0 oy
475 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (666 puan)
Hastane cantasi hazir, beşik hazır, kiyafetleri yıkandı dolapta... ee ne kaldı oyle beklemekten skildim son 11 gün kaldı sadece dogumu mu bekliyoruz :) 
Gebelik haftası 37 +1

3 Cevap

0 oy
(758 puan)
Buzluga yemek hazirla, ikramlik hazirla koy :D
(666 puan)
Ayyy ne kadar mantıklı.... ama hem benim üşengeciliğim üstümde hemde buzlugumda yer yok :D
(758 puan)
Benimki de dolu agzina kadar ama daha iki ayim var biraz bosaltmam lazim :D
(1,033 puan)
Ben yapiomda . Ne yemek konur ki. Kimse olmick esim bskicak. Oda yapamsz. Bende lohusayken cok acikiyorum. Kavurma attim, azcik icli kofte yaptim. Hazir kofteler var. Baska sey gelmio aklima.
(281 puan)
Sarma sarın koyun oda iyi olur :))
(560 puan)
25.haftadayim ben bile simdiden yemek koymaya basladim.sarma,köfte,içli köfte,sigara boregi,pogaca,bi kac cesit kurabiye,kavurma,tantunilik dogranip haslanmis et,sivri biber ve kapya dograyip koydum,karni yarık yapmak icin patlican oyup kizartip koydum..kemik iligı,uzum ve murdum eriginden meyve suyu,portakal ve limondan meyve suyu yaptim koydum.kiş hazirliklarina basladim barbunya ,bezelye,kozlenmis kapya koydum.haftayada taze fasulye ve kabak koyucam..sonraki haftada turşu kurarim.bu hafta domates sos ve kahvaltilik sos magzemesi alip yapicaz esimle.

Yapacaksaniz yapip koyun lohusayken yapamazsiniz.benim 2.gebeligim 30dan sonra agirlasmaya basliyor insan.dogum sonrasida hizli pisecek seylere ihtiyac oluyor..bebek gormeye gelenlere ikramlik koyuncada insanin eline geliyor dondurucudakiler..difrizim var diye ben herseyi hazirlamayi dusunuyorum.bezelye ve havuc dograyip haslayip koyuyorum cogunlukla.kiymayi soganla kavur at dondurucudan sebzeleri biraz salca 15 dk da hazir.. ;) bunlar basit seyler demeyin 10 dk size kalsa dinlenmeye yetiyor bazen.oglum 3 yasinda yeni yeni sicak cay icmeye basladim.simdi 2. Geliyor.kazamiz mubarek olsun ;)
(758 puan)
Masallah ne cok sey yapmissiniz :)
Ben sarma, icli kofte, manti, kavurma, kofte falan hazirlayip koymayi dusunuyoru yemek olarak, barbunya, fasulye, bamya falanda koyacagim zaten kis icinde koyacagim biraz fazla koyarim belki
Ikramlik olarakta borek, kurabiye, pogaca falan koyacagim artik oldugu kadar cok yerim de yok
Kemikli et kaynatip suyunu koyacagim
Ama once dolabimin biraz bosalmasi, bi de izne ayrilmam lazim :)
(1,033 puan)
Kiz yok.kimsem gelmicek.kimaeye yemek.memek sunamam zaten o halimle. Sadece kndim yiyebilecegim swyler istiyorum. 39+3 ,um. Yarin dogurmassam biraz sarma yapip koyim : D
(758 puan)
Sarma dolma yap koy, dolmada koyuyolar ben hic denemddim de, kuru patlican-biber dolmasini da pisirip koyabilirsin, sulu kofte icin kote yapip koyabilirsin aklima gelenler bunlar :) saglikla gelsin az kalmis :)
(560 puan)
Bende yeni tayin olduk kimseyi tanimiyorum memleketede uzagiz kimse gelmez saniyordum.ama hic oyle olmadi. ;) supriz misafirler geliyor uzun yoldan ,hic beklemiyordum esimin cogu iş arkadaşı yeni gelmemize ragmen ziyarete geldiler.bende sizin gibi kim gelecek diyip hazirda bisey yapmayacaktim annem saolsun erken gelmisti yapalim koyalim diyip bi kac bisey koymustu o bile yetmedi. Hazirlikli olmakta fayda var ;) elbette hazirda alip ikram edersiniz ama kendinize yaptiginizda biraz fazla yapip dolaba atarsaniz kenarda bulunur...yemeklerde hazirlayip konabilecek cok sey var internette..Allah hepimizin yardimcisi olsun ;)
(770 puan)
Kızlar 17+5. Haftamdayım bende kurabiye börek falan koymaya başladım. Mesela kurabiye en fazla ne kadar kalabilir buzlukta. Bi süresi var mı
(758 puan)
Ben en fazla 3 ay tutuyorum kurabiye borek pogaca gibi hamur islerini, erken baslamissiniz :)
(770 puan)
Yok gebelik için değil sadece. Misafir falan içinde iyi oluyo bazen canım bişey yapmak istemeyince buzluktan çıkarıyorum
-Reklam-
0 oy
(1,033 puan)

Son gunler gecmio. Oturup bkleme aktivite bul. Yeni bir diziye basla mesela. Ben oyle yaptim. 39+3 :D

(666 puan)
Uyumaktan bisey yapamiyorum ki... :)
0 oy
(7 puan)

Son günlerinin tadını çıkarın inanın hamileliği çok özlüyor insan:)

650,021 soru

3,423,435 cevap

4,255,342 yorum

183,713 üye

...