0 oy
1,648 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2 puan)
Kizlar iyi geceler, böyle bir durumla karşılaşan yada duyan varmı lütfen fikir ve bilgilerinizi paylaşırmisiniz 

23 haftalık hamileyim bebeğimin zihinsel ve bedensel olarak engelli olacağını ve dahi ömurğalarinin gelişmediğini söyledi Gebelik nasıl sonlandirir İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz yer varmidir

10 Cevap

+8 oy
(295 puan)
Burda aldırma dogur diyenler olucak tabiki ama onlar orda kahvesini yudumlarken cocuguna bakıcak olan sensin karar senin. Ayrıca kadın size hastane önerisinde bulunun demiş fikrinizi sormamıs. 
(403 puan)
Bu tarz postların altında zaten en çok bize de demişlerdi ama sapasağlam dogducuları görürsün hiç bir tane bize de dediler dinlemedik keşke dinleseydik bebeğim hasta dogdu hastalıklarla savaşıyor ameliyatlar oluyor yada yatalak yorumlarını göremezsin çünkü başına geldiyse bu anne bir kenarda acısını yaşıyor oluyor.. Ben yaşadım.. bir tanıdık hamileliginde doktoru söylüyor ama bunlar üstünde durmuyor aman bişey olmaz abartiyorlar diyorlar sonra çocuk dogdu çocuğun gırtlağı yok 7 yaşına geldi çocuk gırtlaktan besleniyor annenin hayatı bitmiş evlerinde huzur yok kadın kendini çocuğuna adamış evden adım atamıyor sürekli onunla ilgilenmek zorunda.. Bir başka anne tanıdım etrafımı dinledim sakın aldırma yapma etme günah yazık dedikler diyor ben de kabulüm dedim diyor ama bebek doğmuş hep yoğun bakımda sürekli ameliyat geçiriyor ama asla iyileşme yok hep ameliyatlarla geçecek yaşadığı süre boyunca ve bagirsaklar hep dışarı da anne diyor ki çok pişmanım aldırmadıgima çünkü bebeğimi kabullenemiyorum onu sevemiyorum diyor ama başta öyle demiyordu çünkü başta etrafındaki herkesin konuşmaya hakkı vardı ama anne şimdi acısıyla yapayalnız herkes kayboldu.. Bu tarz kararları anne baba yalnız başına kendisi vermelidir engelli hasta yatalak bir bebeğe sorum bakalım o şekilde olmaktan mutlu olacak mı doğunca bir çoğu uzun yaşamıyor zaten.. başka bir tanıdığın yakını çocuk diz kapağı olmadan dogdu çocuk 7 yaşında  sürekli ameliyat oluyor en son büyüme çağı bitince bacak kesilip protez takılacak ve çocuğun yakın zamanda kardeşi oldu çocuk sürekli anne babasına sürüyormuş kardeşimin bacağıma benim gibimi diyormuş açıp bakıyormuş kardeşinin bacağına ve diyormus ki kardeşimin ki neden benimki gibi değil anne oturup ağlıyor bisey diyemiyor ve anne babasına sürekli ben neden böyleyim diyor vs vs vs bunlar anne için çok ağır yükler günahı vebali kadar o çocuk doğduğunda yaşayacağı açılardan da mesulsün iyice araştırılmalı iyice öğrenilmeli bunun gerçekliğini öğrenmenin yolu var bilimde Allah bunu da vermiş bize kullanalım diye.. Yani çok afedersiniz artık anne karnındaki bebeye cinsiyet anomalisi testi bile yapılıyor cinsiyet belirsizliği varmı diye herseyin bir çaresi var ama körü körüne olmuyor bu isler tabi herkesin aklı kendine çekecek olan yine bir anne Allah sağlıklı düşünmeyi nasip etsin şimdi benide yargılayan olur ama kimsenin hakkı yok ben ilk deneyimimi cok acı bir şekilde yaşadım rabbim hiç bir anneye de yaşatmasın bunu..
(6 puan)
