0 oy
704 göst.
Doğum kategorisinde (93 puan)
Bu postu ne zamandır yazmak istiyordum fakat insan doğum yaptıktan sonra bebişle ilgilenmekten pek fırsat bulamıyor. 38+2de bebeğimde gelişim geriliği olduğu için planlı doğum yapılmasına karar verilip randevu vermişlerdi ve şehir hastanesine yatışım yapıldı. 1 cm açılmam varmış ama nstde sancım çıkmıyordu. Doğumhane katına yatışım yapıldı. İlk önce doğum sürecimden bahsedicem sonra hastaneden.

Doğum sürecim:

1- Planlı doğum olacağı için suni sancıyla doğum yapacağımı düşünüyordum ama açılmam güzel ilerledi ve suni sancıya gerek kalmadan sabah 11'den gece saat 23'e doğurdum şükürler olsun.

2- Kendinize ve bedeninize inanmak ve sürekli pozitif düşünmek çok ama çok önemliymiş ben hep inandım. Odada sürekli Meryem suresi  inşirah  suresi dinledim. Meryem Ana otunu yaptım. Dilimde sürekli dualarım vardı ve bütün doğum dalgalarını nefes egzersizleriyle karşıladım. Hamilelikte nefes egzersizi, balon şişirme pilates egzersizi, squat, göğüs ucu masajı yaptım ve hepsini tavsiye ediyorum mutlaka yapın. Açılmam yavaş ilerleyince suyumu patlattılar ve ondan sonra sancılarım şiddetini artırdı. 

3- Nstye bağlı yatakta sancı çekmek çok daha sancılı olduğu için ebemden biraz yürümek istediğimi söyledim siz de mutlaka bunu talep edin. Yürümek de sancıları pek rahatlatmayınca duvarın demirlerine tutunup çömelerek dalgaları karşıladım. Bu sayede saat 9.30'da 4 cm olan açıklığım 10.40 da 7-8 cme ulaşmıştı şükürler olsun.. 

4- Doğumda bir nokta var normal doğum yapanlar bilir. Anneme anne ben galiba yapamayacağım ya bayılacağım ya da bu kız doğacak ikisinden biri dedim zaten o his doğumun başlama hissiymiş ve ondan sonra ıkınma isteğim geldi. Tam o anda ebem de içeri girdi annem ıkınma hissi geldi dedi. Ebem hemen geç yatağa bakalım açıklığına dedi ve yukarıda dediğim gibi 7-8 cm olmuş çok güzel ilerletmişsin süreci seni doğuma alıyoruz dedi ve kendimi yeniden masada buldum.

5- Bana rahim yumuşatıcı serum verdiler ve ıkınma hissim kuvvetlenmeye başladı. Ebem ıkın dedi büyük abdestini yapar gibi hiç durmadan nefes kaçırmadan ıkın. Ikınma konusunda ilk anlarda zorlandım çünkü gücüm tükenmek üzereydi. Ebem bana bebeğin küçük ve kendini yeterli şekilde kanaldan itemeyecek sen onun yerine daha güçlü ıkınmalısın dedi ve ben tekrar ıkınmaya başladım. Fakat yeterli gelmedi ve ebeler karnımdan bastırdılar.

6- Bu kısım rüya gibi geliyor bana çünkü arafta gibi hissediyorsunuz. Bu dünyada kesinlikle değilmişsiniz gibi bir his. O anda gözlerim kapalı tek düşündüğüm bebeğimin sağlıkla doğması olmuştu. Çok şükür sağlıkla kucağıma aldım. Çatala yatırılıp dikişlerimin atılmasına kadar geçen süreç yaklaşık yarım saat falandı. 

7- Doğumun zorluğu acısı falan bunlardan çok bahsetmek istemiyorum. Çünkü her insanın acı ağrı eşiği farklı. Bebeğimi doğurduktan sonra Bi daha doğum falan yapmam kolay değilmiş dedim içimden ama insan gerçekten o anı düşününce acıyı hatırlamıyor sadece bebeğine kavuşmanı ve ona kavuşmak için çektiğin çilenin kutsallığını hatırlıyorsun ve o bile öyle hoşuna gidiyor ki o acıyı bile tekrar yaşamak istiyorsun.

