almıştı ve hiç istemiyordum suni sancı almayı . O kadar çok korkuyordum ki doğurmak bile istemiyordum daha doğrusu korkutulmustum.  

Bide ne olsun :) pazar günü öğlen sıraları hafif hafif sancılar başladı akşama doğru giderek şiddetini arttırdı can yakiciydi ama dayanamayacak gibi değildi .

Biraz daha evde beklemek istedim gece 1 e kadar bekleyebildim anca daha dayanamıyordum hemen hazırlanıp eşyalarımızı toplayip hastahanenin yolunu tuttuk ben bu sancilarla giderim bı iki saate dogururum diyorum içimden ama acı gerçekle hastahanede sarsıldım sancimin o kadar şiddetli ve düzenli olmasına rağmen acilmam 1 cmmis . İçimden geçen nasıl dayanicam oldu .

Eşime tek söylediğim söz beni özele götür sezeryan olmak istiyorum ben dayanamam dedim . 

Ama ne yazikki kimsemiz yok gurbetteyiz o yüzden eşim bu istegimi reddetti kim bakacak sana ne olur biraz dayan herşey bitecek bu günde kalacak dedi . 

Dogumhaneye alındım ve alttan baktılar tekrar nisanim o zaman geldi ama nasıl korkuyorum . Bı yandan da sancı çekiyorum sabah 8 e kadar bu şekilde çektim acilmam 3 cm oldu . Ve birde ne göreyim ebe elinde serumla geldi suni sancı takilacakti o sancılarıma rağmen yıktım ortalığı asla istemiyorum diye . Baya ikna etmeye çalıştılar ama asla kabul etmedim . 

Bana dedikleri şey sen bu şekilde 3 günde doguramazsin . Daha bı korku sardı içimi sancılarım şiddetlendi iki dakika da bir geliyiyor eşimi aradım ne olur beni ozele götür sezeryan istiyorum ben dedim ama nafile. Sürekli nst ye bağlamak istediler o acıyla hep reddettim . Çünkü uzanamiyordum uzaninca daha zor geçiyordu . 

Derken saat akşam 5 civarları ne olur beni eşimle gorusturun dedim ağlıyordum tamam dediler eşimle görüştüm sarıldım agladim dayanamıyorum dedim beni baya teselli etti baya moral verdi git suni tak acilman hızlı ilerler (be benim sayemde sürekli araştırma yaptığı için biliyor:)) 

Daha sonra odaya döndüm ve suni sancıyı kabul ettim suni takıldı 10 dakika sonra yerini dayanılmaz bir sancı aldı suni sancıyı damar yolu ile birlikte söküp attım .

Ebe bu sefer bana çok kızdı bağırıp çağırdı doktor beyle görüşeceğini imza atıp anne ve bebek ölümünden sorumlu olmadığını söyledi . Seninle ugrasamayiz sen asla doguramazsin ne halin varsa gör deyip çıktı odadan . Ben onun dediklerini düşünecek halde değildim çünkü çok acı çekiyordum derken birden suyum patladı ama şu yeşil bebek kakasını yapmış 17 saat boyunca sezeryan sezeryan dedin seni sezeryana alıyoruz dedi ebe gülerek orada bastım çığlığı ben bunca acıyı boşuna mı çektim sezeryan olmuyorum dedim bu seferde . ( Şimdi bana bir çoğunuz şımarık diyebilir yada yargilayabilir o anki psikoloji gerçekten çok farklı sen değilsin yani çok farklı anlatamam ) 

Acilmama baktı ebe doguruyorsun dedi bebeğin kafası görünüyor o an çok mutlu oldum uzandirdilar yatağa taktılar suniyi son dakika nst ye bağladılar başladı serüven bana güzelce ikin dedi ama artık takatim yoktu ikinmazsan burdan sezeryana giden çok gebe var dedi . Sancı geldikçe ikindim 3 ikinmada doğurdum . Ama doğdum resmen yeniden doğdum herşey bitti ve geçti o an ki his asla anlatılmaz yavruma bakınca onun o sesini duyunca bütün cektiklerim bı anda aklımdan silindi gitti . 

Evet neden bu kadar açık yazdım herşeyi çünkü kimseyi kandırmaya hakkımız yok . Benim bu kadar cekmemin sebebi daha doğumun en başında sezeryani aklıma koymam ve kendimi aşırı korkutmamdi . 

