0 oy
399 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (1,264 puan)
kapalı
Hamileliğimi öğrendiğimde evde yoğurt yapma denemelerim de başladı. İlk denemelerim şaşırtıcı şekilde başarılı ve lezzetliydi, sonrakiler hiç bir şekilde yoğurda dönüşmemeye başladı. Nerede hata yapıyor olabilirim? Fikriniz varsa yazar mısınız?

-Güvenilir açık süt bulamadığım için pastörize şişe süt alıyorum. 
-15 dakika ısıtıyorum. (kaynatmaya ihtiyaç duymadım.)

-Biraz soğuyunca kavanoza boşaltıp büyük marketten aldığım toz mayadan döküp karıştırıyorum. (İlk maya yapacak yoğurt olarak minik probiyotik yoğurtlardan denedim, yoğurdum sündü. Normal hazır yoğurt kullanılabilir mi?)

-Kavanozu sarsmadan fırına koyuyorum kapağı açık biçimde.

-4 saat sonra buzdolabına alıp kapağını kapatıyorum. 

Ne yoğurt olmuş, ne süt olarak kalmış acayip bir şey oluyor. Yoğurt olsa da kıvamı sulu olsa ayran yapacağım o da yok. Yazık oluyor sütlere. 
Gebelik haftası 15+4
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

6 Cevap

0 oy
(3,487 puan)
Pastörize zor gerçekten. Bende bebek için ek gıdaya geçişte pastörize yapardım. Tutturması zor gerçekten. 
(2,606 puan)
Hazır market sütünden yoğurt olmaz . Faydası da olmaz zaten
(1,264 puan)
Kutu uht süt değil, günlük şişe süt kullanıyorum.
(2,606 puan)
Sonuçta hazır market sütü onlardan yoğurt olmaz
(1,264 puan)
Sağolun.
(2,606 puan)
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
(687 puan)
Bizde kendimiz yaparz hp ama sizinkiyle alakasi yok cokta guzel olur kasik kasik.süte maya koyuldugunu ilk sizden duyuyorm bn
(1,264 puan)
Hazır toz maya katıyorum. O da yoğurt mayası.
(2,333 puan)
Canım onu dikkatli okudun ku ilk az süre katı 6 saat bekleyip masayı hazırlıyorsun ve daha sonra yoğurta katıyorsun diye biliyorum
(1,541 puan)
Hazir toz mayalar satiliyor marketlerde onlardan bahsediyor.
(2,333 puan)
Probiyotik tox mayalar var onlardan farklı mı
(1,264 puan)
evet onlardan. Ama iki farklı marka denedim. Birinde sadece toz dökülüyor süte. Birinde tozu sütle ve yoğurtla açtırıp mayaya dönüştürüyorsun. Genelde tam talimatlara göre yapıyorum.
0 oy
(153 puan)
Pastorize süt dışında süt bulmaya çalışın tavsiyem ama bulamadığınız dönemde ısı kaybından dolayı yoğurdunuz tutmuyor olabilir ortam ısısına bağlı fırın ısınızda düşebilir veya sütünüzü ısıtırken sıcak veya soğuk kalıyor olabilir eski yöntem sararak deneyebilirsiniz maya olarakta bir önceki yoğurdunuzdan alarak kullanın sünme olayı da geçer 
(1,264 puan)
Sarmayı deneyeceğim teşekkürler. Fırını da ısıtmıyordum, etkisi olabilir.
0 oy
(1,541 puan)
Toz mayayi bosver. Ilkini yoksa hakiki yogurtun normal market yogurdundan mayala. Sutu isit, dakika soyleyemem ama serce parmagini yakmayacak sicaklikta olacak. Ben parmagimla bakiyorum sicakligina... sonra kavanoz veya tencere neyde mayalayacaksan icine kasikla bir kac parca yogurt koy, sangir sungur karistirmana gerek yok. Mesela tencerenin bir yerine 1 kasik yogurdu sok, ufak daire ile kasiğini döndür cikart... firina aksamdan koy, firinin kapagi kapali olsun, tencerenin, kavanozun agzi acik kalsin sabaha cikart. 4 saat yetmez. Ben istanbuldayim evim, mutfagim vs soguk degil eger soguk bir yerdeysen yogurtu koymadan once firini dusuk isida biriki dk calistir isisi kirilsin, sicak olmasin ama firin, sadece cok cok az bi iliklik olsun. Evin soguk degilse gerek yok. Sonraki sutu de bu yogurttan mayalarsin, giderek guzellesecektir.

Ben bu sekilde yapiyorum. Gayet de guzel oluyor.
(1,264 puan)
Çok teşekkür ederim. İşte kesin kaçırdığım püf noktalar var, onları çözersem olacak. İnanıyorum kendime :D
(1,541 puan)
Hahah tanbii ki yaparsin. Ben söylediğim sekilde yapiyorum hep de oluyo. Bi de yogurtu firindan cokarttiktan sonra hemn kasik sokma, at buzdolabina birkac saat dinlensin, sogusun. Dene bakalim olacak mi ben de merak ettim
0 oy
canim yontemin yanlis pastorize dogru beslenme uzmanlari bile acik sut onermez ben kaynatiyorum cunku ilik olunca tutmuyor bnm denemem de kaynatip iliyinca bir kasik yogurt mayalayip yatarken uzerine ortuyorum sabah kalktigimda gazir oluyor o sekilde dolaba kaldiriyorum yani oyle 3 saat bekle 4 saat bekle dolaba koy tutmayan seyi dolaba koysan da fayda etmez once tutmus olmali. bir digeride yogurdun tutmadiysa kaynay kaynayinca limon yada sirke dok beynire donustur onu dokme canim..
(1,264 puan)
Pastörize olunca kaynatmama gerek yok, ısıtsam olur diye düşünmüştüm. Evet gerçekten baştan tutmayınca saatin önemi kalmıyor :) Sağolun.
Dediğinizi yaparsam lor peyniri gibi mi olur?
olur yani ben tutmayani oyle yapiyordum. kaynatmak soyle saatlerce degil sadece iyice isinmasi, aslinda gerek yok dediginiz gibi lakin oyle tutmuyor
0 oy
(3 puan)
Ben doğal sütten yapıyorum sütü pisiriyorum sonra ılımasini bekliyorum 5 litrelik önceki yaptığım yoğurttan 3 4 kaşık ayırıyorum onunla karıştırıyorum sonra üstünü iyicene örtüyorum 6  7 saat sonra açıyorum oluyor  hazır yoğurttan da yapılabilir ama sütün ılık olması ve üstünün örtülü olması gerekiyor.
(1,264 puan)
1 litrelik sütlerle deniyorum, 5 kilodan yaparsam da tutmazsa oturup ağlarım :)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 556 göst.
11 Ekim 2020 Hamilelikte Beslenme kategorisinde YgmrDemir (64 puan) sordu
0 oy
5 cevap 279 göst.
25 Kasım 2022 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Meleni (1,624 puan) sordu

648,891 soru

3,419,224 cevap

4,250,342 yorum

183,414 üye

...