Yani doğum korkunuzu doğumda başıma bişey gelir mi korkunuzu bi tarafa bırakıp bunu yapacağınıza tüm benliğinizle inanın çünkü Rabbim kimseye dayanamayacağı yükü yüklemiyor ve cennet annelerin ayakları altındadır diye boşuna denilmiyor kendinizi bu güzel mukaddes duygunun yoğunluğuna bırakın ve dilinizden dualarınızı eksik etmeyin. 

O süreç o kadar lezzetli gelecek ki size siz bile inanamayacaksınız. Meleğinizi kucağınıza alınca bütün çektiğiniz sıkıntı acılar ağrılar uçuyor gidiyor dünyanın en özel acısının sancısının en güzel mükafatını alıyorsunuz. Doğum anımda sancı çektiğim anlarda bütün anne olmak isteyen kadınlar için dua ettim. İnşallah dualarım kabul olmuştur. Rabbim isteyen dileyen tüm kullarına  evlat nimetini tattırsın inşallah. Acılarını göstermesin. Sağlıklı sıhhatli büyüsün tüm yavrular. Doğumla ilgili sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Şimdi hastane ile ilgili izlenimlerime geçiyorum. 

Hastane izlenimlerim:

1- Olabilecek en profesyonel ve donanımlı ekiple doğumum gerçekleşti. Bursa Şehir hastanesini herkes tavsiye ediyordu ve bende İyiki diyorum İyiki oraya gitmişim başından sonuna kadar takibim orada yapıldı.

2- Doktor, ebe, hemşire, temizlik, güvenlik görevlileri hepsi birbirinden ilgiliydi çok memnun kaldım. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim bu doğrudan sizin nasıl bir hasta olduğunuzla alakalı. Uyumlu, doktor ve ebelerin sözünü dinleyen doğum sürecinize sahip çıktığınızı ve gerçekten bilinçli olduğunuzu hissettiklerinde sizi gerçekten el üstünde tutuyorlar ama çirkeflik yapıp sürekli bağırıp çağıran hastaları pek sevmediklerini söyleyebilirim. Ebem senin gibi bilgili bilinçli hastaya can kurban biz hergün nelerle karşılaşıyoruz ah Bi bilsen diye bana dert yandı. Allah ebemden bin kere razı olsun öyle güzel muamele etti ki bana hepsine dualar ettim o anımda. Gerçekten çok zorlu ve kutsal bir iş yapıyorlar onlara doğum sürecinde elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız hem kendimiz hem bebeğimiz için çünkü onların orada olma sebebi sizi evladınızla sağlıkla kavuşturmak emin olun başka hiçbir gayeleri yok. 

3- Suriyeliler konusunda da bıkmış durumdalar. Servis katında boş yatak bulmak çok zordu oda temizliğini yapan bayan hep suriyeliler yüzünden onlardan önce bu kadar yoğun değildi onlardan bizim vatandaşlara sıra gelmiyor dedi kadın. Biz hem sosyal sigortaya  para ödüyoruz buna rağmen özellere dünyanın parasını verip 1-2 taneyi zor doğururken onlar belkide bursanın en lüks hastanesinde beş kuruş vermeden kraliçeler gibi doğum yapıyorlar. Bu konuda hümanistlik yapamayacağım ne yazık ki bu durumdan hiç memnun değilim çünkü servis katında oda konusunda mağdur olabilirdim bu ülkenin vergi veren vatandaşı olarak. O yüzden devlet hastanesi ön yargınızı kırmanızı tavsiye ederim. Siz binlerce liralar verip doğururken suriyeli kadınlar en iyi şartlarda (buna emin olabilirsiniz özelde böyle imkan yok) beş kuruş vermeden dörder beşer doğuruyor. Aklımızı başımıza alalım. 

