0 oy
363 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (530 puan)
kapalı
Karnimdada surekli hickirirdi simdi doğalı 5 gun oldu gun icinde 4 5 kez hickiriuo ve uzun suruyo 5 dk kadar
Kapatılma nedeni: Bebek bakım bölümüne sorabilirsiniz

6 Cevap

+1 oy
(1,316 puan)

Yerim ben onu yaa sağlikla büyüsün inşallah benim annem miğdesi buyuyo derdi ondanmi bilmem ama <3

(530 puan)
Bizimkilerde oyle diyoda cok hıçkırıyo uzun suruyo bide
-Reklam-
0 oy
(1,745 puan)
bende yeni doğum yaptim hiçkiriyor ama o kadar sik değil
(530 puan)
Kac kilo canim seninki
(1,745 puan)
3200 grm canim aenimki kaç
(530 puan)
3855 gram canım
0 oy
(3,487 puan)
Benimde çok hıçkırırdi. Midesi büyür der eskiler.. Ama hava tuttukları için oluyor diye okumuştum sanırım ben. 
(530 puan)
Bebeğinizin kilosu nasıl cok.hickiran bebekler cok istahli olur diye duymuştum
(3,487 puan)
İlk çocuk karnımda nasıl hıçkırırdi hatırlamıyorum ama doğunca çok du. Kilosu 3230gr doğdu. 10 yaşındaki gayet iştahlı bir çocuk.. Hele sevdiği yemek olsun tabaklar bakar ona az mı koyduk diye :) sabah kahvaltıda aşama ne yiyecez der. Onunla mı alakalı bilmem ama istahsiz olduğu dönemleri oldu. Ben hiç eline tablet telefon vermedim. Salonda yemek yemeyi bıraktk TV olmadan yiyoruz. Kilosu da boyu de iyi.

Bu ikinci gebeliğim bu karnında çok hıçkıriyor. Anne karnında hıçkırık akciğerler geliştiği için miş.. Bizimki baya hıçkıriyor. Bende bu iştah olayını duydum dedim ki yandım evde aşçı gibi sürekli yemek yapıcam galiba
0 oy
(955 puan)
Benimde karnimda günde 4 5 defa hıçkırırdı şimdi 53 günlük gene aynu şekilde uzun hıçkırıyor emziriyorum hemen geçiyor 
0 oy
(1,705 puan)
Benim bebegim 15 gunluk surekli hickiriyo annem buyuyo diyo ama bilemiyorum
0 oy
(35 puan)

Bebeklerde Hıçkırık Konusunda Pratik Bilgiler

Bebekler neden hıçkırır?

Hıçkırığın sebebi karın boşluğu ve göğüs boşluğu arasındaki diyaframın kasılmasıdır. Yeni doğan ve daha büyük bebeklerin sıklıkla hıçkırması normaldir ve sindirim sisteminin gelişiminin yolunda gittiğini gösterir. Bebeğin beslenirken çok fazla hava yutması, doyması veya gazının olması hıçkırığa neden olur.

Bebeklerde hıçkırık nasıl geçer?

Hıçkırık bir reflekstir, bu nedenle hıçkırığın kesin olarak bir çözümü yoktur fakat denenebilecek yöntemler vardır. Hıçkırık tuttuğunda bebeği emzirmek ve sonrasında bebeği dik tutarak sırtına masaj yapmak hıçkırığı geçirebilecek yöntemlerden biridir. Hıçkırığı önleyebilecek bir diğer yöntem ise bebeğin tek seferde çok fazla süt emmesinin önüne geçmek ve sık sık az az emmesini sağlamaktır. Bebeğe az miktarda su içirmek de çözüm olabilir fakat yeni doğan bebeğe su vermemek gerektiği unutulmamalı, su verme yöntemine bebek yeterince büyükse başvurulmalıdır.

Bebeklere ne zaman su verilir?

Su, yetişkinler gibi bebekler için de oldukça önemlidir fakat ilk aylarda bebekler su içmemeli yalnızca anne sütü veya formül mama ile beslenmelidir. Uzman görüşü bebeklerin ilk altı aydan sonra su içmeye başlaması yönündedir. İlk altı ay anne sütü ve formül mama ile sıvı ihtiyacı zaten karşılanan bebeğe su verilmesi bebeğin mama ve anne sütü isteğinin azalarak yeterli besini alamamasına sebep olabilir. Ek gıdaya geçildiği dönemde ise bebeğin yemeklerden aldığı su miktarı azalacağı için su ihtiyacı artacaktır bu nedenle su vermeye başlamak için en doğru dönem ek gıdaya başlanan 6. aydan sonraki dönemdir. Bebeğe verilen suyun kaliteli ve temiz olması sağlığı için oldukça önemlidir.

Bebeğe ne kadar su verilmelidir?

Bebeğin su ihtiyacını bebeğin boy ve kilosu, aldığı besinlerin su miktarı, aldığı anne sütü ve idrar miktarı belirler. Yaş arttıkça su ihtiyacı da artar. Yeni doğan bir bebeğin günlük su ihtiyacı 375ml iken bu miktar bebek 1 yaşına geldiğinde 750 ml olur. Suyun yemek sırasında verilmesi uygundur sonrasında da bebeğin susamış olup olmadığı ve su içme isteği mutlaka kontrol edilmelidir.

Bebeğin yeterli su içip içmediği idrarından anlaşılabilir. Bebeğin günde 5 veya 6 kere bezini ıslatması, 2 yaştan sonra günde 4 veya 5 kere tuvaletini yapması yeterli su aldığının göstergesidir.

Bu yazı çocuk gelişim sitesi ÇocukluDünya iş birliği ile hazırlanmıştır. Unibabynin sayfasından aldım


İlgili sorular

0 oy
4 cevap 615 göst.
0 oy
13 cevap 884 göst.
11 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
2 cevap 430 göst.

651,160 soru

3,427,873 cevap

4,260,451 yorum

184,041 üye

...