Asla kendinizi korkutmayin ve doğumu ne kolaylastirir sürekli araştırın ben hep yatıyordum hicbirsey yapmıyordum . 

Çok şükür 23 günlük olduk oğlum kucağımda annelik çok mükemmel bı o kadarda zor . 

Karnındayken rahatsın derler yaa tam olarak da öyle :)))

26 Cevap

0 oy
(212 puan)
Öncelikle geçmiş olsun ve tebrik ederim eminim harika bir anne olmussundur Rabbim acısını göstermesin inşallah darısı bizim başımızaaa :)) 
(315 puan)
Çok teşekkür ederim ❤️ çok kolay dogumlariniz olsun sağlıkla alın kucağınıza insaAllah ❤️
-Reklam-
0 oy
(460 puan)
Allah sana bağışlasın darısı başımıza inşallah 
(315 puan)
Amin canım inşallah
(89 puan)
Sen kendini anlatırken birden ilk doğumum aklıma geldi gözlerimden yaşlar akti rabbim bütün annelerin yardımcısı olsun
0 oy
(192 puan)
Ay nefessiz kaldım okurken maşallah sağlıkla büyüsün ben normal istiyorum bakalım en güzeli 
(315 puan)
Hiç pişman değilim bı daha olsa bı daha çekerim ;) sağlıkla alın kucağınıza insaAllah ❤️
0 oy
(3,439 puan)

Yaaa bayılıyorum söyle dogum hikayeleri okumaya özellikle bol sancılı agrılı dogum hikayeleri korkumu öyle bir yeniyorum ki şimdi gitsem dogururum diyorum o derece :D gerçi korku morku kalmadı artık bende annem 8 tane doğıröuş ben bi tsneyi mi doguramıycam diye motive ediyorum kendimi biraz anamın kızıyımdır yapımız benzer :D Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin kuzucum darısı bizim basımıza bizde sağ salim kurtuluruz inşallah :)

(315 puan)
Sen korkma gör bak doğumun nasıl kolay olacak ;) Rabbim saglikla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım ❤️
(3,439 puan)
Yok korkmuyorum artık :) amiiin agzın bal yesin inşallah canım
0 oy
(1,177 puan)
Masallah ya valla okurken bi an doguracam diye kendimi düşündüm saglikla büyüt bebegini. Darısı bize:)
(315 puan)
Dur şimdi doğurma daha var :)) amin insaAllah canım ❤️
(11 puan)
Bebeğini saglicakla buyut cnm ben sanci  çekerken birak bağırıp çağırmayı nefes alamıyordum o sancıyla  sen nasıl başardın :)  ben daha çok sessiz çekerim sancıyı ama gerçekten zor bende önce normal dogum sancısı çekip sonra sezeryana alınmıştım bebegim kilolu ve kanala yan girmişti doğumun tek güzelliği yeniden doğmak hafiflemek 9 ayin mucizesini  kucağına almak  rabbim bütün hamileleri saglicakla kavustursun  ❤
(1,177 puan)
Cok sabirsizim bende :) peki canim kesin varmi
0 oy
(707 puan)
Masallah ne guzel anlatmissin ya:) bende 38 oldum hala sanci yok
(315 puan)
Gelir canım gelir . Geçer de unutursun da :))
0 oy
kaç tane dikisiniz vardi
(315 puan)
5 tane dikişim var canım
rabbim evladını sana bağışlasın benim çok dikiş vardı
0 oy
(142 puan)

Geçmiş olsun canım rabbim analı babalı büyütsün inşallah size bağışlasın bebişinizi :) hareketsiz olduğun için mi bu kadar zor oldu acaba doğumun 

