0 oy
494 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (329 puan)
Özür dileyerek soruyorum yine. Sadece yumurtlama döneminde ilişki olup hamile kalınca doktor neden adet gününden götürüyor ki zamanını. Bu doğru diyil. Arada iki hafta fark var. Sonra da aman bebek gelişmemiş filan falan diyolar. Anladım bilimsel olarak öyle ama gününü bilerek ilişki olunca insan bilmezmi kaç günlük olduğunu
Gebelik haftası Kaybetdim

5 Cevap

0 oy
(1,033 puan)
düzenledi

Canim o oyle dgl iste. Sen adet oldugunda eski yumurtan atilir ve yeni bir yumurta olusumu baslar. Gebelik gerceklesek yumurta. O Yumurtanin omru son adetten sonra hesaplanir. Benim 2. gebeligim bende ikisinin ne zmn oldugunu biliyorum ama dollenen o yumurtanin omru iliskiye girdigin gun degil olusmaya basladigi gundur.:) yani her hamilelik son adet gunu baz alinir yeni bir yumurtanin olusum tarihinden

(2,871 puan)
İşte bende bunu demeye çalıştım yorumumda yumurtanın yaşından hesaplanır yazdım belki anlamayabilir soru sahibi sen daha iyi aciklamissin :)
(1,033 puan)
Evt canim sende aynisini demissin. Iki farkli yol olmus insallah soru isareti kalmamistir:)
(2,871 puan)
İnşallah ☺️
Çok güzel açıklamışsınız ben de bunu merak ediyordum teşekkürler
(1,033 puan)
Guzel rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
(2,871 puan)
Bebek sadece eşinin sperminden ibaret değildi yarısı senin yumurtan. Bence kadının yumurtasının yaşından hesaplandığı için böyle. Şimdi ona bakarsak birsuru insan 38 haftada 39 haftada doğum yapıyor hemde doğal yolla başlıyor doğum. Ve sağlıklı bebekler doğuruyorlar. Koskoca tipta dünyaca kabul edilmiş biseyi sorgulamak bana saçma geliyor. Gene de 40 haftaya kdr beklersin doğumun gerçekleşmezse sezeyana almak isterlerse 2 hafta daha beklicem dersin. Ama bu seferde bebek kakasını yapar onu de yerse en az 1 ay kuvezde kalır enfeksiyondan. Sen bilirsin canım. Bu sorunun net bı cevabı yok böyle okumuştum bı yerde sadece.
0 oy

Düzenli bir adet döngüsüne sahip olan kadınlarda döllenme, son adet tarihinden ortalama 15 gün sonrasında gerçekleşiyor. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini tam olarak bilmek zor olduğu için hamilelik haftası hesaplanırken son adet tarihi esas alınıyor. Yani, hamileliğin aslında senin bu haberi aldığın tarihten 2 hafta önce başlıyor.

Gebelikte 36. hafta bittiğinde 9 ay bitmiş oluyor ve son haftaya giriliyor. Doğum 9 ay değil; yaklaşık 10 ay gibi oluyor. 40 hafta bittiğinde de 9 ay 10 gün olarak hesaplanan 280 günlük süreç tamamlanmış oluyor. Bu da 40 hafta ediyor. Bu nedenle hamilelik hesaplamanı ay bazında değil; hafta hafta olarak değerlendirmen gerekiyor.

0 oy
(1,926 puan)
Sonuçta kanalında hücre olarakte olsa yumurta var bebek var sadece dpllenme bekleniyor dollenmezse adet oluyor.dogru olan adet günün.
0 oy
(1,978 puan)
düzenledi

Geç yumurtlaması olan var,adet olmadan yumurtlaması olan var veya ilişki gününü hatırlamayan var...son adet baz alınır buna göre ortalama tarih belirlenir.Zaten ultrasonda bebeğin ölçümüne göre dr lar bunu bilebiliyor.Mesela benim şuan hamileliğim geç döllenme ve adet tarihimle bebek haftası uyumsuz çıkıyor.Ultrasona göre 11+5,son adete göre 13+2...10 gün fark çıkıyor.

Ayrıca hangi gün hamile kaldığını bilemezsin ki,spermler vücutta 72 saate kadar canlı kalabiliyor.Bugün ilişki olsa belki 60 saat sonra sperm yumurtayı dölleyecek,belki 40 saat sonra.Yani bunu bilmek imkansız.
(329 puan)
Bütün yorumlar için teşekkür ederim. Sanırım anladım. Allah razı olsun

İlgili sorular

649,065 soru

3,419,818 cevap

4,251,076 yorum

183,461 üye

...