0 oy
334 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (828 puan)
Merhabalar 2li tarama testi down sendromlu olup olmadığınamı bakılıyor Bi tek. Ne olursa olsun kabulüm. Yaptırma taraftarı değilim ama fikrinize ihtiyacım var. Sizler ne düşünüyorsunuz? 
Gebelik haftası 6+6

7 Cevap

0 oy
(217 puan)
Ben 2 li 3 lü 4 lü test yaptırmadim direk fetal dna testi olan harmony testini yaptirmiştim.kanimi alip yurt dışına gönderdiler 12. Haftada hem cinsiyet ögrendim hemde kızımın saglikli oldugunu. Siz zaten kabulüm diyorsunuz bence kararinizi vermişsiniz.  Benim kabulüm degildi eşimde sizin gibi düşünüyordu. Yanlız down sendromu öyle basit bisey degil. Bu çocuklar diger insanlar gibi okula gidemez meslek sahibi olamaz evlenemez özel ilgi ve egtim verseniz bile bunu yapamaz. Üstelik en fazla 40 yaşina kadar yaşarlar. Bugun yaşatmak istediginizi üstelik henüz et parçasiyken daha küçüktür şimdi emek verdikten zaman gecirdikten baglandiktan sonra Allah korusun ölümüne sahit olmak bile bile buna lades demek ben yapamam. Tabi bu da benim kararım.sizin karariniza da saygi duyarim.
(828 puan)
Basit olarak görmüyorum zaten. Ama Allahın verdiği canı Allah alır. Onun canına bile bile ben kıyamam.  Derdi veren Allah dermanınıda verir elbet. Bide şöyle bir durum var benim kardeşimede down sendromlu dediler. Doktorlara göre engelliydi. Annem aldırmaya kalsa sapasağlam çocugun hayatına son verecekti. Bunun vebalide var. Böyle uzayıp gider korkularım. Kıyamam Rabbim neyi nasıl Nasib ederse kabulüm. Buda benim düşüncem :)
(217 puan)
Tabi o da olabilir. Bende emin olmak için fetal dna testi yaptirdim.digerlerinle kesinlik yok çunkü. Biraz pahali olabilir ama içinde ama bırakmayan test kesin sonuç.
(1,192 puan)
Kaça yaptırdınız o testi acaba Türkiye'siniz demi
(217 puan)
3500 tl ye yaptirdim.  Tabiki türkiyedeyim. Gittigim özel hastane yönlendiriyor seni. Kan veriyorsun sonuçlari yurt dışina gönderiyorlar.
(217 puan)
Ağzına sağlık düşüncen çok doğru bende seninle aynı fikirde yım ve asla yapmayı düşünmem
-Reklam-
0 oy
(1,192 puan)
Bende yaptırmadım canım zaten % 100 garantisi yok boşuna canını sıkma o zaman canım ilerde detaylıya girmeyi düşünüyorum sadece Allah nasip ederse
(828 puan)
Detaylı dediğin renkli ulturason değilmi?
(1,192 puan)
Evet canım
(828 puan)
Teşekkürler. ❤️
(1,192 puan)
Rica ederim
0 oy
(83 puan)
Sadece dowm sondromu değil bende yaptırdım. Kemik ölçümü de doktor bana vücut kemik Kerim gelişimi enseden omurgaya kadar falan. Yaptırmak da fayda var doğum dan sonra hemen tedaviye başlamak en iyisi hazırlıklı olursunuz doğum dan sonra doğum psikolojisi bide aksi bı durum ikisi ağır gelir insana. Hayırlısı ile inşallah alırsın kucağına sağlıklı bir şekilde
0 oy
(3,568 puan)
Yaptirmayabilirsiniz sadece tahmin ediyorlar kesinligi yok
0 oy
(13 puan)
Dün gittim tarama için sadece ense kalınlığını olcturdum tarama yaptirmadim. Kagit imzalatiyorlar riskleri okudum kabul ediyorum diye. Ense kalınlığı iyi cikarsa teste gerek oldugunu düşünmüyorum 
0 oy
(713 puan)
cnm hem donw sendronlumu dıe hemde 2 hastalık daha bakıyorlar yanı tedawısı olmayan 3 hastalığa bakıyorlar eger tum testsler sonucu %100 cıkarsa dewlet alfrman ıcın kagıt werıyor acıkcası bnde yaptrmıcktm ama haberlerde etrafta bazen goruyor duyuyoruz hasta yawrularımızı caresı olmayan dert wermesın rabbım ama bunu bile bile dogurmakta nekadar saglıklı bı omur o ewlat cekıcek o acıyı hastalııgı bizler olunce ne olucak kım nekadar bakıcak annelık duygusunu tadalım dıe ewlatlarımıza cektrcek oldugumuz bencillik pekı. bunu tabıkı down sendromlu ise soylemıyorum onun bı nebze zararı yatalak olarak yok ama kı Allah koruusn bıze bıse olsa kim bakıcak gıne down sendromlu bı nebze ama dıger hastalıklar daha agır cocuk hep yatakta rabbım korusun bu bnm dusuncem herkese saygı duyuyorum cnku bn 30 esım 45 yasında bnm arkamda bana weya bebegıme bakcak kimse yok dogumda bile yalnız olucam bize bıse olsa ewladım ne olcak rabbım cok buyuk ama herseyı dusunmem lazım duysallıkla olucagını sanmıyorum annelik ıc gudusu o bnm yawrm ne olursa olsun aldırmam pekı o cocugun cekceklerı acı bı omur wıcdan azabı... kımse ustune alınmasın nolur bu bnm dusuncem cnku aile olarak Eksıgz bız kıme nezaman ne olucagını da rabbım bılır sag salım saglıcakla alalım ewlatlarımızı kucagımıza amınn
(828 puan)
Amin. Açıklamanız için teşekkür ederim.
0 oy

