0 oy
829 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (162 puan)
kapalı
Kızlar merhaba kısmetse doğumdan sonra eşim yıllık izine kullanacak yanımda olacak yani bebeğe birlikte bakacağız. İlk çocuğumuz olduğu için hiçbir deneyimimiz yok aileden birinin gelip yanımızda kalma gibi bir imkanı da yok deneyimli Aile büyüklerinden bir kişi de olsa gelip yanımda kalmasını çookk isterdim ama kimseyi zorla da getiremem elbette.. Yani kısaca çocuğumuza eşimle birlikte bakacağız eşim 2 hafta izin kullanacak kafama takılan tek şey şu,ilk çocuk olduğu için acemiyiz bakabilir miyiz ? :ermm: bilen bir kişinin başımızda olması şart mıdır yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim kafama çok takılıyor bu soru korkuyorum ya iyi bir anne olamazsam bakamazsam diye. :( Bu özgüvensizlik düşğnceside herkesin yanında 20 gün birileri kalıyor lohusayken gösteriyor etmesi gerekn şeyleri vs.
Gebelik haftası 33
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

8 Cevap

0 oy
(719 puan)
Yok yok kuzum buyuk birinin olmasi evi cekip cevirmek acisindan kolay oluyor ama inanki onlar da yeni bebekle acemilik cekiyolar cogu seyi unutmus oluyorlar, en guzeli hastaneden cikmadan cocuk doktorunu iyi dinlemek onlari uygulamak  hic korkmayin icgudusel bisey bu
-Reklam-
0 oy
(7,099 puan)
Eşin le ikiniz halledarsiniz cnm korkma 
0 oy
(1,185 puan)
Canım. Esin yemek yapsın sana baksın yeter bebege anne bakıyor zaten sen fırsat buldukça uyu bol bol.emzir yoksa da mama ver eğer sütun gelmezse mamayi çay kaşığıyla damla damla verin. Gaz yapacak şeyler yeme bol bol et sulu tavuk sulu çorba iç şu iç bol bol süt de yapar sana bebegin gazı olur normal her emzirme den sonra gazını cikarmayi unutma bebegin. 
0 oy
(110 puan)
Çiçek gibi bakarsınız hem de hiç korkma. Youtubeda bile var herşey, artık bilgiye ulaşmak kolay. Büyükler gelse doğru yanlış bir sürü şey söyleyip kafanızı karıştıracak. Onların yapacağı en büyük yardım yemek ve temizlik olur, zaten bebeğe yine siz bakarsınız. Onları da başlarda eşiniz hallederse sorun olmaz. 
0 oy
(319 puan)
Benim yanımda 3 gün annem kaldı ama sağ olsun kızımı doyurmam konusunda hiç bir şey göstermedi çay kaşığı kadar süt emse tamam diyordu neyse 4 gün geçti kızım sarılık oldu 1 hafta hastanede yattı meğersem doymamış aç kalmış sonra annem gidince yanlız kaldım ve iyi ki yanlız dim eşim kardeşlerim den biri yanına gelsin dedi ben istemedim yarın öbür gün biz çocuğuna baktık derler dedim hastaneden çıktık ebeler bana birkaç güne bu çocuğun sarılığı çıkar yine geleceksin dediler ben inat ettim bebeğimi gece zorla uyandırdım emzir dim ve sarılık olmadı kızım şuan 2yaşında 2.ye hamileyim ve bunu da yanlız büyütmek istiyorum kimseye minnet etmek istemiyorm. Allah o gücü veriyor zaten. Ne güzel eşin en büyük destekçin en önemlisi o zaten ben ilk banyosunu yaptığım da kaygılandım ya düşerse ya yapamazsam dedim ama onu da yaptım annem yardım etmek istedi ama kabul etmedim ben yapayım ki alışayım  dedim. Çokta güzel oldu herşey. Evlat öyle güzel bir duygu ki anlatılmıyor gerçekten sana bakışı ilk gülüşü veeee ilk anne baba demesi dünyaya bedel oluyor. Kendine güven dua et herşey güzel olacak inşallah. Çok uzun yazdım kendimi kaybetmişim :) :) sağlıkla gelsin minnak 
0 oy
(7 puan)
İmkanınız varsa gebe okuluna yazılın. Doğum ve doğum sonrası bebek bakımı derslerine girin en azından. Devlet hastahanelerinde var bu imkan. Ben ilk gebeliğimde gittim. Annem yanımda olmasına rağmen öğrenmek adına çocuğumun her şeyiyle ben ilgilendim. Hiç de zorlanmadım. Eşinizin size desteği çok önemli. Bebek uyudukça siz de istirahat edin. Bebeğinizi sürekli emzirin. Hafif yemekler yemeye dikkat edin. Gaz yapacak besinlerden uzak durun. Süt yapan besinleri doğum öncesinde araştırın. Ayağınızı ve sırtınızı eskilerin de söylediği gibi sıcak tutun. :) Bebeğinizin ilk günlerinin tadını çıkarın. Ona en iyi bakacak kişi sizsiniz. Öyle olmasa annesi siz seçilmezdiniz :) Çok güzel bir anne olacaksınız, emin olun. Sevgiler... 
0 oy
(2,594 puan)
Sezeryan mı olacaksın normal doğum mu ?
0 oy
(227 puan)
Bu tür korkularınız olmasın bence:) çünkü bebeğinizi kucağınıza aldığınızdan itibaren annelik iç güdüsü kendiliğinden ortaya çıkıyor herşeyi başarabilecek güce sahip oluyorsunuz :) gaz problemi falan olmazsa sürekli uyuyor olacak zaten sizde bu arada bol bol dinlenirsiniz bulduğunuz her fırsatta uyuyun :)) eşinizde evdeymiş zaten beraber yemek sofra falan halledersiniz içinizi ferah tutun bebeğinizle herşey dahada güzel olacak Allah'ın izniyle:)

İlgili sorular

647,233 soru

3,413,132 cevap

4,242,970 yorum

182,944 üye

...