0 oy
1,782 göst.
Doğum kategorisinde (1,100 puan)
9 ay sonrasında en kolayı doğummuş. .

Bu yazıyı yazabildiğim için Rabbime hamd olsun. 

Arkadaşlar normal doğum korkusu olanlara bikaç nacizane tavsiyem olacak .

Öncelikle benim kadar tatlı canlı birisi yaptysa herkes yapabilir bunu belirtmek isterim.Düsunün ki babam ve bütün ailem hatice biz sana hiç güvenmiyoduk dediler :)

Ama siz kendinize güvenin yeter ..

Benim gebelik 24 hafta sonrası riskli idi .erken doğum bekledik her gün . Bebeğin kafası asagidaydı ilaçlar iğneler derken önce 36 hedefini sonra 38 hafta hedefini yakaladık çok şükür.  

Ama 38 den sonra da ne belirti ne sancı hicbirsey kalmadı.  Hatta 40 haftaya 2 gün kala muayene oldum 2 hafta daha rahat gelmez dedi doktor . 

Neyse tabi ben çok üzüldüm çünkü son dönemde olanlar bilirler ki agırlasms ve ağrı içinde bir vücutla bir gün bile geçirebilmek oldukça zor .

Gece idrara uyandım yine nisan bekleyerek ama hicbisey yoktu .yattim bi saat sonra sanki birisi beni uyandrdı ama çok sıkışık hissediyordum kendimi tuvalete atar atmaz sıcak bişeyler akmaya başladı benden altıma yapıyorum sandım önce ama daha 1 saat önce yapmıştım o olamazdı .

Suyum geliyordu epey yogun bi şekilde.  Eşimi ablami uyandrdm doğruca gittik hastaneye acilde muayene yapıldı 3 cm ile yatsa geçtim .5 gibi yattim ama 12 de doğum oldu . 

Simdi bikaç öneri vereceğim .

Öncelikle odanzda belden aşağınzı sıcak suyla yıkama şansınz varsa muhakkak yıkayın . Bu açılmayı hızlandryor. .

Sancılarınız geldikçe yatakta değil ayakta çekin ve tuvalette oturur gibi çömelme hareketi yapın buda sizi doğuma hazırlıyor .

Suni sanci verilmediğini müddetçe can alıcı ağrı yok adetin biraz fazlası ki adet sancısı uzun sürer bu iki dk sürüyor en fazla sancı bittiğinde güzelce nefes alın ve kendinizi rahatlatn. Maske takma derdi var ben o yüzden camdan bakıp güzelce temiz hava çektim içime.. sizde öyle yapın . Doğum anında sancı olmadıkça ıkınmayn sancı gelince de kaka yaparmscasina ittirin. Birde nefesinizi güzel kullanmayı bilin diyafram nefesi kullanırsanız çok daha yeterli bi nefes olur aklınızda olsun . Bağırıp nefesinizi tüketmeyin arkadaşlar bi zaman sonra o nefes artık yetmiyor çünkü :) 

Aklıma gelenler bunlardı devlette doğum yaptım soru sormak isterseniz sorabilirsiniz ..

Hepiniz sağlıkla doğurun inşallah .. 

 
Gebelik haftası 40+0 da doğdu

27 Cevap

0 oy
(507 puan)
Allah analı babalı büyütsün inşallah çok çok güzel yaşları olsun sizlere bana da oğlum da hiç.  Boşuna suni sancı çekme hrpimiz çektik olmadı seninkide olmaz sezeryan işte diyolardi  şansımı denedim normal oldu
-Reklam-
0 oy
(6 puan)
Allah Razi olsun o kadar güzel anlatmışsınız ki benim için motive edici oldu. 38+3 günlük bebeğim çarşamba günü nişanım geldi ve açılmam olmadığı için eve gömderildim. Sabır ve dua ile bekliyorum. Normal doğum olacağı için çok korkuyordum bu yazı öyle iyi geldi ki tekrar tekrar okuyup kendimi iyi hissedeceğim Allah ım hayırlı sağlıklı evladınızla eşinizle mutlu hayat nasip etsin tekrar teşekkür ederim
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(1,100 puan)
İnanin korkulacak bişey yok . Bunu da laf olsun diye yazmadım buraya . Bide ebem bana benim doğumumun zor olduğunu söyledi üstelik demek ki normalde daha da kolay . Benim bebeğimn yüzü ters geldi ve bi kat kordon dolanmstı buna rağmen kolaydı . Sancı aşaması da gelip geçiyor adetin biraz fazlası ve Rabbim öyle güzel ayarlıyor ki sancı çekiyosun iki dk ama sonra gücünü toplaman icin kesiliyor sancı . İnşallah suni sanciya gerek kalmadan güzel doğumlarn olsun ..
0 oy
(367 puan)
Maşallah canım moral oldu bize de çok sağol allah bizede böyle dogumlar nasip etsin inşallah sabırsızlıkla bende her gece bekliyorum artık rabbim hepimizi kolay kurtarsın inşallah
(1 puan)
Allah analı babalı büyütsün inşallah. Kaç kilo doğdu bebeğiniZ
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(367 puan)
İnşallah Allah razı olsun canım Allah kolaylık versin hepimize ilk olunca ister istemez hem heyecan hem korku hepsi birbirine karışıyor :-)
(1,100 puan)
Allah razı olsun 3560 gr doğdu teyzesi. Rabbim herkese nasip etsin güzel bir doğum ..
0 oy
(394 puan)
Oyy maşallah ne güzel ben hiç 40 haftayı görmedim iki doğum yaptım ikiside 32 haftalık doğurduğum inşallah bu sefer erkek ve 40 haftalık olur tek duam bu sağlıklı ve hayırlı olur inşallah Rabbim bebeğini analı babalı büyütsün inşallah 
(1,100 puan)
Ayy amiiin vakitlice gelsin minnak beyimiz :)
Çoook kolay bir doğumun olsun inşallah .
0 oy
(1,022 puan)
Bende tatlı canlıydım hesapta annem hiç güvenmemişti ama belli de etmedi ama bende 39+3 de dediğiniz gibi oluyo sancılar öğlen gittim akşam 5 buçukta doğurdum son 2 saatte suni sancıda vermişlerdi korkulcak bişey değil normal doğum
0 oy
(10 puan)
Devlette doktor yanınızda oluyor mu? Ebeler mi doğurtuyor? 
0 oy
(617 puan)
Yaa içimi rahatlatdin canimçok şükür sag salim bebegine kavuşdun darisi bizim başımıza onşAllah bende 40+0 haftadayim ama daa tik yok benik oglumda gelsin artik inşAllah kolay dogum nasip etsin rabbim herkese peki kesik yada dikiş falan oldumu canım
(1,100 puan)
Açılmam tam olduğu halde malesef oldu evet .. bebegimin yüzü ters geldiği için pldu ama normal şartlarda olmazdı .. yine de kolay Rabbim sana da kolay nasip etsin ..

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 119 göst.
21 Nisan 2021 Doğum kategorisinde Mrs.46 (37 puan) sordu
0 oy
3 cevap 190 göst.
1 Mart Hamile Kalamama kategorisinde Zehra Onater (26 puan) sordu
0 oy
0 cevap 102 göst.
+1 oy
6 cevap 369 göst.

655,515 soru

3,444,734 cevap

4,279,198 yorum

185,204 üye

...