0 oy
910 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (109 puan)
Kızlar 27 haftalık oldum yürüyüşe başladım erken mi sizce yoksa zamanı mı ilk gebeliğim yardımcı olursanız sevinirim... 
Gebelik haftası 27

11 Cevap

+1 oy
(47 puan)
Hamilelik hastalık değil normal bir süreçtir. Yürüyüş hayatımızın her bölümünde önem teşkil ediyor. Hamileliğin riskli değilse doktorun yürüyüş/spor yasağı koymadıysa yürü tabii . Ben hamileliğimi öğrendiğimden beri özellikle yürüyüş yapmaya özen göstermeye başladım. İlk haftalarda halsizlik vs oluyor ama daha sonrasında kendimi iyi hissedecek kadar yürüyorum. Çok yormak tabii ki iyi değil ama hareketsiz kalmak doğumu zorlaştıran bir etken bunu unutma. Türk kadınları hamileliği boyunca prenses gibi yattığı için çoğu sezaryen doğum yapmak zorunda kalıyor. Hamile egzersizleri, yoga, yürüyüş sana da bebeğe de iyi gelecektir. 
-Reklam-
0 oy
(176 puan)
Bence 35 ten sonra başla bebeğin en azından gelişimini tamamlasin şu an dinlenip bebeğinin büyümesini bekle Allah korusun acilman olur filan erken doğum riskin oluşursa sorun olur tabi benim fikrim
0 oy
(662 puan)
Bence yürüyüşün zamanı diye bir sey olamaz. Bunu doktorlarda diyor zaten. Senin kondisyonunu yükseltmen zaten zaman alacak. 7 ay hareket etmeyip sonrasında da etmenin bir faydası yok. Eğer düşük riskin yoksa ilk haftadan itibaren başlamalıydın. Ha şuanda yürüsen bir zararı olacağını sanmıyorum. Ben 4 haftada öğrendim o zaman bile yürüyüş egzersiz yaptım. Şuan ne bende ne bebişte bir problem yok çok şükür. Hatta kendimi daha rahat hissediyorum egzersiz de özellikle. Kemik ağrılarım azalıyor.
(109 puan)
Düşük riskim yoktu ama sürekli hareket halindeyim öyle sürekli uyuyan uzanan bi anne olmadım şükür şuan babam gildeyim eşim askerde annem izin vermiyor işlere yardımcı olmama felan bende 45 dakika felan yürüyorum 20 gündür
(662 puan)
Yürümenin bir zararı olmaz sana. Ama daha önce başlayabilirdin bunun zamanı yok yani. Yürüyüşü her zaman öneriyorlar. Ki bu hamilelik hastalık değil yani.
0 oy
(142 puan)
Benim doktorum h bir zaman yürüyüş tavsiye etmesi gebeler kendilerini boş yere yoruyor zaten acı çekiyorsunuz deei
(1,227 puan)
Çok saçma hiçte bile yürüyüş çok iyi hem ödem oluşumunu engelliyor hemde doğumu kolaylaştırıyor
0 oy
(1,485 puan)
Ben her gun yarim saat en az 20 dakika yuruyorum 20. Haftadan sonra basladim oncesi agrim oluyodu 
0 oy
(724 puan)
Ben 12. Haftadan beri yürüyüş ve egzersiz yapıyorum. 
0 oy
(1,978 puan)
Ben ilk haftadan beri yürüyorum canım bu kişinin bünyesiyle alakalı 21.haftamdayim hamileyim diye hiç oturduğumu bilmem bugün bile yaklaşık 8 saat ara ara dinlene dinlene gezdim. Doktorum kendini çok yormadigin sürece ağır hareket falan yapmadığın sürece yürü sorun olmaz dedi. Eğer düşük riskin bir problemin yoksa yavaş yavaş yürümeye başla derim.
(109 puan)
Başladım valla bakalım Rabbim hepimizin bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(387 puan)
12. Haftadan Sonra haftada en az 3-4 kez yürüdüm. Kendimi dinç hissediyorum. 30. Haftamdayım. Yürüyüşün zamanı yok bence. 
0 oy
Bence başlama bebek gelişmez son ay yap yeter bende 27 haftalik hamileyim ama yapmıyorum bebek anne güzel beslenip dinlenince gelişir canm unutma
(662 puan)
Konuşmamda dikkat edeceğim herhangi bir üslup yok. Bariz uydurma işte. Doktorun sana zaten özellikle belirtmez yürüyüş yap diye, yapman gerektiğini kendin biliyor olmalısın. Bebek gelişmez deyip insanları saçma sapan hurafelerinle doldurmak tercihe sunmak değil.
Var yazdığını düzgün okuyamiyirsun herhalde ,doktora beslenme  konusunda da yürüyüş konusunda da soru sorunca cevaplıyor zaten saçma saçma yorumlar yapma uğraşma benimle isine bak ben kendi yorumumu yaotim tercih kadına kalmış!!!!!
(662 puan)
Sen bence kendini yeterince ifade edemiyorsun, ne yazdığını bile bilmiyorsun. :) Neyse senin yerinde olsam doktorumla tekrar bu konuyla ilgili konuşurdum çünkü yanlış anlamış olma ihtimalin yüksek görünüyor. :) İnsanları yanlış yönlendirmeyin sadece bunu söylemek isterim
Bem kendimi gayet iyi ifade ediyorum ve ne yazdığım da ortada,doktorumu  yanlis falan anlamadım zaten pek karnım yok hiç kilo da almadım o yüzden doktorun dediği gibi son ayimda yürüyüş yapmayı düşünüyorum ,sonuçta herkesin aklı var herkes kendinden sorumlu.
(788 puan)
Hanımefendi bebek gelişmez demişsiniz .bu işte sizin yorumunuz değil.bu bildiğin yönlendirme ve kesinlikle aslı astarı olmayan,uydurma bir yönlendirme kusura bakmayın yani..kafamizdan doktorculuk oynayamayiz.bebek gelişmez demek doktorculuk oynamaktır
0 oy
(1,191 puan)
Ben 17haftada başladım yürüyüşe
0 oy
Bence gunluk 45 dakika yürüyün dr bana bu zamanlarımda başla dedi 45 dkka yürüyüşe her arttır 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 648 göst.
0 oy
6 cevap 586 göst.
0 oy
13 cevap 846 göst.
0 oy
4 cevap 379 göst.

648,327 soru

3,417,259 cevap

4,248,001 yorum

183,270 üye

...