0 oy
1,232 göst.
Doğum kategorisinde (7 puan)
kapalı
Merhaba  tecrübeli anneler e soruyorum yenı dogan bebege asıdı cıkarılmış maden suyu veren var mı ben ilk bebegımde duydum ama korktuğum için kucucuk bebege agır gelir dıye dusunerek vermedim ve bebegım kolik bebektı cok gazlıydı herkez maden suyu vermedim dıye basıma kaktı durdu sımdı ıkıncı dogumum olucak ve yıne korkuyorum deneyen varmı Bi zararı olurmu 
Gebelik haftası 39
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

6 Cevap

+2 oy
(527 puan)
Ne kadar faydali olursa olsun kucucuk bebegin midesinin onu kaldirabilecegini hic dusunmedim. Ilk kez  duydum hayatta da denemem. Cocugun gazi icin uygun ilaclar var onlari tercih edebilirsiniz. 
-Reklam-
+1 oy
(88 puan)
Ben verdim ve hiç gaz sancısı yaşamadık çok rahat bi çocuktu ama maden suyundan mi bilmem
(52 puan)
Ne kadar verdiniz miktar olarak?
(88 puan)
1-2 çay kaşığı kadar ama asidi alınmış olacak 1 saat kadar önce açtık kapağını
(178 puan)
Meraba bende maden suyu vermeyi düşünüyorum bunu nasıl verdiniz. Kimisi diyor  ki emzirmeden mama vermeden ilk maden suyunu bir çay kaşığı verin demiş. Mamadan önce mi yoksa sonra mı  verilir
(24 puan)
Aynen tam dediğin gıbı anne sutu almadan onu vermelısın yanı ver demem ama ben verdım gaz felan olmadı
+1 oy
(45 puan)
Canım yinede sen bilirsin ama vermesen daah iyi. Her cocuk gazlı olmuyor zaten. Buda tamamem şans işi gibi bırsey. Benım ilk cocuk da gazlıydı kolıkti. 4 ay neler cektim ben biliyorum. Sadece gerekli gaz damlası neyse onu verdim. Gazlı cocuk olmasın dıye bebeğe onu verıp de midesini bozma. Her cocuk da kaldırmaz. Buda sans işi. Ben verırım mesela benımki de dokunmaz. Ama senın kine dokunur. Olcak ya hani olur. Benim kız hıc kırık tutardı. Kaynanam lımon ver gecer derdi. O zmaan da 4 aylık bırsey. Onu bile vermedim :) elbet geçer kendisi:) o yuzden sende korkma. Belki bu seferki olmaz gazlı. Bende suan hamıleyim. Ve İnan tek dusuncem korkum acaba buda olucak mı. İnş olmaz. Cunku cok zor bır süreç. 
0 oy
(72 puan)
İlk kez duydum 
0 oy
(146 puan)
Gazı çıkmış verdim sarılık için verdim değer yüksekti iyi geliyor 1 yemek kaşığı geçmemiştir ama çay kaşığı ile verdim. Bende hemsıreyım ve sık eldirle yanında asidi alınmış maden suyu iyi geliyor sariliga y bakımda yatacakti yoksa 2 gunde değerler topaldır sabah akda' bir yemek kaşığı kadar verdim y bakımdan kurtulduk sukur 
(527 puan)
Sarilik olmasi yeteri kadar beslenemeyip diskilayamamasi, idrarla atamamasindan kaynaklaniyor diye biliyorum. Saatsiz bir sekilde emzirip illa birsey icerecekseniz su icirin ya. Bas bas yiktilar ortaligi ilk 6 ay anne sütu diye simdi maden suyundan bahsediliyor. Hayat marka bebek sulari var. Oglumu her agladiginda saatsiz suresiz emzirdim ve o bebek sularindan dogdugundan beri verdim( şişe şise degil. O bebek sularini bile kaynattim öyle verdim 1-2 cay kasigi kadar) Ne sarilik oldu ne o dogum kilosunu kaybetti. Agzi o pamukcuk denilen beyaz yaralardan da olmadi. Ve benimde oglum kolikti. Aksam 6 da aglamaya baslardi evde kanguruyla dolanir, gece 11 gibi arabayla cikardik emzirirdim uyurdu. Acaydim 1 sise maden suyu belki bunlar olmayacakti :) ;)
(146 puan)
Ben sabah akşam asidi alınmış 1 yemek kaşığı geçmemiştir önce ben içtim kalan bebege
(146 puan)
Yenı doğanı bizde sık emdirdik almadığı zaman sagip verdik lakin olacağı varsa oluyor ki yeni doğan sarıligi çok yaygın.  Ben yogun bakımda bir sürü kimsayal alınmasındansa maden suyu tercih ederim gazı için değil ılac alıp y bakımda yatmasın diye verdim.
(527 puan)
Peki hemşireyim demissiniz hastanede de bunu oneriyormusunuz, tavsiyede bulunuyomusunuz?  Mantik ayni sivi takviyesi yapmissiniz ki sariliktan kurtulsun diye anlamadigim neden su degilde maden suyu oldugu? Evet sarilik cok yaygin ayni gun doguranlar ayni gun kontrolde denk gelmistik hepsi sarilikti.
(146 puan)
Ben bbek yoğun bakım hemşiresi değilim yetişkin yoğun bakım da çalışıyorum. İçindeki linerallerden kaynaklı veriliyor
0 oy
(95 puan)
Duydum ama bende vermedim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 170 göst.
0 oy
6 cevap 239 göst.
2 Aralık 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Elifatlas (53 puan) sordu
0 oy
7 cevap 305 göst.
13 Temmuz 2023 Hamilelikte Beslenme kategorisinde _150823 (5 puan) sordu

649,432 soru

3,421,258 cevap

4,252,936 yorum

183,547 üye

...