4. Servis odaları tek kişilik ultra lüks tertemiz kocaman mis gibiydi. 2 gece kaldık annemle ve o kadar rahattık ki. Yemekleri güzeldi. Bebeğimi sürekli kontrole çağırdılar odaya gelip sürekli ilgilendikler. Yani uzun lafın kısası hastaneden çok ama çok memnun kaldım doğurursam yine Bursa şehir hastanesinde doğururum. Eğer varsa sorunuz alırım. Rabbim hepinize hayırlı sağlıklı mutlu huzurlu doğumlar evladınızla güzel kavuşmalar nasip eylesin inşallah. :) 

14 Cevap

0 oy
(6,097 puan)

Maşallahh doğum hikayen çok uzunmuş başlarını okudum sadece hepsini okumadım hakkını helal et <3

Allah hayırlı evlat etsin inşallah güzel günlerde büyüt bebeğini canım 

(93 puan)
Teşekkür ederim canım saol. Doğum sürecini ve şehir hastanelerini merak eden çok post olduğu için bu kadar ayrıntılı yazdım :)
(6,097 puan)
Haklısın canım yorumumu gönderdikten sonra anladım detayını :)
-Reklam-
0 oy
(567 puan)

Güzel dileklerin ve duaların için çok teşekkür ederim Allah razı olsun Rabim dualarini kabul etsin bebeğini sağlıcakla büyütün insAllah gözün aydın darısı bizim başımıza 



Dilerim ki bu pislik suriyeliler defolup giderler bir an önce onlar yüzünden ülke ne hale geldi resmen Türkiye suriyeliler için doğum hane olmus ne yaziki sevastan kaçtın iz be pislik ler buraya sevismeye mi geldiniz :angry:

(93 puan)
Amin canım teşekkür ederim. Onlar hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum ama bu süreçte Türk halkının mağdur edilmesine haklarının gasp edilmesine karşıyım. Biz de kendi haklarımızı korumayı öğrenmeliyiz. Kendimizi özel hastanelere teslim ediyoruz devlette mualeme kötü devlet ilgisiz diye diye Türk halkını devlet hastanelerinden soğuttular ama en donanımlı hastaneler devlet hastaneleri özeller kritik durumdaki hastayı hemen devlete sevk ediyor çünkü sorumluluk almak istemiyorlar ve yeterli donanım cihazları yok bazı özel hastanelerde yenidoğan yoğun bakım ünitesi bile yok. O yönden şehir hastaneleri devlet hastanesi fobisini yıkmak için büyük bir nimet ve fırsat diye düşünüyorum. Biz bizim olana sahip çıkmazsak sahip çıkan bulunur.
0 oy
(177 puan)

Cok guzel yazmissin, Allah hepimize hayirli saglikli dogumlar versin. Sen de saglikla sihhatle buyut bebisini <3

