0 oy
708 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde
Doğum lekesi olayına inanan varmı doktorum yok öyle bişey dedi ama sizlerde danısmak istedim 

11 Cevap

0 oy
(199 puan)
Ben inanmıyorum canm
Ya hamileler için cok özür dilerim kusura bakmayın benim canım cok uzun zmandır çilek istiodu ama korkuyodum çevrem etkiliodu bende dayanamadım artık yedim  valla inanmıyorum ama etkiliyorlar
(199 puan)
Valla ben her şeyi yiyorum çilek desen bi sürü yedim.  Bol ver canm konusub konusub dururlar
Yok yerken elini sürme ben onu u takip edememki  gçee oyle bişey varsa sürdüm gitti  geri dönüşüde olmaz yani ben anlamlamdıramıyorum ve cok tükettim şimdiye kadar zaten :) :), coks sagol canım
-Reklam-
0 oy
(1,331 puan)
Bnde ck duydm cnm ama bilemiyorm. Bana hamileykn seftali yeme dediler bn olmams seftali ck yedm bide nektari kizm biraz tüylü oldu ama bnde var ondandir dye dusundm batıl inanc sonucta. Ablamda hormon bozuklugu vardi 2 gebelignde seftaliyi agzina surmedi 2 cocuguda masallah tüysz bilemedm smdik:))
Yaa anladım canım cok tesekkür ederim
0 oy
(175 puan)
ben kızıma hamıleyken nar veya cılek yemıstım tam hatırlamıyorum ama. suanda kızım 9 yasında goz kapaklarının ustunde burnunun kenarlarında ıkı kasının ortasında ensesınde kızarıklık var yavas yavas soldu rengı ama cıcekler acınca sankı kanıyormus gıbı kıpkırmızı oluyor kızımda hıc sorun etmıyor zaten rengı soluklastı buyudukce :) sımdı yıne hamıleyım kırmızı meyve ve sebzelerı esım hazırlar benım ıcın :)
(1,510 puan)
Aaa bende cok çilek yiyorum kac haftalık tiniz
Ya bende cok fazla çilek yiyorum ama ne bileyim cok sagol casım benim cevabın için
(175 puan)
o zaman kac haftalık oldugumu hatırlamıyorum ama oldu bı sekılde  sımdı 32 haftalık hamıleyım ılk zamanlar hamıle oldugumu unutup karadut yıyordum  sureklı umarım bu kızımda olmaz.
0 oy
(110 puan)
Eğer gizli bişey yersen ve vucudunda Bi yere ellersen olurmuş annem öyle derdi. Bide çiğ ciğere ellersen ve vucuduna dokunursan olur diyorlar. 
Yaa anladım tesekkür ederim cok sagol
(110 puan)
Rica ederim
(1,166 puan)
Ha evet bir de bu var çalarsan da derler :)
0 oy
(544 puan)
Meyve konusunun doğru olduğuna inanmiyorum canim ama cigere elleyipte vicudunda bir yere dokunursan iz kaliyo. Ve un, annem bana hamileyken unlu elleri ile kendi sacina dokunmus , ve benim sacimdada bir tutam açık sarı saç var . :)
Çok tesekkür ederim cok sagol çiğere hiç dokunmadım ama çileğe bol dokununca içime kurt düştü anrnemde bişey olmaz dedi
(544 puan)
Yok canim ben hic takmiyorum oyle seyleri nar fln yiyiyorum surekli. Hatta bir arkadasim var kizi su an 5 yasinda , hamileliginde her gun cilek yiyiyodu ve masallah okadar guzel bir kizi var ki , su gibi hic de lekesi fln yok :)
0 oy
(585 puan)
Canım bilmiyorum ama :) annem bana hamileyken merak etmiş topuğuna hafif bir ciğer değirmiş bi doğmuşum ayağımda bulut gibi kırmızı doğum lekesi hala da duruyor bide çok beyaz olduğum için direk gözüküyor bunada şükür iyiki yüzümde felan değil:)) 
0 oy
(503 puan)
Benim kizimda olmadi ama bende var dogum lekesi bebeklikten kalma :) annem hamileyken cani birsey mi cekti bilmiyorum ama bu dogum lekeleri her nedense bazen gelebiliyor
0 oy
(1,166 puan)
Benim bildiğim aşerip bir yerine dokunursa gebe kadın bebek oradan lekelenir. Ama şunu düşünüyorum gebeliği boyunca deli gibi dikkat eden ağzına şeker sürmeyen vs kadınların ve ya mevsimsel olarak imkansız şeyler isteyen kadınların bebeklerinde olması lazım leke. Bilemiyorsun. Benim merak ettiğim bu lekeler ultrasonda doğmadan tespit edilebilir mi? 
(11 puan)
Boyle durumlarda bana dedilerki eger leke yapicak veya kotu birseye baktiginda bebegini aklina getir bisey olmaz demislerdi bende yemisimdir illaki batil inanc ta olabilir ben oyle bir durumda hemen aklima getirir Allah korusun derim leke icin degil belki ama bebegimin surekli aklimda olmasi ayri bi guzel ❤
(1,166 puan)
Valla o karar taktığım bir konu ki, hiç de inanmam batıl inancım çok yoktur. Ama bu konuyu atlatamadım. Onu da instagramda çok paylaşıyorlar diye bu kadar taktığımı düşünüyorum. Avucunu yala derler bizde. İyi kötü neyse avucunu yala sonra devam et :)
0 oy
(190 puan)
Cokdegisik bı post olmus bende bunu çok merak ediyordum.yengem inanmiyordh ama gül koklamayin bebekte leke olur demislerdi.yegenim doğdu alnında kocaman bı kırmızı leke var şuan .valla ilerleyen zamanda bende ufak biyere denicem grunmeyen bakalm ne olacak :)
(190 puan)
İnadına hergun sırf gül koklamak için bahçeye inip pembe renkli gülleri koklayip koklayipgeri geliyordu kadin :)
0 oy
(1,402 puan)
Ben inanmiyorum hemen hemen hepsine de dokundum  birşey yok tabikide
(70 puan)
Bende de var doğum lekesi ama ondan midir bilmiyorum bana da zeytin ve çilek dedilerNe olur ne olmaz valla dokunmuyorum çatalca yiyorum
(1,402 puan)
Kasa kasa  çilek yedim ben:)))
0 oy
(691 puan)
Bana aklına gelebilecek bütün meyveleri saydılar dikkat et ellerini yıka hemen falan diye. Batıl inanç hepsi Allah yaratıyo bi meyve nasıl değiştirsin. Diyenlere tamam de geç

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 212 göst.
0 oy
5 cevap 233 göst.
29 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Havva21 (1,149 puan) sordu
0 oy
15 cevap 824 göst.

651,112 soru

3,427,667 cevap

4,260,225 yorum

184,032 üye

...