0 oy
893 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (533 puan)
Kızlar ilk gebeliğim epidural düşünüyorum var mı epidural yapan veya çevresinde yapıp memnun kalan veya kalmayan?
Gebelik haftası 33

6 Cevap

0 oy
(996 puan)
Ben devlette yapdım il epudural yapdılar istemediğim halde panik atak var ve acı yaşım çok yüksek geldi ineyi yapdılar uyuştum zannettiler canlı canlı kestiler beni bağırınca hemen damardan narkoz verip bayılttılar beni o yüzden şiödi hamileyim evde normal doğum yapıcam
(935 puan)
Cnm merhaba sizinki sanırsam sezeryan spinal. Epidural normal doğumlarda  yapiyolar.
(406 puan)
Pardon devlet Hastanesi'nde epidural olmuyor siz nasıl yaptınız ?
(935 puan)
Muhtemelen sezeryanla spinal olmuştur . Spinal ve epidurali hep karıştırıyorlar. İkisinde benden uyusturmali şekilde yapılıyor.
(996 puan)
Hayır canım epidural sezeryan oldum spinal değil   doktor yapdı ama yapmaz olaydım vallahi ya
(935 puan)
Cnm sezerynada epidural yapmıyorlar spinal yapiyolar. İsimler farklı yöntemler aynı. İkisinde belden uyusturmali oluyor. Epidural daha hafif spinal daha etkili
(996 puan)
Epidural canım  spinal değil cahil değiliö doktor epidural yapıorum dedi bende benim acı yaşım yüksek uyuşmam dedim genel anestezi ver desim spinalide epiduralide biliyorum ne olduğunu
(533 puan)
Sezeryan da epiduralde yapılıyor
(935 puan)
Neyse sizin dediginiz gibi olsun .
(935 puan)
Devlet Hastanesi'nde sezeryanla epidural yapıldığını ilk kez sizden duydum. :)))
(996 puan)
Demekki ilk kez bende yapıldı:)
(935 puan)
Kesinliklee
(996 puan)
Şansızım ama malesef ki
(935 puan)
:)) sonuçta normal bı doğum olmamış bir maeliyat olmuşsunuz. Tabiki her şekilde zor yönü vardır. Sizinki de biraz daha aksilik olmuş anladığım kadarıyla. Şuanda ikimizde iyinizdir ins. Çok geçmiş olsun.
(996 puan)
İyiyiz iyiz üzerinden 3sene geçti ama ben piskolojikmen hala aklımda birde hamileyim yine aklıma geliyor
(935 puan)
Çok düşünmemeye çalışın.muhtemelen ikinciyi de sezeryan olacaksınız. Doktorunuza bu şekilde yaşadığını anlatırsanız genel anestezi verebilirler belki . Canlı canlı kesilmek bende istemiyorum panik olurum diye.
(996 puan)
Biri normal yapdım ikinci böyle sezaryan oldu bunu artık evde süşünüyorum ya
(935 puan)
:)) evde zor olmaz mı. Bide ikinci sezeryan 3.  Sezeryan olabilir. Hastanede yapın bence
(996 puan)
Hastane fobim oluştu artık özelliklede sezeryana karşı
(406 puan)
Aynı durum kuzenimin başına geldi. Anestezi etki etmemiş . O da hissetmiş sizin gibi. Bazı bunyelere etki etmior anestezi. Vücut direnciyle alakalı. Bunu yasadgnizi söyleyin dogumunuzda ona göre dikkatli davransinlar uyusmaniza emin olmadan başlamasınlar.
(935 puan)
Allah yardımcınız olsun. İns sağlıcakla kucağınıza alırsınız.
(996 puan)
Amin canık amin rabbim yatdımcmz olsun hepimizinde
-Reklam-
0 oy
(935 puan)
Merhaba ablam ve en samimi arkadaşım yaptırdı epidural. Ablam memnun kaldı yalnız arkadasima erken yaptıkları için yine ağrı çekmişti. Epidural yaptirdigin yer de önemli.
0 oy
(533 puan)
Var mı arkadaşlar bilgi verecek olan?
0 oy
(59 puan)
Ben ilk dogumumu epidural yaptırdım çok şükür hiçbir ağrı hissetmedim tabi öncesinde  10 saate yakın suni sancı verdiler öldüm öldüm dirildim benim acilmam çok zor oldu. Belden iğne yaptılar 5 dakika sonra tüm ağrılarim kesildi çok şükür ama sonrasında bel ağrısı yapıyor tabi herkeste yapar mı bilmiyorum 
0 oy
(288 puan)
Yengem yaptı hiç memnun kalmadı komşum yaptı memnundu epidural sen sonra baş ağrısı mide bulantısı çok yapiyo Nescafe ve bol suyla bitter çikolata öneriyorlar eğer yapicaksaniz aklınızda olsun:)
0 oy
(965 puan)
Ben epiduralle normal doğum yaptım bence harika bir şey. Çok hassasımdır sinirlerime alakalı yani nörolojik bir hastalığım da var ona rağmen bende hiçbir problem olmadı. Sancıyı biraz çektim 6 cm açılmam olana kadar hatta. Ama dayanamadım suni değildi bu arada kendi sancımdı. Sonra vurdular. Böyle bir rahatlık yok valla başta yaptırmadığıma çokk pişman oldum. Ne bel ağrısı yaptı ne başka bişey. Çok migrenim tutar her hafta bikaç gün çekerim abartısız. Ama epiduralden sonra hiç baş ağrım olmadı kahve filan da içmedim gerek kalmadı. Sadece hastanede durduğum iki gün boyunca sağ bacağım hafif uyuşuktu ama o da 2 güne tamamen geçti. 
(178 puan)
Ikınma hissi oluyor mu bende epirudal istiyorum ama ıkınamam diye korkuyorum. Ebeler karnına falan bastırıyormuş ıkınamayınca
(289 puan)
Ben de normal epidural dusunuyorum bi hastanenin sayfasinda nst ye baglaniyo orda sanci cikinca ikin diyolar diye okumustum.
(965 puan)
Ya bişey diyim mi ilk defa duydum ben gayet rahat ıkındım herşeyi hissettim. Uyuşma olmuyor ki sadece ağrı azalıyor ama baya azalıyor. Benim karnıma kimse bastırmadı. Odamda nstye bağlı yattım hem onunla kontrol etti ebeler hem de açılmama baktılar. Açılma tamam olunca doktoru çağırıp doğum odasına aldılar. Önce ebe hazırladı filan doktor ıkın dedi ıkındım bir daha dedi ıkındım sonra ıkınma Yelda demiş ben tekrar 3. Defa ıkındım yok yok dur dedim dedi güldüler hatta bebek çıkmış bile :) sonra ayağa kalktım dikiş attıktan sonra yani :) yürüyecek haldeydim de yine de sandalyeyle götürdüler odama.
(178 puan)
Gerçekten mi ay inşallah benimde öyle olur

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 306 göst.
0 oy
0 cevap 66 göst.

655,376 soru

3,444,172 cevap

4,278,499 yorum

185,170 üye

...