0 oy
545 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (62 puan)
kapalı
Kızlar merhaba. Nasipse mart ayında prensesimi kucağıma alıcam. Bi konuda çok hassasım. Bebeğimin altını sadece kendim değiştirmek istiyorum. Bebeğime mahremiyet duygusunu küçüklükten aşılamak istiyorum. Sağolsun kaynanam bu konuda hiç anlayışlı değil tam aksine çok meraklı değiştirmeye. Geçenlerde alt pijama aldım kızıma. Arkasında "sadece annem açabilir" yazıyor. Hani mesajı iyice anlasın diye de gösterdim kendisine. Bana dedigi sey ben de sadece babaannem acabilir yazanini alicam. Bugun de ayni sekilde alt degistirmeye istekli oldugunu belirten cumleler kullandi. Sizce ben kalbini kırmadan nasıl anlatabilirim bu durumu ona? Içinizde benim gibi dusunen/uygulayan var mı?
Gebelik haftası 28+6
Kapatılma nedeni: Gebelik dışı olduğu için kapatıyorum sol üst köşede sohbet bölümüne yazabilirsiniz teşekkürler

1 cevap

0 oy
(161 puan)
Kaynananla beraber mi yaşıyorsunuz cnm
(62 puan)
Hayır ayrıyım yaklasık 40 dakikalik mesafe var aramizda arabayla. Ilk cocugum olucak ve sahiplenmesini de istemiyorum.
(161 puan)
Bunu bi tek kaynanan için mi düşünüyorsun yoksa herkez için mi
(62 puan)
Kendi annem icin de dusunuyorum. Ama kendi annem bana boyle bi teklifle/israrla gelmedigi icin ona bi tepkide de bulunmadim. Kaynanam ısrarla benimsemeye calistigi icin sinirime gitmeye basladi bu durum.
(306 puan)
Ama o da bir anne oğlunu büyüttü evlendirdi torun hayalleri kurdu bebek ken onunla ilgilenmek istemesi çok normal siz sakındıkça o daha çok sahiplenmek ister ve sizden soğur aile bağlarını güçlü tutmak için bazı şeylerden fedakarlık yapmalısınız ayrıca çocuklar cinsiyetle alakalı durumları belli bir yaşa kadar anlayamazlar mahremiyetde dahil anneanne yada bbabanne çokda sakıncalı olmamalı biraz rahat olun zman ilerleyip çocuk biraz büyünce anne altını değiştirir misin dediğin de istesen de yapmaz zaten merak etme.
(0 puan)
Valla bence bunda utanacak, sıkılacak bir şey yok. Çocuğun sonuçta, onun altını da yalnızca sen değiştirebilirsin. Bende hamileyim,bende çocuğumun benim dışımda kimsenin değiştirmesini istemem.
(62 puan)
Aile bağlarını güclü tutmak için elimden geleni yaptim inanın ki. Hamileyken bana yasatmadikları stres kalmadı. Yapmadigim soylemedigim seyler uzerinden bana haksizlik yaptilar. Hastaneye kaldirildim bi gecmis olsuna bile gelmediler. 1 hafta ziyarete gitmeyelim beni sucladilar.  Bana cok deger vermiyolar yani. Ama esimden Allah razi olsun beni hep savundu canimi sıkmalarina cogu zaman engel de oldu. Hamile olan benim kaynanam ilgi bekliyodu dusunun. Ben simdiye dek her dedigine eyvallah dedim ama cocuguma karisilmasini istemiyorum. En basta istemiyodu zaten kız olmasini. Cinsiyetini soyledigimizde saka mi yapiyosunuz der mi bi insan. 28 haftam dolucak daha bi corap dahi almis degil ilk torunu olcak bi de. Hal boyle olunca ben de karistirmak istemiyorum elimde olmuyo.
(31 puan)
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Mahremiyet eğitimi dediğimiz şey tam olarak bu değil. Mesela babası dahil hiç bir erkeğe göstermemek isteseniz evet haklısınız. Ancak anne-kayınvalidem desteği ilk zamanlarda çok önemli. Her an bebeğin yanı başında olmayabilirsiniz ve bebeğin altı değişmek zorunda olabilir. O zaman ne yapacaksınız? Bebek dışkılı bir şekilde annenin gelmesini mi beklemeli? Başka bir örnek verecek olursak Hastanede sizden başka hemşireler de görüp değiştirecek altını. Mahremiyet eğitimini en güzel anlatan pedegog adem güneş 'i okumanızı tavsiye ederim.
(51 puan)
Canim sikma canini eski millet hep erkek torun bekler takdiri ilahi bnmde ilk cocugum kiz  kiz evladin bereketlidir oncelikle Rabbim saglikli ve hayrli evlat versin bizdede var bi gaynana ayni anlattigin gibi ama insan cocugu icin yuvasindan olammak istemiyo Allah buyuktur sikma canini
(0 puan)
Çok yanlış bir düşünce onların..
Kız yada erkek, ALLAH vermiş sonuçta. O senin ve eşinin çocuğu. Sakın canını sıkma. Bak sen üzüldüğünde bebeğin bunu hisseder. Bebeğin dünyaya geldiğinde, sürekli ağlayan bir bebek olmasını istemiyorsan canını sıkma, hep mutlu ol ve gül.. :)
(62 puan)
Biz eşimle hep ilk çocuğumuz kız olsun istiyorduk zaten. Allaha sukurler olsun gönlümüze göre verdi. Bizim kız istediğimizi bile bile bize erkek de erkek diye dayatmalarda bulunup canımızı sıkabiliyordu. Ben eşimin annesi oldugu icin saygida kusur etmedim hicbir zaman. Hakkimda konusulanlara göz yumdum ama insan hamilelik doneminde daha hassas olabiliyor bu donemimde bile canimi sıktılar ya icten ice affedemiyorum. Eşim izin verse bizim herseyimize karisicak, yönetmeyi çok seviyo. Belki de bu yüzden istemiyorum benimsemesini, ileride kızıma kafasına göre karışmasını. Bu durumu ondan baska kimse yasatmadigi icin sadece ona karsi tedbir almak zorunda kaliyorum.
(51 puan)
Bnde basta esim icin cok sustum olmadi smdi bi kizim var ve ikinciye hamileyim ama ayni deisen bisi yok sabrediyorum
(62 puan)
Insan sustukca daha cok üstune geliniyor aslında. Ben herseyime karisilmasini istemiyorum. Evine dun degil de bugun gittik diye surat asan bi kaynanam var ve her seferinde ona istedigini vermek istemiyorum. Benim kızıma kendi istediklerini yaptırıp onu da baskılamaya calismasini istemiyorum. Belki bana kızanlar oluyodur ama bana bunlari dusundurten de karsimdaki insanin yaptikları. Yoksa ben de istemez miyim gül gibi gecinip gitmeyi ama her seferinde eyvallah demekten yoruldum. Saygısızlık etmedigim halde haksızlık yapılmasından sıkıldım. Bana hakettiğim değeri vermeyenlere ben neden haketmedikleri ayrıcalıkları taniyayim diye dusunmeden edemiyorum.
(51 puan)
Kendi bildigini yap birak tepki alirsanda al ilerde bebegini simarttiklari zaman kimse demicek kaynanasi yapti herkes senden bilcek o yuzden kendi bildigini yap
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 90 göst.
0 oy
4 cevap 201 göst.

651,148 soru

3,427,828 cevap

4,260,418 yorum

184,041 üye

...