(192 puan)
Tabii ki ben yurumeyi hareket etmeyi tavsiye ediyorum ben o kadar hareketsizdim ki evden cikmiyordum hep yatiyordum falan vallahi az bir sey yuruyunce nefesim gidiyordu bacaklarim erimisti arrik güç yoktu bacagimda kolumda vucudum o kadar celimsiz kalmisti ki
(142 puan)
Hmm neden peki canım riskli miydi hamileliğin o yüzden mi yattın sürekli
(192 puan)
Hayır canım hep uykum vardi kansizlikta coktu bende surekli halsiz ve uykulu oluyordum o yuzden surekli yatip uyuyordum
(142 puan)
Anladım canım neyse ki sağsalim kucağına almışsın evladını darısı biz bekleyenlerin başına inşallah hayırlısıyla
(192 puan)
Amin InsAllah canım ♡
0 oy
(156 puan)
Canim cok gecmis olsun allah anali babali büyütsün insllah darisi bizim basimiza hikayeni okurken sanki ben dogum yapmisim gibi hissettim
0 oy
(135 puan)
Cok guzel yazmışsın aynen boule canm Allah gunahlaina kefaret etsin o acıyı imsallah... Zor ama sonu guzel iyi ki sezeryan a gerk kalmadan dogdı 
0 oy
(240 puan)
Öncelikle geçmiş  olsun canım benim peki dogumdan kaç gün sonra ayaklandin ? Yani dikişler falan çok zorladı mi seni 
(315 puan)
Yok canım doğum yaptım dikiş attılar hemen gittim bebegin yanına oda baya büyüktü bebeğimde benden uzak yerdeydi kimse yanıma getirmeyi de akıl etmiyor hemen yanına gittim :)) emzirdim sonra kiyafetini değiştirdim yanlış kıyafeti giydirmislerdi o kadar ozenmistim hasthane çıkışına yani :)) hiç yattigimi uzandığımi hatırlamıyorum ama dikişler sizi yapıyor arada ama hiç önemsemedim :)
(240 puan)
Anldm canm saol verdiğin bilgiler icin:)
0 oy
(6,116 puan)
Allah bağışlasın canım sonuna kadar okudum kötü bir dogum geçirmişsin malesef sonu güzel olmuş sevindim. Hayırlı olsun 
0 oy
(146 puan)
Tebriklet canim allah anali babali buyutsun bende sezeryan dusunuyrum ama boyle hikayeler okuyunca da kendimde guc buluyorum bi bucuk ay kaldi insallah kendimle basa çika bilirim.
0 oy
(653 puan)

Baya zor olmus ama cok sukur kurtulmussun kuzum gozun aydin sizede guzel bi ani olur buyuyunce anlatirsin bebisine ben seni ne zorluklarla dogurdum diye:)

0 oy
(604 puan)
Masallah canım rabbim analı babalı büyütsün bende hep normal dogururm diyordum korkmuyordum. taaki sancılar baslayana kadar 8 saat sancı cektim acılma 8cm oldu ama benim gucum kalmadıgı icin bagıra cagıra sezeryana aldırmıstım kendimi:d
0 oy
(29 puan)
Tebrik ederim maşallah sana;) rabbim minik yavrunla sana güzel hayırlı günler versin.
0 oy
(278 puan)
 Allah sağ salim büyütmeyi nasip etsin İnşallah darısı bizim başımıza Sağ Salim İnşallah çocuklarımızı bir an önce kucağımıza alırız
0 oy
(16 puan)
Anlamadığım niye seni 41  hqftaliga kadar beklemişler benim 40 haftqliktu hemen doğuma aldılar hem de herşey normaldi sürekli nst ye de giriyordum ve suni sancı ile gittim doğuma hiç bı sancim yoktu maalesef
(315 puan)
Burada 41 e kadar bekletiyolar canım . Şehir hastahanesine gidiyordum . Hatta önceden 42 ye kadar bile beletiyorlarmis .
(16 puan)
Benimki erkekti 40 haftaliiti  hemen  aldılar acaba bekleseydim bişey olur muydu bana bebeği riske atamqyiz dedi kakasino yiyebilir dedi beni hemen doğuma aldılar
0 oy
(830 puan)
Çok duygulandim.cnm okurken çok guzel bi annesin eminim rabbim salih evlatlardan eylesin
0 oy
(815 puan)
Canım hayırlı ugurlu olsun adıyla buyusun ama hastanedekılere çektırmışsın baya :) oh iyi olmuş ama :) sezeryan zor oluyormuş neden o kadar aklına koydun bılmıyorum bakanında yokmuş benım kaynanam baştan beri zor iniallah normal dogum yaparsın dedı o yuzden aklımda ne olursa olsun normal yatıyor rabbım nasıp eder ınşallah senın ne guzel 3ıkınmada gelmiş meleğin :) 

İlgili sorular

0 oy
45 cevap 2,880 göst.
7 Mayıs 2019 Doğum kategorisinde Mirza (558 puan) sordu
0 oy
3 cevap 696 göst.
0 oy
4 cevap 500 göst.

649,487 soru

3,421,546 cevap

4,253,167 yorum

183,573 üye

...