(93 puan)
Amin canım çok teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. Rabbim yardımcımız olsun tüm anne ve anne adaylarının. :)
(177 puan)
Amiin canim insaallah :)
0 oy
(113 puan)
Çok duygulandım . Banada dua et daha anne olamadım 
(93 puan)
Rabbim senin de kucağını evlat ile doldursun inşallah canım. Tüm anne olmak isteyenlere dualar ettim Rabbim kabul etsin inşallah :)
0 oy
(115 puan)
Gelişim geriliği olunca erken mi alıyorlr bebeği benimde bir hafta geride kilosu
(93 puan)
Benimki 3 hafta geriydi. Evet kendi doğumunu beklemiyorlar çünkü anne karnında gelişmeyen bebek risk oluşturuyormuş. Planlı doğum yapıyorlar suni sancıyla doğumu başlatıyorlar genelde ama bana gerek kalmadı şükürler olsun. Siz de mutlaka kontrollerinize gidin korona var diye ihmal etmeyin
(115 puan)
Benim 33 haftalıkken 1700 kiloydu doktor 1 hafta 3 gün geri dedi pek önemli değil dedi şimdi böyle şeyler duyunca korktum
(93 puan)
Doktorunuz en iyisini bilir. Eğer sorun görmediyse sorun yoktur canım içini ferah tut.
0 oy
(139 puan)
Allah'ım analı babalı uzun ömürler  bebeğine insallah. Bende bursadayim şehir hst. Gidiyorum. 2 kizim normal doğurdum. 16 ve 10 yaslarinda.  Ama bunu sezeryan istiyorum. Kalpte az.damar genişlemesi olduğu için korkuyorum. Kardiyoloji dr una yönlendirdi doktorum. Sorun olmaz normal doğum yapabilir diye yazı verdi doktoruma ama ben evham yapıp korkuyorum normal istemiyorum o yüzden. Ama isteğe bağlı da sezeryan olmuyor şehir hastanesinde. Ozel gibiymiş şehir hastanesinde. Özele gidip bir dünya para vermek istemiyorum. Bakalım ne olacak. Hayırlısı insallah..
(139 puan)
Doktorun kimdi acaba
(93 puan)
Doktorunuza güvenin bence. Benim teyzem de kalbinden iki kere ameliyat geçirdi ve 20 sene önce iki tane normal doğum yaptı hiçbir sorun yaşamadı. Eğer doktorunuz gerekli görseydi sezaryeni mutlaka yaptırırdı riske atmazdı. Bence de özeller çok ama çok pahalı herkesin bütçesi yeterli değil ve her özelde mükemmel değil bence. Şehir hastanelerine mutlaka şans vermeliyiz diye düşüyorum. Rabbim sizi de Bi avazda kurtarsın inşallah :)
(139 puan)
Amin insallah Allah razı olsun ❤
0 oy
(162 puan)
Meryemana otunu bulabildiniz ne güzel ben bugün eşime al dedim bakmış attarşara falan yokmuş bakanlık kaldırmış demişler eşime 
(93 puan)
Arkadaşım internetten sipariş verdi benim için canım. Bakanlıkla ilgili bişey duymadım ama netten bakabilirsin satılıyor trendyolda bile var :)
0 oy
(4 puan)
Cokkk aşırı harika yazmışsın canım en ince ayrıntısına kadar okudum. Insallah çabucak iyileşirsin sormak istediğim şey dikişler. Can yakıyor mu vajina da aşırı deformasyon yapıyor mu ve şehir devlet hastaneleri estetik dikis yapıyor mu ücretli mi bunu merak ediyorum tabıkı uyuşturuyor mu bi de şimdiden teşekkür ederim cevabın için canım 
(93 puan)
Benim 5 tane dikişim var iç ve dışta. Henüz hiç bakmadım annem baktı ve yaklaşık 5 cm kesi var dedi. Dikişler kendiliğinden dökülüyor bugün 9.günüm yavaş yavaş kurumaya ve dökülmeye başladı. Vajina deformasyonu oluyor mu bilmiyorum daha hiç bakmadım dediğim gibi biraz o görüntüden tırsıyorum sanırım :D Kesi atarken ve dikiş dikerken uyuşturucu iğne yapıyorlar hiçbirşey hissetmiyorsun için rahat olsun. Ama doğumdan sonra elbette belli bir ağrısı sızısı var ama ağrı kesicilerle azalıyor o kadar büyük bir acı değil sadece popo üstü oturmak ve ilk zamanlarda yürümekte ben çok zorlandım hastanede hep annem götürdü beni tuvalete ayakta tek başıma yürüyemedim ama hergün daha iyi oluyorsun. Hatta eşime beni eve sen kucağında taşıcaksın yürüyemiyorum demiştim ilk gün. Ama kendim çıktım merdivenleri yavaş yavaş yani çabuk iyileşiyor insan hiç korkma :) hastanenin yaptığı estetik dikiş mi hiçbir fikrim yok sormak aklıma bile gelmedi ama kendiliğinden dökülüyor onu biliyorum.