Aşağıdaki yapılar değerlendirmeye alınır;

  • Kalp aktivitesi, bebek hareketleri
  • Plasenta(bebek eşi) lokalizasyonu, bebeğin içinde bulunduğu su miktarı
  • Baş-popo mesafesi ölçülerek büyüme takibi
  • Kafa-gövde bütünlüğü
  • Kafa kemiklerinin oluşumu ve  kafa içi yapılar
  • Ön ve arka vücut hatları
  • İki kol ve iki bacağın gözlenmesi
  • Mide, idrar torbası

Ense Kalınlığı(NT): Bu haftalarda  bütün bebeklerin ensesinde, cilt altında fizyolojik olarak milimetrik bir sıvı birikmesi vardır. Bu sıvının kalınlığı ölçülür. Bu kalınlıktaki belirgin artış hem kromozomal hem de yapısal bozukluk riskini yükseltmektedir. Yine de artmış ense kalınlığı olan olguların çok önemli bir kısmı normaldir. Bebeğin büyüklüğüne göre ense kalınlığı sınır değeri değişmekle birlikte 3.5 mm ve üzeri bu haftalar arasındaki her bebek için artmış bir ölçümdür.

Burun kemiğinin varlığı: Down sendromlu bebeklerin yaklaşık yarısında burun kemiği ya hiç gelişmez ya da az gelişir.

Duktus venozus :Göbek kordonundan temiz kan getiren damarın, kalbin sağ kulakçığına gelmeden önce bebek karaciğeri içinden geçen bölümünün renkli doppler kullanılarak incelenmesi.

Ultrasonografinin ardından aynı gün İkili Test için anne adayından kan alınır ve plasentadan salgılanan serbest hCG ve PAPP-A adlı iki hormon seviyesi ölçülür.

Down sendromu ve sık görülen diğer kromozomal bozuklukların taranması için, yukarıdaki ultrasonografi bulguları, ikili test değerleri ve anne yaşı bir bilgisayar programında birleştirilerek bu hamileliğe özel bir risk değerlendirmesi yapılır. Bu değerlendirme sonucu anne adayı, alınan sınır değere göre yüksek ya da düşük risk grubuna ayrılır. Bütün verilerin birleştirildiği bu teste Kombine Test denir.

Eğer yüksek risk grubuna giren bütün anne adaylarına kesin test (Amniyosentez-CVS) uygulayabilirsek,  Down sendromu olan bebekleri %90-95 oranında saptamak mümkündür. Unutmamak gerekir ki bir bebekte Down Sendromu olup olmadığını %100 bilmek istiyorsak mutlaka bebeğe ait bir hücre alıp genetik labratuarında incelememiz gerekir. Bu da ya bebeğin çevresindeki sıvıdan örnek alarak (amniyosentez) ya da plasentadan (bebek eşi) biyopsi(CVS) yapılarak mümkün olmaktadır. Her iki girişim de belli oranlarda bebek kaybı riski taşıdığı için, sadece artmış risk grubuna uygulanmalıdır.

Internette bununla alakali cok bilgi var okuyup bakabilirsin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 348 göst.
0 oy
3 cevap 335 göst.
0 oy
7 cevap 450 göst.
0 oy
1 cevap 214 göst.
30 Mart 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Smyyeftm (717 puan) sordu

651,140 soru

3,427,777 cevap

4,260,365 yorum

184,036 üye

...