Kesinlikle size katılıyorum. İkili tarama testinde etrafımdaki çoğu kişi testi yapma ne geldiyse Allah'tan gelir kabul et dedi sonra doktorum benimle konuştu olaya duygusal yaklaşma dedi  çocuğun özel bir durumu olursa eğer bunu sadece sen yaşayacaksın etrafında kimse olmayacak ve sen yaşadığın sürece o çocuğa bakabileceksin ya sana da bir şey olursa çocuğunu o şekilde görmeye dayanabilecek misin dedi. O an testi yapmaya karar verdim çok şükür temiz çıktı. İnsanların dediğiniz gibi oturduğu yerden ahkâm kesmesi kolay ama anne için her şey çok daha zor olacak tabii annenin yanında çocuk içinde aynı şekilde. Her şeyi geçtim birinin çocuğunuza acıyarak bakması kadar ağır bir şey yoktur. Rabbim herkese sağlıklı eli yüzü düzgün çocuklar nasip etsin inşallah.
(1,264 puan)
laya35 elinize sağlık, yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum.
Bir de yine bu forumda gördüm; çocuğu kesin engelli doğacak kişilere bazen açıkça, bazen de üstü kapalı olarak "annenin cenneti garantileyebilmesi için" doğurması gerektiği öğütleniyor. Doğacak çocuğun çekeceği acılar umurlarında değil, yeter ki cennetin yolu açılsın. Tam bir bencillik örneği.
(403 puan)
Lavinyasnmz ne güzel ikna olup yapmışsınız testinizi yani olması gerekende bu biz anne olarak gerekli önlemleri alalım gerisi Allahtan zaten..
Nevasar o kadar güzel söylediniz ki kesinlikle cennete gitmek çocuğun acı çekmesinden daha kıymetli çocuğu cennete bilet olarak görüp çocuğun acılar içinde hiç iyilesmemesi önemli değil ve gerçekten bu çok büyük bir bencillik.. Ben çocuğumu hasta doğurup minicik bedeninin hep ameliyatlarla savaşmasına rağmen iyileşip gözlerimin önünde yok olmasına razı olamadım üzgünüm ki yaşama ihtimali yoktu zaten doktorum karnında ölebilir, ölü doğabilir, doğsa yaşamaz dedi ve zaten yaşamla bağdaşmıyordu çok üzülüyorum unutamıyorum hep aklımda şimdiki bebeğime bağlanmada sorun yaşadım bu yüzden yine kaybedicem diye ama rabbim de bana öyle örnekler gösterdiki iyiki o kararı vermişim demeye başladım kalbimin acısı geçmiyor o ayrı.. Rabbim düşmanıma yaşatmasın..
-Reklam-
+2 oy
(4 puan)
Bende senin gibiydim ben 18 haftada ogrendim bebegimin durumunu sonlandiricaz dediler izin vermedim 24. Haftaya kadar bekledim ben ama bebegim  icin hic iyi seyler soylemediler ve artik suyumda bitmisti ellerimle hic birsey tutamaz hale geldim yuzum falan sismisti ve artik bana direnme bu bebek yaşamla  bagdasmiyor ayrica burda kabul edip etmeme degil kimsenin kimseyi yargilamaya hakki yok kimse caninin bir parcasini topragin altina koymayi istemez ve ben 3. Ye hamileyim hic bir bebegim yaşamamisti ve su an 7 aylik hamileyim ben bebegi igneyle sonlandirdim ve neler yaşadığımı  Rabbim  biliyor ben  yalvardim doktorlara iyi birsey soylesinler diye ama yasamla bagdasmiyor dediler  yaşasa  bile 1 sene o da yogun bakimda kimsenin burda kimseyi yargilamaya hakki yok hic birimiz istemeyiz bi topragi koklayip gunlerce ağlamayı  herkes yaşadığını  bilir canım  sende sağlığın icin en dogru karari ver bana hapla sanci verdirip normal dogum yaptım  tam 24 haftaliktim sormak istedigin birsey olursa sorabilirsin 
+1 oy
(233 puan)
Öncelikle Allah sabır ve sağlıklı düşünebilme şuuru versin. 

Keşke bu soruyu burada sorup kafanı karıştırmasaydın.

Bende 26 haftada gebelik zehirlenmesi geçirdim, deli gibi istediğim kızım beni yavaş yavaş öldürüyordu.

Doktorlar ya sen beyin kanaması geçirirsin yada doğurursuun, doğurursan da engelli doğma riski çok yüksek dediler.