0 oy
(881 puan)
Meryem ana otunu nasıl kullandın canım bende kullanıcam da tam olarak nasıl kullanılıyo
(93 puan)
Bana arkadaşım yaptı saolsun. Sancıların başlayınca otu suya bırakıyorsun sonra okunması gereken sureleri okuyorsun doğum bittikten sonra da sudan alıyorsun bu şekilde yapılıyor netten araştırabilirsin detaylı şekilde anlatımı bulabilirsin.
0 oy
(50 puan)
Egzersizlere kaçıncı ayda başladınız? 
(93 puan)
Son ayımda başlamıştım. Ama sizin sağlık durumunuz el veriyorsa doktorunuza danışarak daha erken de başlayabilirsiniz.
(50 puan)
Çok teşekkür ederim cevap için
0 oy
(29 puan)
Cnm bende şehir hastanesine gidiyorum doktorun kim acaba bide dikiş attıkları zman hisediyormusun yada kestikleri zman hep bunu merak ediyorum ve bizimde doğumumuza çok az kaldı 
(93 puan)
Doktorum Mustafa Altundağ idi hep ona gittim ama korona çıkınca ona hiç randevu bulamadım ne yazık ki. Hangi doktora randevu bulduysam ona gittim öyle olunca. Zaten doğumunuzu ebeler yaptırıyor normal ise. Sezaryene de doğumhane katında kim varsa o giriyor. Özel doktor seçme şansınız yok. Dikişleri ve kesiyi hiç hissetmedim acımadı uyuşturuyorlar çünkü korkma canım.
0 oy
(36 puan)
Doğumunuzu ne zaman yaptınız? Bu pandemi sürecinden öncemiydi
(93 puan)
Geçen hafta salı günü doğum yaptım canım. Korona günlerinde doğdu  bebeğim. Bütün önlemleri alıyorlar içiniz rahat olsun. Maskeyle doğurdum :)
0 oy
(14 puan)
Peki virüs nedeniyle iki kişilik odalarda tek kişi mi yatiriyorlar yoksa yine iki hasta aynı odada mi kaliyo
(93 puan)
Onu tam bilemiyorum. Sancı odaları tek kişilik sancı çektiğin odada doğumun oluyor. Ebem sana serviste tek kişilik oda ayarlicam sen bunu hak ettin dedi bana saolsun o şekilde tek kişilik odada kaldım. 2 kişilik odalarda yine 2 kişi kalınıyordu muhtemelen çünkü boş odayı zor bulduk.
(14 puan)
Sezeryan olucam nasipse bayagidirda gitmiyorum doktorum ben giriyorum demişti ameliyata ama virüs falan yoktu o zaman acaba şimdiki sistem nasıl kim olursa mi bilginiz var mi
(93 puan)
Hiç bilmiyorum onu. Ama yüksek ihtimal hangi doktor varsa o yapar çünkü nöbet sistemi ile çalışıyorlar hastanede. Hergün her doktor olmuyor diye biliyorum.
0 oy
(206 puan)
Canım Allah bagıslasın bebeğini sancı çok zor bılırım Allah bizimde kazasız belasız kucagımıza verır inşallah
(93 puan)
Amin teşekkür ederim canım. Siz de sağlıcakla kavuşun evladınıza inşalah. Evet sancı doğum kolay değil kesinlikle sabır sukünet ve teslimiyet hepsini beraber yapmayı gerektiren bir eylem. Ama inanıp Allaha ve onu mükemmel şekilde yaratan bedenine güvendiğin zaman öyle bir kolaylık veriyor ki Rabbim şükürler olsun. Zaten öyle olmasaydı kimse doğum yapamazdı yeryüzünde.
(206 puan)
Aynen cnm Allah kolay gecırmeyı nasıp etsın hepımıze

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 749 göst.
0 oy
4 cevap 316 göst.
10 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Bsr0103 (190 puan) sordu
+1 oy
5 cevap 504 göst.
5 Eylül 2022 Doğum kategorisinde Ahsam (63 puan) sordu
+3 oy
11 cevap 731 göst.

650,342 soru

3,424,644 cevap

4,256,841 yorum

183,781 üye

...