0 oy
876 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (98 puan)
Hanımlar merhaba. Bende kabızlık başladı yine de az da olsa ıkınıyorum.Bebeğe zararlı olur mu? Kayısı kompostosu da tüketirim kefir de desen öylesine ıkınmak istemsizce oluyor bebeğime zararı olur mu?
Gebelik haftası 25+6

9 Cevap

0 oy
(2,539 puan)
Cok zorlamadigin surece olmaz bence.bende biraz ikiniyorum sonucta vucutsal refleks oksurmsk hapsirmak gbi
(98 puan)
Aynen öyle canim ya tuvalette ölüyorum resmen
(2,539 puan)
Suan tuvaletteyim bende ayni durumdayim yapcak bisi yok :)
(98 puan)
Ayyy bide çıkan yer kanıyor acıyor
(2,539 puan)
Bende ayni durumdayim
(98 puan)
Dikkat etmek lazım canim yaaa
-Reklam-
0 oy
Ben çok kısa bir süre kabızlık yaşadım geçen hafta hamurişini biraz abartmıştım. 34+4deyim. mecburen ıkınıyorsun ama bişey olmadı. Yalnız kayısı vs tek başına fayda etmez ben de hergün kayısı yiyorum hamileliğimin başından beri. ama beslenmeme de dikkat ediyorum. beslenme düzenini değiştirmen gerekiyor. Ben öyle yaptım. Karbonhidrat ve nişastalı ürünleri kestim hemen kabız olunca. Lifli gıdalara yöneldim 2. gün düzeldi sorunum ve bu şekilde de devam ediyorum. 
(98 puan)
Ayyy canim benim benimde öyle yapmam lazım bugün bı makarna yedim hemen kabız yaptı
malesef bu dönemde vücut çok daha hassas. Bir de bu demir hapları da kabız yapıyor zaten. Dikkatli beslenmek lazım. Çok şükür ben 2 kere yaşadım hamilelik boyunca dikkat ettiğim için. Kendin için dikkat et kuzum.
(98 puan)
Saol canim benim yaaa demir hapı kullanıyorum o yapıyor zaten
0 oy
(1,161 puan)
Canım ikinmaktan bişey olmaz. Kağan Kocatepe diye bir doktor var YouTube de onu dinle. O bununla ilgili bilgi veriyor. Yani tuvalete oturup saatlerce ikinmiyoruz ki bebeğe bişey olsun.
(98 puan)
Aynen öyle canim valla ya ama ölüyorum ben tuvalette çıkana kadar afedersin gıdım gıdım çıkıyor beni deli ediyor acıyor kanıyor sonra
(300 puan)
aynen bende öyleydi sanki afedersin jilet çıkarıyorum popomdan öyle acırdı dediğim gibi gidin doktora ilaç yazsın bana krem de yazmıştı fitil de orası basur oldu doğum yaptım geçmedi halaa malesef
(1,161 puan)
Malesef gebelikte kabızlık basur oluyor yediginize ictiginize dikkat edin. Özellikle lifli şeyler tüketin inşallah düzelir. Olmazsa da doktorunuza soyleyin mutlaka ilaç yazsın. Ama ikindim bebeğime bişey oldu diyeni burda da hiç görmedim..tabi düşük riski veya herhangi bir problemi yoksa.
(98 puan)
Teşekkür ederim öyle problem yok çok şükür
(98 puan)
Krem mutlaka alicam ilk defa böyle oldu
0 oy
(300 puan)
haftanız daha erken benimde kabızlık çoktu son haftalarda doktora gittim lağman ve fitil verdi ıkınman iyi değil dedi zaten bi zaman sonra basur oldu ıkınmaktan sizde doktora gidin bence rahatlarsın ilaç verir. 
(98 puan)
Tamam canim çok saol
0 oy
(485 puan)

Posalı gidalar, sağlıklı yağlar (ceviz fındık gibi kuru yemişlerden ve zeytin yağı, balık yağı), sebze meyve ağırlıklı beslenme, bol su içmek  bu dördünü uygula beslenmede 


 Çay kahve, iki bardaktan fazla süt, muz ayva gibi kabız yapıcı meyveleri yeme, hamur işinden uzak dur, beyaz ekmek yeme, pilav makarna yeme onun yerine bulgur pilavı yiyebilirsin. 
(98 puan)
Tamam canim cok saol mutlaka yememe dikkat edeceğim
0 oy
(109 puan)
Canım fazla ıkınmamak lazım mış basur çıkıyormuş . Yine fazla ıkınmaya çalış 
(98 puan)
Saol canim
0 oy
Sakin ıkınmayin bebege değil size cok zarar verir. Basur bile olabilirsiniz. Magnezyum tüketiyor musunuz? 
(98 puan)
Evet tüketmeye çalışıyorum
Onu her gün düzenli olarak alin cunku kabızlığı iyi gelen bir sey magnezyum ama ikinmayin sakin zarar verirsiniz bol corba icin sivi beslenin lifli beslenin. Kefir, Activia yoğurt yiyin.
(98 puan)
Tamamdir çok teşekkür ederim
Rica ederim
0 oy
(421 puan)
Dikkat edin basur oluşmuş olabilir kanıyorsa. Kayısıyı direkt bi kerede 7-8 tane ye. Baya etki ediyor. 2-3 gün ye ama. Bi kereyle etki etmeye bilir. Muz bu aralar yemeyin. Genellikle sulu yemekler tüketin. Ağr ve sadece ana yemek rahatsz eder. Allah şifha versin. Hamilelikte kabzlk kaçnlmaz oluyor. 
(98 puan)
Aminn canim benim çok tesekkur ederim:)
0 oy
(1,310 puan)
Meyve ye gün içinde ve zeytin yağı iç aç karınla 1 kaşık inanılmaz iyi geliyor. Ben kayısı denedim uzun süre ama çok geç fayda sağlıyor. Ama zeytinyağı aynı gün bile fayda edebiliyor.
(98 puan)
Tamam canim çok saol

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 125 göst.
21 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ikiminik (695 puan) sordu
0 oy
1 cevap 143 göst.
10 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Meral.deyin (441 puan) sordu
0 oy
3 cevap 196 göst.
6 Mart 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Sulti35 (81 puan) sordu
0 oy
16 cevap 786 göst.

650,053 soru

3,423,567 cevap

4,255,489 yorum

183,722 üye

...