0 oy
1,115 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (114 puan)
Normalde bı paket içiyordum günlük şimdi 7-8 tane içiyorum bırakamıyorum biliyorum çok zararlı ama olmuyor vicdan azabı çekiyorum benim gibi olan var mı bebeğime bişey olmaz inşallah :(
Gebelik haftası 15+2

44 Cevap

0 oy
(78 puan)
Ben de sigara kullanıyordum,  hamile olduğum an paketi çöpe attım. Zorlanmadım mi çok zorlandım  uzun bir süre evden çıkmadım çıkarsam dayanamam alırım diye. Eşim kesinlikle evde sigara içmedi bu süreçte eve paket dahi getirmedi. Evet çok zor ama bebeğimin sağlığından daha önemli değil. Kararlı olmak çok önemli şuan 33 haftalığiz eşim ara ara içiyor evde ama inanın artık canım asla istemiyor.  Umarım en kısa sürede siz de bırakabilirsiniz zor ama kesinlikle imkansız degil bebeğinizin sağlığı için.
-Reklam-
0 oy
(391 puan)
Kız bende 15+2 yim bırakamıyorum önceden belki 1.5 paket ,2 paket içiyordum şimdi 7 tane 10 tane arası değişiyor herseyden tiksindim sigaradan tiksinemedim.
(114 puan)
Bende senin gibiyim napcam bilmiyorum. Çok üzülüyorum her ictigimde Allah'ım inşallah tiksiniriz
(391 puan)
Kız kocamdan tiksindim sigaradan tiksinemedim vallahi ya napcaz bilmiyorum
0 oy
(167 puan)
İlkokuldan beri sigara içen biri olarak ben bıraktıysam herkes bırakır diyorum çünkü her zaman söylüyorum Rabbimin bir mucizesi bebeğim bana şükürler olsun ki mucizem gerçekleşti hiç ummadığım anda beklentim tamamen bitmişken testim pozitif çıktı ve şuan 10 haftayı bitirdik. Test yaptığım gün dışarı çıkmıştım sürekli aldığım gibi denemekten ne çıkar diye testi aldım sigaram yoktu bir pakette sigara aldım eve geldim bir tane içtim hemen sonra idrar testini yaptım o çift çizgiyi görünce elim ayağım birbirine dolaştı inanamadim eşimi aradım hemen gelirken yeni test almasını istedim o kadar umudum yokki yanlış diye düşündüm hep ama o geri.kalan 19 sigaradan bir tane bile içmedim kesinleşince sigara tamamen çıktı hayatımdan öyle bir sigara bağımlılığım vardı ki sigara için oruç bozduğumu bilirim sigara için ağladım anlatsam çok yani ama şuan içilen ortamda bile dursam bebeğim etkilendi ona bişey oldu olacak endişesi içinde hep kaçıyorum sigaradan sizde onun için ona kıyamayıp içmeyin en azından tiksinme falan değil mesele kafanızda bitirip iradeniz ile bırakacaksınız sonradan alışınca zaten kokusu bile boğacak sizi evladınız için bu kadarını yapabilirsiniz bence 
(114 puan)
İnşallah dua edin.. bırakacam inşallah  çok teşekkür ederim
(167 puan)
İnşallah bırakırsınız en içten dileklerimle söylüyorum bunu
0 oy
(2,606 puan)
Sigarayı bırakmak senin elinde içip içip vicdan azabı yapıyorum bebeğime zararı olur mu demen çok saçma
(114 puan)
Evet farkındayım çok saçma. Ama bağımlı olan anlar
0 oy
(44 puan)
Sigaradan daha zehirli olan insanların tepkileri hamilelikte karışmaları hamileyi düşünmeden konuşmaları daha zararlı ben hamileykende lohusaykende günde 1 paket içtim bebek şimdi büyüdü yaşıtları arasinda gelişimi maksimumda ALLAH a bin şükür ki sağlıklı 2 kezde kanseri yendim onkoloji tedavilerimden sonra yinede sigara içtim asla vicdan azabi duyma seni sigara icircek kadar yaşama mutluluğu vermeyenler rahatlığını saglamayanlar vicdan azabı olsun. Sigara kanserde yapmıyor asıl kanser bazı insanlar
0 oy
(64 puan)
Bende aynı bırakamadım cok denedim tek tük ama keşke hiç olmasa
0 oy