Yaşadığım acının bir tarifimi yok bir ismi cismi yok. Hala ismini anarken burnumun direği sızlıyor mezarına gidemiyorum. Çünkü ben kendimi tercih ettim. Bazı anneler var mesela diyor ki, ne olursa olsun doğururum o benim parçam, imtihanım der ölene kadar bakarım. Onların önünde saygıyla eyilip kucaklamak istiyorum.

Ama şunu da farkettim ki, bunu söyleyen kadınlar annelik duygusunu tatmış, anneliğin ne olduğunu tecrübe etmiş kadınlar, yani dibine kadar annelik hissi ile kuşanmış.

Benim ilk bebeğimdi, doğsaydı tecrübesizdim.

Engellilik fikri beni çok korkuttu, kendime güvenmedim ben demek ki gerçek mi anne olamadım.sonrasında ben hayatıma kaldığım yerden tabiki zihnen devam edemedim ama bedenen hasarsız devam ettim.

Hem kendimde sağlık sorunları hem bebekte engel durumu beni bebekten ve annelikten soğuttu. Ama aynı şeyi yaşama riskine rağmen tekrar anne olmak istedim.

Demem oki, kimse senin hayatını yaşamıyor!  Asla ben olsam sözlerine aldanma.

Sen eşinle konuş kendi ruhuna sor olabileceklere hazır mı?

Bu arada, kızım doğduğunda sapasağlam çok güzel bir kızdı sadece ciğerleri gelişmemişti uğraşsaydım onun aktif çalışması için uğraşacaktım ama olmadı.

Bu işin cevazını verecek bir bilene danış İslam boyutunda.

Kalbime sor, ruhuna sor, eşine sor, ama seni asla anlayamayacak kendi anneliği kendine münhasır kişilere sorma.

Annelik içgüdüsel birşey, başkarının tecrübesi ile anne olunmaz.

Senin adına inanılmaz üzgünüm, en başta Allah merhamet etsin. Senin için dua edeceğim belki mucize olur.

Allah en hayırlısını nasip etsin inşallah.

Dünya yan gelip yatma dünyası değil imtihan dünyası, imtihanlarımız hafif geçsin inşallah.

Kal sağlıcakla ve sağlıklı şuurla...  
(2,333 puan)
Çok güzel söylediniz imtihan dünyası Allah o bebeği sağ salim yaratmaktan aciz mi haşa imtihan şuan biz yaşadığımız hayatı değiştirme imkanımız var mı başıma hastalık gelse onu yok etme imkanım var mı çok zor kolay değil Allah yardım etsin mükafatını versin
(403 puan)
Okurken ben de acımı yeniden yaşadım:( ben de sizin gibi riskli bir gebelik yaşadım 5 aylık kızımı kaybettim bir sürü ihtimaller altında vedalaştık ama ben asla unutamıyorum Rabbim kimseye yaşatmasın..
(233 puan)
Allah kimseye evlat acısı vermesin.Dil susuyor, kalp kuruyor, insanın ruhu çürüyor. 5 yıl yaşlandı sanki ruhum. Ama biliyorum ki bu geçici alemde evlatlar dünyanın süsü, süsümüzü kaybettik ama ahirette ebedi hiç büyümeyen cennet çocuklarımız olacak.Tabiki bu kaybın tarifi artısı yok ama şu gerçek ki artık ölümden bir nebze olsun korkmuyorum. Daha bir sarıldım ibadete kavuşmak için daha bir kavruluyorum.Dünysda yaşadığımız her şeyin bir sebebi var.Allah imtihanlarımızı kolaylaştırsın. Bize idrak şuuru versin kalbimizi ferahlatsın inşallah
(2,333 puan)
Maşallah ne mutlu size
0 oy
(197 puan)
İyi geceler canım başka doktorlara da mutlaka görünün derim. Rabbim Yar ve yardımcınız olsun inşaallaah 
(2 puan)
birkaç doktora gittim, hepsi aynı şekilde söylüyor
Vebalini düşününce zaten canim yanıyor
(197 puan)
Benim 27 yaşındaki kardeşim için de aynı şeyi söylemişler anneme hamileyken kaç tane doktora gittiyse hepsi bu bebek özürlü doğacak hemde yüzde yüz. Bu çocuğu aldır demişler. Annemde ne gelirse Rabbim den deyip aldırmamış ve kardeşim sapasağlam doğdu Elhamdülillah. Yani demem o ki Allah kulunu imtihan eder verdiği canı ancak O alır bizim haddimize değil. Ama yine de karar tabi ki sizin...
0 oy
(410 puan)
Allah onu sana nasip ettiyse bence yaşayacağı kadar yaşasın ömrü yoksa zaten Rabbim alır ben olsam aldirmazdim
0 oy
(30 puan)
Benim kızım 12yasinda özel gereksinimli bir çocuk mide tüpüyle besliyorum treakostomili  oksijene bağımlı banada aldırma önerisi sundular ben kabul etmedim çok zor bakımı diğer kişilere göre hayatınız kısıtlanacak zaman zaman hastanelere yatabilirsiniz çocuğunuzla ama herşeye değer onun bı gülüşü yeter rabbim bana sağlıklı evlatda verdi şimdi gene hamileyim şuan bı sıkıntı yok ama oladabilir ben olsada aldırmam her insan birer engelli adayı ben hastanelerde yatarken sonradan engelli olan bı çok çocuk gördüm hepsi doğuştan engelli doğmuyor rabbim imtihan verecekse sağlam olanada veriyor tabikide herkes yaşadığını bilir o kararı siz vereceksiniz fakat sağlıklı insanlar kadar engelli insanlarında yaşama hakkı var sadece fikrimi paylaşmak istedim ..
0 oy
(488 puan)
Benim oğlumada kafası büyük sıkıntılı demişti doktor aldırmak için 3 5 haftalık değil ki artık insan hâline gelmiş bir koca bebek aldırmadım 3.100 sapa sağlam oğlan doğurdum şimdi 5 yaşında hiçbir yerinde özürlü yeri yok akıllı efendi bir çocuk oldu. 

Herkesin kendi hayatı kendi kararı kararını verdiysen en güzeli herhangi bir devlet hastanesine git orda doktorlar daha tecrübeli  ben özellere güvenmem 3 normal doğum 1 tane kürtaj oldum devlette oldu hepsi çok memnun kaldım 
(488 puan)
1 tane kürtaj sebebi 2 ci hamilelikti  6 haftalıktı kan kusmaya başladım ölüm döşeğine yatmış gibi yatıyordu m ne çektiğimi ben bilirim 3 yaşında oğlum vardı ona kalkıp bir bardak su veremezdim.Sonra gittim aldırdım ertesi gün normala döndüm. Günah mı günah tabi ama dayanamadım hiçkimseyide dinlemedim çok kötüydüm.
–1 oy
(224 puan)
Canım benim bi arkadaşıma da davm sendromlu olacak cocugunuz dediler ama aldırmadı çocuk doğdu hiç bisey çıkmadı çocukta çokta sağlıklı doktorlar yanilabiliyorlar
–1 oy
(75 puan)
On  iki haftalik Ken dogm sendromlu olma ihtimali var dediler. Sonra iki üç doktora gittim detayliya girdim. Detayli dada kalbinde üfürüm var. Beyninde kist var bebegin dedi şuan otuz alti haftaligim hiç biri kalmadı kapandi  kal Bi beynindeki kist yok oldu dedndi. 
–1 oy
(32 puan)
Bana da ilk gebeligimde beyin sendurumu denilmisti bebek dogar dogmaz olucek devamli aldir dediler ama ben aldirmadim bi suru doktora gittim hepside ayni seyi soylediler ama ben hep hayir deyip dogurmak istedim bebek dogunca doktorlarin dedigi gibi degildi cok saglikliydi hicte pisman degilim dogurduguma sana tavsiyem aldirma ne olursa olsun rabbimin sana bi armagani bu armaganini geri cevirme 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,061 göst.
0 oy
21 cevap 2,006 göst.
0 oy
30 cevap 2,238 göst.
7 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde EbruEFT (17 puan) sordu
0 oy
13 cevap 2,349 göst.
7 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde yanipkavrulduk (2 puan) sordu

650,045 soru

3,423,552 cevap

4,255,476 yorum

183,721 üye

...