düzenledi
Sana tavsiyem içtiğin sigaraları tam icme bitmeden söndür. Oyle oyle azaltacaksin ve canin istemeyecek belli bir sure sonra.
(114 puan)
Teşekkur ederim sağolun
Rica ederim canım.
0 oy
(139 puan)
Bende 11 haftalık hamileyim haftada bir yada iki tane içiyorum. İlk bebeğimde hiç ağzima sürmedim. Bu ikinci gebeliğim umarım daha içmem.
0 oy
(241 puan)
Ya canim icme.bak sigara her zaman her yerde var.amma bir bebeye sahib olmak o kadar zorki.inanki kac bebeyimi kayb etdim.onlari geri getirmek mumkun diyil.amma sigarayi her zaman bulursun.inan o kadar anne var ben dahil her yediyimiz yemeyi dahi sorguluyoruz zarari varmidiye.biliyorum zor amma amma basara bilirsin.ben içdim cocugum saglam diyenlere aldirma.her bunye bir diyil.
0 oy
(1,161 puan)
Bir de su içti bişey olmadı, bu içti bişey olmadı diyenler var ya gerçekten çokça şaşırıyorum. Anlıyorum bırakamıyor olabilirsiniz, hatta bağımlılık derecesinde olabilir. Benim gözümde diğer bağımlılıklar dan gerçekten farkı yok. Fakat yanınızda birinin içmesi bile hamile değilken bu kadar zararliyken bir de bunun içinizde bır insan taşırken yapılması beni çok şaşırtıyor. Bakın Allah korusun ufacık bir akıntı, kanama, sancı durumunda bile ne kadar korkuyoruz değil mi? Peki onu nasıl zehirleyebiliriz? Buna hakkımız var mı? Çünkü yapılan daha dunyaya bile gelmemiş bir insanı -evet o bir insan- zehirlemek. Bu konuda anlayışlı olamıyorum. Gebelikte çektiğim pek çok sıkıntıyı kendi cabamla ve doktorumun yönlendirmesiyle aşmak için bu kadar gayret ederken ve benim gibi bebek bekleyen pek çok insanda da bunu görürken anlayisli olamıyorum malesef. Her şey olabilir, insanın başına her şey gelebilir benim niyetim yargılamak değil ama bunun bir zehir olduğunu düşünerek bırakmaya hemen hatta bırakmaya çalışın. İçinizde büyüyen mucizeye odaklanın, onunla ilgili hayaller kurun gerekirse bunun için profesyonel destek alın. Hele bır dunyaya gelsin sağlığıyla sihhatiyle sonrasında yine sizin kararınız ama bu surecte kendinize mukayyet olmaya çalışın. Bebeğinize de size de uzun sağlıklı ömürler diliyorum.
0 oy
(17 puan)
Hamilelikten önce hep eşimle sigarayi birakmam için tartışırdik. Bende hep hamile kalinca bırakacağım derdim ama içten içe korkardim nasil birakirim diye. Sabah evde test yapip pozitif çıkınca kimse bilmemesine rağmen içmedim ve o kadar kolay oldu ki. Inan bende çok şaşırdım. Günlük en az 1 paket sigara içerdim ve sigara içmeyi çok severdim. Gerçekten hersey beyinde bitiyormuş. Canım tabiki istedi ki gece rüyalarıma bile girdi ama çok şükür biraktim. Bebeğin için kendini tut bence allaha dua et ins birakirsin.
0 oy
(11 puan)
Bende içiyorum 23 haftalık gebeyim insanın elinde değil ki
0 oy
(117 puan)
Bemde iciyorum 29 haftalık hamileyim bazen 5 tane bazen 10 tane inanki kahroluyorum Allahıma emanet  bebislerimiz 
0 oy
(30 puan)
benim kuzenimin çocuğu sigara yüzünden tek kulağı hem fiziksel hem de işitsel hasarlı doğdu çok riskli ve zararlı bir şey naneli sakız çiğne olmadı nikotin sakızı falan al onlarla  geçiştir ama kesinlikle bırak canım hem senin hem de bebişin sağlığı için
0 oy
(63 puan)
Bende ilk gebeligimde ictim hamile degilmisim gibi hic allaha sukur saglikli aldim kucagima doktora sordugumda .bebege zarar gelmesi icin 3 4 paket icecekmisinki kendi dumanindan kendin bogulman gerekiyomuski ozamn zarar olurmus.ama yinede dikkat et
0 oy
(80 puan)
Gebeliğimi ilk öğrendiğimde elimde ki paketten bi dal sigara alıp paketi eşime verdim. Bu son sigaram bi daha içmicem dedim. Son sigaradan bi hafta sonra artık bunalıma girecektim baş ağrısı sürekli sigara isteği derken çok fazla strese girdim. Derken düşük riskim oluştu kanamam vardı düşük riski, kanama, ilaçlar, bulantı derken sigarayı unuttum. Unutmakla kalmadım tiksindim hemde fazlasıyla kokusu midemi kaldırıyordu. Sizi kınamak için demiyorum ama gerekirse bi doktor tarafından yardım alın ama bırakın. Şimdiki aklım olsaydı gebe kalmadan önce bırakırdım. O düşük riski olduğu dönemler o kadar zor geçti ki tek duam evladım benimle kalsın ve hep kendime kızdım. Rabbime bin şükür şuan 15+3 çok iyiyiz.
0 oy
(588 puan)
Senin elinde olan bir şey yok ama biraz zorla kendini cnm yazık mimosa 
0 oy
(9 puan)
Valla bende içiyorum içmeyenler için demesi çok kolay hiç anlamıyorlar strese daha çok giriyorum elimde değil.  Burda kınarlar ederler âmâ anlamazlar
0 oy
(11 puan)
Canım kimseyi dinleme. Herkes biliyor nasıl zararlı olduğunu. Ben de içiyorum, denemedim, ama OSHO'nun bir anekdotu var. Denemek istersen tavsiye ederim. Bu yolla bırakan çok kişi var şahidim. Sigara içmeye giderken, paketi eline aldığında, içinden çıkarırken, dudağına koyarken, yakarken, ilk nefesi içine çekerken vs tüm detaylarını tüm yavaşlığınla ve farkında olarak yap. Hamileyken de şöyle olabilir; çektiğin nefesin ciğerlerinden damarlarından bebeğin kordonundan onun ciğerlerine dolduğunu hayal et. Ama sigara içerken asla başka bişeyle uğraşma. Asla başka bişe düşünme. Sadece sigarayı izle. Dumanını izle. Her anını farket.

Umarım faydalı olur.

Sevgiler ✋ 
0 oy
(83 puan)
Bende ayniyim canim ne yapacaz bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 262 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.
0 oy
7 cevap 241 göst.
0 oy
12 cevap 363 göst.

651,141 soru

3,427,786 cevap

4,260,371 yorum

184,036 üye

...